Camp Xakanaxa

Het Xakanaxa Camp ligt midden in het 4.900 km² grote Moremi wildreservaat, een juweel van Afrika. Deze Afrika belevenis pur sang zult u bijna nergens anders kunnen beleven. Het camp, een van de oudste camps in de Okavango Delta, werd regelmatig en met oog voor detail gerenoveerd. Hierdoor wordt het camp tegenwoordig gerekend tot de meest comfortabele camps in de delta. Ook heeft de vorige eigenaar ervoor gezorgd dat het oorspronkelijke karakter bewaard is gebleven. Het tijdschrift ´Getaway´ rangschikt Xakanaxa Camp terecht in zijn Top 10. De gemoedelijke sfeer en de uitstekende service staan garant voor een unieke belevenis. Een service die alleen geboden kan worden in een goed georganiseerd bedrijf. (ID: 153)

Ligging

het camp ligt ca. 50 km ten westen van de Khwai Gate in het noordelijke deel van het Moremi GR. Het is een van de weinige camps in de delta waar u het hele jaar door boottochten, safari’s en mokorotochten kunt maken in een schitterend wildgebied. Met een klein vliegtuig bereikt u het camp vanuit Maun in ca. 25 min. en vanuit Kasane in ca. 70 min. Wie zelf rijdt, dient gebruik te maken van een daartoe uitgeruste 4x4, en rijdt vanuit Maun in ca. 140 km over een onverharde landweg naar het camp (ca. 5 - 6 u. rijden).

Accommodatie

Het hoofdgebouw met rieten dak is gelegen op een verhoogd plateau en biedt uitzicht op de Xakanaxa lagune. Er is een grote eettafel, bar en een overdekte zitplaats met banken en stoelen. De plunge pool en sala liggen hier vlakbij. Een houten trap leidt naar het kampvuur. Daarnaast is er bij de receptie een souvenirwinkel.

Kamers

12 grote luxury tenten, waarvan 1 familietent, gesitueerd op houten plateaus met een eigen terras, badkamer met wastafel, douche en wc. De insectenvrije tenten zijn comfortabel ingericht met grote bedden, nachtkastjes, een commode, kluisje, kaptafel met spiegel en opbergruimte. Er is een stopcontact voor een haardroger en om batterijen op te laden en een ventilator.

Tarieven voor deze accommodatie

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief: volpension, lokale drankjes, safari-activiteiten, entreegelden nationaal park.
Exclusief: persoonlijke uitgaven, overige drankjes en fooien.
Kinderen: vanaf 6 jaar zijn welkom. Kinderen van 6-15 jaar overnachten in de kamer van de ouders. Gezinnen met kinderen jonger dan 6 jaar moeten een privévoertuig boeken. Prijzen op aanvraag.