Xigera Camp (FC)

Adres

Paradise Island, Okavango Delta (Moremi Wildlife Reserve), Botswana

Ligging

Xigera Camp is een waterparadijs gelegen op Paradise Island in het hart van de Okavango Delta - in het Moremi Game Reserve. Het safarikamp is op palen gebouwd, zodat alles droog blijft bij extreem hoog water (en dat komt in de Okavango Delta nogal eens voor). Van november t/m april stijgt het waterniveau. Nestelende krokodillen zijn dan dus makkelijker te spotten op de oevers, weldoorvoede antilopes krijgen kleintjes en de vele roofdieren hebben een tijd van overvloed. De water en land activiteiten zijn in deze periode spectaculair!

Ook in droge tijd is de constructie op palen nuttig, het houdt het wild wat op afstand. In het riet en tussen de papyrus leven nijlpaarden en krokodillen. Unieke bij Xigera zijn de loopbruggen van eiland naar eiland. Dit is de enige manier voor roofdieren om van het ene eiland naar het andere te komen, zonder te hoeven zwemmen. Iedere avond wordt zand gestrooid over de bruggen zodat u ’s morgens kunt zien welke roofdieren er door het camp hebben gedwaald in de nacht! Zo zult u de sporen van hyena’s, leeuwen en luipaarden leren ontdekken! Doordat Xigera Camp in een privé concessie ligt, zijn er geen andere camps in de buurt waardoor u tijdens uw activiteiten nauwelijks andere toeristen tegen zult komen.

Accommodatie

Xigera Camp telt 8 luxueus bemeubelde safaritenten met ensuite faciliteiten en een buitendouche. Alle tenten zijn opgetrokken op een houten dek, waardoor u kunt genieten van een prachtig uitzicht. De houten dekken zijn verbonden met loopbruggen hoog boven de grond. Eén van de tenten is speciaal voor honeymooners, of wanneer u een romantisch verblijf wilt. Er is ook een tent voor uw eventuele privé gids.

Faciliteiten

Maaltijden en drank worden opgediend onder het rieten dak van de lounge, bar en dineerruimte, uitkijkend over het kanaal - of onder de sterren in een traditionele Afrikaanse boma. Gasten genieten regelmatig van een close up van een leeuw, hyena of luipaard wanneer die gebruik maken van de brug die het eiland Xigera verbindt met het volgende eiland. Xigera is een verademing voor vogelliefhebbers. Uw verblijf bij Xigera (zoals bij vele safari-camps of lodges) is op basis van volpension. Dat betekent dat de maaltijden evenals de (lokale) drankjes zijn inbegrepen in uw verblijf.

In de zomer (november – juni) bestaan de activiteiten voor 40% uit landactiviteiten, en 60% uit water activiteiten. In de winder (juli – oktober) bestaan de activiteiten voor 20% uit landactiviteiten en 80% uit water activiteiten. Uiteraard is de hoogte van het water bepalend voor het soort activiteiten die u kunt ondernemen.

Gamedrives zijn hier spectaculair. Samen met een ervaren gids en tracker zoekt u naar sporen van het wild. Nog spannender is een wandelsafari. U kunt zo heel dichtbij het wild komen, een ontzettend bijzondere ervaring!