Jacana Camp (FC)

Adres

Outside the Moremi Game Reserve on the Jao flats, Okavango Delta, Botswana

Ligging

Jacana Camp ligt net buiten het Moremi Game Reserve in een gebied dat één van de dichtsbevolkte gebieden van de Delta met antilopen, kwabkraanvogels en rode lechwe’s. Jacana Camp is een echt waterkamp waar het hele jaar door mokoro en wandelsafari’s mogelijk zijn. Maar er is in het gebied - afhankelijk van het waterpeil - ook een overvloed aan groot wild, zoals olifanten, leeuwen, luipaarden en buffels. Terwijl de nadruk op wateractiviteiten ligt, zijn van september tot mei ook dag- en nachtsafari’s in open landrovers mogelijk. Vogelaars kunnen Pel’s visuil (Scotopelia peli), de grote en de kleine jacana spotten.

Kamers

De accommodatie in Jacana Camp bestaat uit vijf tenten in Merustijl. Ze bevinden zich allen op een houten dek met prachtige uitzichten over de moerassen. De ensuite badkamer is beschut, maar dakloos.

Faciliteiten

De centrale eettent is opgetrokken op een verhoogd houten dek tussen twee enorme esdoorns en omgeven door wilde dadelpalmen. Beneden is er een gezellige pub en lounge, met een zitruimte rond de het vuur onder de sterren.