Chief`s Island and Mombo Area

Chief’s Island is de grootste landmassa in de Okavango Delta. Het gebied staat bekend om haar vele wild vanwege het vele water. Vandaar dat op en om Chief’s Island tal van Safari Lodges zijn gebouwd. Chief’s Island is onderdeel van het Moremi Game Reserve.

De Mombo Area is het deel van de Okavango Delta rondom Mombo Island, dat net ten maanoorden van Chief’s Island ligt (maar net buiten het Moremi Game Reserve). Het is opgetrokken in de schaduw van grote bomen en kijkt uit over een prachtig moeras en over het mooiste safari-uitzicht van Botswana. Er is een enorme concentratie aan wilde dieren - vooral het gadeslaan van de talrijke leeuwen is uniek.

De weelderige vegetatie van Mombo Island, middenin de Okavango Delta, levert voeding aan een keur aan herbivoren: olifanten, zebra’s, antilopes, buffels, giraffen…De aanwezigheid van deze grote planteneters werken weer als een magneet op roofdieren. Leeuwen en luipaarden, maar ook cheeta’s, wilde honden en hyena’s worden in dit gebied veel gezien. En dat maakt dat Mombo Camp wereldwijd een favoriete stek is geworden voor natuurfilmers, fotografen, safariliefhebbers en de rijken der aarde. Om in het hoogseizoen (van juni t/m oktober) terecht te kunnen, moet u het verblijf tegenwoordig meer dan een jaar van tevoren vastleggen.

Accommodaties op Chief`s Island

Little Mombo Camp | Impala Tours

Little Mombo Camp (FC)

Little Mombo Camp is een kleinere, intieme versie van het Mombo Camp en bestaat uit slechts drie gastenkamers. U kunt dezelfde luxe en service verwachten. Little Mambo heeft zijn eigen faciliteiten, terwijl het via een boardwalk verbonden is met Mombo Camp.

Mombo Camp | Impala Tours

Mombo Camp (FC)

De locatie van het camp, in de Mombo concessie op het noordelijkste puntje van Chief's Island in het Moremi Game Reserve, staat bekend als 'the Place of Plenty' omdat het wordt beschouwd als een van de beste gebieden in Afrika om wilde dieren te spotten.

Sanctuary Chief`s Camp | Impala Tours

Sanctuary Chief`s Camp (FC)

Sanctuary Chief`s Camp heeft twaalf luxe bushpaviljoens, allemaal met een eigen terras, plunge pool, een binnen- en buitendouche en een prachtig weids uitzicht over de uiterwaarden. Seizoensgebonden mokoro-/kanotours zijn mogelijk.