Mombo Camp (FC)

Adres

Mombo Island, Okavango Delta, Botswana

Ligging

Het Mombo Camp ligt in de Mombo concessie op het noordelijke puntje van Chiefs Island. Het is gelegen in het Moremi Game Reserve, in de Okavango Delta van Botswana. Dit gebied staat bekend om haar gigantische diversiteit in flora en fauna, en hierdoor is het één van de gebieden in heel Afrika om wild te observeren. Mombo Camp is alleen per klein vliegtuigje vanaf Maun bereikbaar en heeft een eigen airstrip dat op zo’n 15 minuten rijden van het camp ligt.

Accommodatie

Het Mombo Camp ligt onder grote schaduwrijke bomen en biedt uitzicht op de overstromingsvlaktes (welke druk worden bezocht door het vele wild in de Okavango Delta gedurende het hele jaar). Het safarikamp beschikt over negen tenten, gelegen zo’n twee meter boven de grond op houten platformen. De safaritenten hebben een binnen- en buitendouche, ze beelden de ultieme safari-beleving uit. De tenten zijn op in moderne Afrikaanse stijl ingericht en hebben een apart slaap – en woongedeelte. De grote badkamer is voorzien van een dubbele douche, dubbele wastafel en een apart toilet. Buiten heeft u een veranda, een overdekte sala vanaf waar u het wild subliem kunt observeren, of even kunt uitrusten in de middag. Op welk tijdstip dan ook, en welke dag het ook is, u heeft hier gegarandeerd altijd een adembenemend uitzicht!

Faciliteiten

Het restaurant is vroeg in de ochtend geopend voor een licht ontbijt. Dit nuttigt u voordat u aan boord stapt van de open landrover die u door de eindeloze wildernis van de Okavango Delta gaat rijden. De restaurants zijn aan de zijkanten gedeeltelijk open zodat u hier altijd een natuurlijke airconditioning hebt. Voordat u op safari gaat ’s morgens kunt u hier koffie, thee, vruchtensappen, verschillende soorten zoete lekkernijen en ontbijtgranen pakken van het buffet. Als u terug bent, rond een uur of 10:00 is het tijd voor de brunch; een ontbijt – en lunch buffet.

De afternoon tea vindt plaats voorafgaand aan de middag/ avond safari. Zoetigheden en hartige snacks zullen hier de revue passeren…. En dan gaat u met een goed gevulde buik op stap voor de tweede safari van die dag! Prachtig, want de zon gaat onder, en precies op dat moment serveert uw ranger op een mooie plek midden in de bush een drankje dat ook wel “sundowner” genoemd wordt.

Het diner wordt rond 20:00 geserveerd, aan een lange tafel. Het drie gangen diner is deels geserveerd, vaak wordt het hoofdgerecht in een buffetvorm opgediend. Uiteraard kunt u een privé diner boeken, en op sommige (perfecte) avonden wordt het diner in de buitenlucht georganiseerd, in de met kampvuur verlichte boma!

De bar blijft open tot de laatste gast de bar heeft verlaten. Maar u kunt ook besluiten om met een koffie en een likeurtje rondom het kampvuur plaats te nemen.

’s morgens en ’s avonds (laat in de middag) kunt u deelnemen aan de jeepsafari’s. Er is de mogelijkheid om een wandelsafari te doen, met een professionele ranger die u zelfs de kleinste beestjes kan aanwijzen! Uw ranger draagt geen geweer bij zich, omdat wapens hier in deze concessie verboden zijn. Alleen voor de echte durfals dus! ’s Middags is het heerlijk toeven aan een van de twee kleine zwembaden, of uzelf verdiepen in de prachtige boekencollectie van de bibliotheek.