Eiland van contrasten

15 dagen individuele rondreis met strandvakantie van/naar St-Denis(ID: 68417)

Over de reis

La Réunion, het eiland met 1000 gezichten, zoals de lokale bevolking zegt, is een eiland van contrasten. De veelzijdigheid van het eiland vindt u terug in de tropische vegetatie, de fascinerende bergen, de actieve vulkaan en een kleurrijke bevolking.

Ontdek La Réunion per huurauto en te voet tijdens heerlijke wandelingen. De avontuurlijke reis kunt u afsluiten met een ontspannen verblijf in de badplaats St-Gilles.

In een oogopslag

  • 15 dagen individuele autoreis
  • van/naar St-Denis
  • mogelijkheid tot talrijke wandelingen en andere activiteiten
Vanaf € 1.633 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Aankomst in St-Denis (onbijt) ca. 10 km.

Na de begroeting op de luchthaven en ontvangst van de reisdocumenten stapt u in uw huurauto en begint u aan uw reis.

Overnachting: 2 overnachtingen Juliette Dodu (STD) of Bellepierre (STD Plus).

Dag 2: St-Denis (ontbijt).

Verken het mooie stadje St-Denis. Het pittoreske centrum heeft nog steeds de sfeer van een tropische, koloniale stad met kleine villa’s in Creoolse stijl.

Dag 3: St-Denis - Cirque de Salazie (ontbijt) ca. 60 km.

U rijdt naar het Bassin La Paix, in de groene vallei van de ´Rivière des Roches´. Dit meertje is een van de mooiste van het eiland en wordt gevoed door een pittoreske waterval. In St-Benoît kunt u een bezoek brengen aan het Vanille museum. Daarna rijdt u verder door de bergen naar Hell-Bourg in de Cirque de Salazie.

Overnachting: 2 overnachtingen Relais des Cimes (STD) of Jardins d’Heva (STD Plus).

Dag 4: Cirque de Salazie (ontbijt).

Bezoek het pittoreske bergdorpje Hell-Bourg met zijn oude koloniale huizen in de Creoolse stijl. Bezienswaardig is ook de waterval Voile de la Mariée bij Salazie. U kunt een wandeling (ca. 4-5 u.) naar de torenhoge Piton d'Anchaing maken. De 1.352 m hoge berg staat geïsoleerd in de Cirque de Salazie en biedt prachtig uitzicht op de tropische groene vallei.

Dag 5: Cirque de Salazie - St-Joseph (ontbijt) ca. 100 km.

Rit naar St-Rose en aansluitend langs de indrukwekkende voormalige lavavelden van Piton de la Fournaise naar het zuidelijke deel van het eiland. 2 overnachtingen in La Plantation (STD) STD Plus: korte rit naar de prachtige Diana Dea Lodge, boven Sainte-Anne. Geniet vanuit de lodge van het uitzicht op de zee en de regio, gekenmerkt door talrijke suikerrietplantages. 2 overnachtingen in Diana Dea Lodge (STD Plus).

Overnachting: 2 overnachtingen La Plantation (STD) of Diana Dea (STD Plus).

Dag 6: St-Joseph (ontbijt).

STD: U rijdt bijvoorbeeld naar het prachtige palmenstrand van Grande Anse of u maakt een omweg naar de watervallen van de Cascade de la Grande Ravine. STD Plus: geniet van de faciliteiten van het hotel of ga naar de nabijgelegen Takamaka waterval. Ook Forest Bélouve is met zijn prachtige regenwouden en tamarindebomen de moeite waard.

Dag 7: St-Joseph - St-Anne (STD Plus) - Plaine des Cafres (ontbijt) ca. 40 km.

Vandaag rijdt u door het hoogplateau van Plaine des Cafres, tussen de hoogste berg van La Réunion, de Piton des Neiges, en de 2.632 m hoge actieve vulkaan Piton de la Fournaise. Het dorp is het beginpunt voor een bezoek aan de vulkaan.

Overnachting: 2 overnachtingen Hotel Les Geraniums (STD en STD Plus).

Dag 8: Plaine des Cafres (ontbijt).

Vandaag wacht u een absoluut hoogtepunt met de rit naar Piton de la Fournaise - het landschap verandert abrupt. Lavavelden strekken zich uit zover het oog reikt. De vulkaan is nog steeds actief. Wie wil, kan in een maanachtig eruptielandschap wandelen (ca. 6 u.) en heeft vanaf de kraterrand van Dolomieu (2.632 m) een prachtig uitzicht op de zee en de talrijke kleinere vulkanen.

Dag 9: Plaine des Cafres - Entre-Deux (ontbijt) ca. 25 km.

Een ontspannen tocht brengt u naar groene oorden op 400 m boven de zeespiegel. Verschillende kortere wandelingen zijn mogelijk. Maak een omweg naar de zuidkust te St-Pierre. Verken na de middag de stad met haar stadhuis (voormalige koffiewinkel van Oost-Indische Compagnie), het geheim van rumproductie in het Maison Isautier en de tempel van de Tamils.

Overnachting: Overnachting Villa Oté (STD en STD Plus).

Dag 10: Entre-Deux - Cilaos (ontbijt) ca. 45 km.

Via een kronkelende weg met een spectaculair uitzicht bereikt u de Cirque de Cilaos, het volgende hoogtepunt van uw reis. Het bergdorp Cilaos, in de gelijknamige vallei, was door de warmwaterbronnen en het spectaculaire alpine bergpanorama in de vorige eeuw een bekend kuuroord.

Overnachting: 2 overnachtingen Case Nyala (STD) of Le Cilaos (STD Plus).

Dag 11: Cilaos (ontbijt).

Excursies en korte wandelmogelijkheden in de Cirque de Cilaos. Een steile klim leidt tot de pass Col du Taïbit, vanwaar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Cirque de Cilaos, Cirque de Mafate en de Indische Oceaan. Bezienswaardig is ook het bergdorp Ilet à Cordes.

Dag 12: Cilaos - St-Gilles-les-Bains (ontbijt) ca. 90 km.

U verlaat de bergwereld van La Réunion en reist naar de prachtige stranden aan de westkust bij St-Gilles-les-Bains. Tijdens een helikoptervlucht (optioneel) kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over het eiland La Réunion.

Overnachting: 3 overnachtingen Hotel Le Nautile (STD) of Le Saint Alexis & Spa (STD Plus).

Dag 13 - 14: St-Gilles-les-Bains (ontbijt).

Individueel verblijf in St-Gilles-les-Bains met mogelijkheid tot luieren, zwemmen, duiken, snorkelen, zeilen of voor een rondvlucht.

Dag 15: St-Gilles-les-Bains - St-Denis (ontbijt) ca. 50 km.

Bent u avontuurlijk, dan kunt u ’s morgens een reis naar het uitzichtpunt Piton Maïdo maken. Geniet van het prachtige uitzicht op de 1000 m dieper gelegen Cirque de Mafate. In de middag rijdt u naar St-Denis. Inleveren van de huurauto op de luchthaven en individuele doorreis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

68417

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen en maaltijden, informatiepakket, 15 dagen huurauto cat. B van/naar luchthaven, onbegrensde kilometers, kosten voor ophalen huurauto bij de luchthaven.

Exclusief

  • internationale vluchten, brandstof, entreegelden, persoonlijke uitgaven, optionele aanvullende autoverzekering, toeristenbelasting.

Opmerking

Verplicht galadiner op 24.12, 31.12. (prijs afhankelijk van accommodatie).

Voor vertrek in de periode 20.12.23 - 19.01.24 zijn prijstoeslagen te verwachten. Route bij STD Plus tot begin januari 2024 zonder St-Anne. U overnacht dan niet in de Diana Dea Lodge maar in Le Sarana.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Geen nieuws beschikbaar.