Oostkust en regenwoud

De sub-tropische oostkust van Madagaskar wordt gekenmerkt door zandstranden met palmbomen, kokospalmen en casuarina bomen. Maar er zijn ook rotsachtige kusten waarop de golven van de turquoise kleurige Indische Oceaan breken. De koraalriffen bieden een natuurlijke beschutting tegen slecht weer. Vroeger was de kust berucht vanwege de vele piraten die hier leefden.

Het regenwoud van Oost-Madagaskar is vergelijkbaar met de amazone, rijk aan flora en fauna. De enorme regenwoudbomen leveren kostbare houtsoorten, zoals palissander. U ziet er palmen, varens en vele medicinale planten. Er leven lemuren, reptielen - zoals kameleons, kleurrijke vogels en duizenden soorten insecten.

Het tropisch klimaat langs de oostkust van Madagaskar is ideaal voor de landbouw en het gebied is daardoor één van de rijkste regio’s van Madagaskar. U ziet er geïrrigeerde rijstvelden, plantages met exotische vruchten zoals bananen, lychee, breadfruit ... en natuurlijke specerijen zoals vanille, kruidnagel, kaneel, peper en gember.

De paradijselijke zandstranden van Fort Dauphin, Vangaindrano, Manakara, Mananjary, Akanin’ny Nofy, Foulpointe, Manompana, Aantanambe, Mananara nord, Maroantsetra, Sambava en Antalaha zijn belangrijke attracties van Oostelijk Madagaskar. Maar ook het kanaal des Pangalanes en zijn talloze natuurlijke en kunstmatige meren zijn in trek bij bezoekers. U ziet er vissersdorpen waar vissers dagelijks in kleine uitgeholde boomstamkano’s de Indische Oceaan trotseren.

U vindt in het oosten van Madagaskar een aantal belangrijke nationale parken, zoals het Mantadia Analamazaotra NP en het Masoala NP, waar u wandeltochten kunt maken. Bij de koraalriffen kunt u duiken en snorkelen en een deel van het jaar kunt u voor de kust bultrugwalvissen zien.
 

Accommodatie aan de oostkust en in het regenwoud

Le Palmarium | Impala Tours

Palmarium Hotel

Unieke ligging, direct in het Palmarium reservaat, wat alleen per boot bereikbaar is. Iedere bungalow heeft een eigen terras met hangmat, uitzicht op het meer en lemuren als buren. Goede kans om de zeldzame aye-aye lemuren te zien.

Princesse Bora Lodge & Spa | Impala Tours

Princesse Bora Lodge & Spa

Luxe stijlvolle lodge gelegen op Sainte Marie eiland. Ontspan op het prachtige, door palmen omzoomde zandstrand of probeer één van de vele watersporten zoals kitesurfen, duiken, snorkelen en whalewatching.

Vakôna Forest Lodge | Impala Tours

Vakôna Forest Lodge

Lodge met 28 bungalows die over een tropische tuin verspreid liggen. Gelegen in het regenwoud vlakbij het beroemde Andasibe NP. Een prachtige plek om de unieke flora en fauna van Madagaskar te ontdekken en tot rust te komen.