Accommodatie in Madagaskar

In Madagaskar is het toerisme nog onderontwikkeld. Op de meeste bestemmingen vindt u een beperkte keuze aan accommodaties, zoals hotels, guesthouses en lodges. De meeste accommodaties zijn eenvoudig en landelijk. U dient voorzichtig te zijn met het trekken van conclusies uit de officiële classificatie van uw overnachtingsplek. In Madagaskar zijn veel van de - door de overheid ingevoerde - sterrenkwalificaties niet gebaseerd op de internationaal gehanteerde standaarden. Indien accommodaties met sterren zijn aangeduid, dan betekent dit over het algemeen dat ze volgens de Europese classificatie een ster minder zouden hebben.

Zelf hanteren we een wat striktere classificatie - die loopt van Budget, Middenklasse, First Class tot Deluxe. Deze classificatie is gebaseerd op klantenervaringen en het oordeel van onze medewerkers. Wij zijn ons ervan bewust dat daarbij soms sprake is van subjectieve inschattingen. Zo kan een eenvoudig pension een uitstekende service bieden, terwijl een luxueuze accommodatie met 5 sterren soms een slechte service biedt. Een wisseling in het management of van kok middenin het seizoen kan positief en negatief uitwerken. Een prachtige rustieke ligging in een natuurgebied en een prettige atmosfeer beïnvloeden ook de beoordeling.

Bekijk de accommodaties per regio in Madagaskar

Antananarivo in Madagaskar | Impala Tours

Antananarivo

Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar en is gelegen in de regio Analamanga. Antananarivo betekend "de stad van duizend mensen" vanwege het aantal soldaten dat de stad moest bewaken. De stad is gebouwd op 12 heuvels.

Centrale Hoogland | Impala Tours

Centrale Hoogland

Centraal Hoogland van Madagaskar spreidt zich over een groot deel van het eiland van noord naar zuid. Deze regio is bergachtig en zeer divers! De hoogste bergtoppen zijn de Imarivolanitra en de Tsiafajavona. Ontdek Centraal Hoogland!

Noorden van Madagaskar | Impala Tours

Noorden

Het Noorden van Madagaskar is nog vrij onontdekt. Het heeft enorm veel te bieden! Van oerwouden naar idyllische stranden tot leuke plattelandsdorpjes! Breng zeker een bezoek aan Nosy Be, Ankarana Nationaal Park en Diego Suarez!

Madagaskar | Impala Tours

Oostkust en regenwoud

De oostkust van Madagaskar laat u zeker verbazen! In deze regio zijn gekenmerkt door zandstranden met palmbomen, kokospalmen en casuarina bomen. Daarnaast ook veel regenwouden die rijk zijn aan flora en fauna.

Zuidwesten van Madagaskar | Impala Tours

Zuidwesten van Madagaskar

Het Zuiden van Madagaskar is een fascinerende streek, rijk aan cultuur en traditie. Daarnaast vindt u er prachtige stranden, weelderige vegetatie en bossen. Bezoek Zuidwest Madagaskar!

Hotels en resorts

Dit zijn grotere en kleine hotelcomplexen met restaurants in de regel met zwembad. Resorts liggen direct of op loopafstand van het strand, respectievelijk aan een meer.

Lodges en kampen

Accommodaties die in de regel in meer of mindere mate ingericht zijn op natuurbeleving. Daartoe behoren vogelobservaties en natuuractiviteiten. Voor zover deze accommodaties in de ‘bush’ gelegen zijn, zal slechts een gedeelte beschikken over elektrische stroom. Waar geen telefoon beschikbaar is, zal het contact met de buitenwereld via radio’s verlopen.

Guesthouses, pensions en guestfarms

Deze accommodaties beschikken in de regel over een beperkt aantal, meestal individueel uitgevoerde kamers. Meestal is er geen restaurant en soms is er geen ontbijt mogelijk. Meestal is de leiding in handen van de eigenaar.

Wij helpen u graag met het vinden van de juiste accommodatie in Madagaskar!