Masoala Trekking

8 dagen tour naar het Masoala regenwoud(ID: 82008)

Over de reis

De Masoala trekking tour neemt u in het beroemde Masoala NP mee door dichtbegroeide primaire en secundaire regenwouden. Op weg passeert u langs dorpen met vanille-, koffie- en kruidnagelplantages. Drie maal slaat u uw tent op aan een droomstrand om daar te overnachten. Deze reis is een absolute must voor actieve natuurliefhebbers die graag weg van de toeristische paden rondtrekken.

In een oogopslag

  • 8 dagen trekking voor ervaren wandelaars van/naar Maroantsetra
  • een must voor natuurliefhebbers
  • incl. overnachtingen in tent aan droomstranden
Vanaf € 1.359 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Maroantsetra.

Transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting: Overnachting Hotel Manga Beach.

Dag 2: Maroantsetra - Farankaraina (volpension).

Per boot reist u de rivier af naar Andranofotsky. Aan wal maakt u een wandeling van ca. 6 u. in het woud van Farankaraina om de fauna en flora te ontdekken. U heeft uitzicht op de baai van Antongil en de mogelijkheid om te zwemmen in zee. U kunt ook ’s nachts gaan wandelen, om de aye-aye lemuren, ook wel ´vingerdieren´ genoemd, te zoeken.

Overnachting: 3 overnachtingen in een tent.

Dag 3: Farankaraina - Lanovahana (volpension).

Vandaag staat een wandeling van ca. 8 u. op het programma, van Farankaraina naar Navana langs dichtbegroeid primair regenwoud, boomvarens en drakenbomen. In Navana worden vanille en kruidnagel verbouwd. Later doorkruist u af en toe kleine vissersdorpen, en liggen vanille- en koffieplantages op uw pad.

Dag 4: Lanovahana - Ambanizana (volpension).

Wandeling van ca. 7 u. van Lanovahana over Nandrahana naar Ambanizana. In de voormiddag trekt u door een prachtig primair woud. Daarna ziet u vooral secundaire wouden, vanilleplantages, rijstvelden, kruidnagels en lycheebomen. U doorkruist ook dorpen die kruidnagel en vanille verwerken.

Dag 5: Ambanizana - Masoala (volpension).

De tocht gaat vandaag naar de kern van het beroemde Masoala NP en duurt ca. 7 u. Op het eerste deel van de wandeling gaat u langs adembenemende stranden en secundaire wouden. Later wandelt u naar het primaire regenwoud langs rivieren die van de bergen naar de zee stromen. De lunch is een picknick bij een onderzoeksstation.

Overnachting: 2 overnachtingen ecolodge Chez Arol.

Dag 6: Masoala (volpension).

U verkent het primaire Masoala regenwoud te voet. Bewonder de dieren, reusachtige bomen en majestueuze varens en keer voor de lunch terug naar de lodge. ’s Middags kunt u snorkelen of zwemmen. Direct voor de lodge ligt namelijk een adembenemend strand en een beschermd koraalrif waar honderden vissen rondzwemmen. Na zonsondergang kunt u geheimzinnige nachtdieren spotten.

Dag 7: Masoala - Nosy Mangabe - Maroantsetra (ontbijt/lunch).

Boottocht naar het eiland Nosy Mangabe, dat volledig als natuurreservaat dient. Hier picknickt u ’s middags. Na de lunch maakt u een kleine botanische wandeling voor u per korte boottransfer terugkeert naar Maroantsetra.

Overnachting: Overnachting Hotel Manga Beach.

Dag 8: Maroantsetra (ontbijt).

Vandaag neemt u afscheid van de prachtige natuur. Transfer naar de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

82008

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • transfers in Maroantsetra, vermelde overnachtingen en maaltijden, Engelstalige/Franstalige gids tijdens trekking en op Nosy Mangabe, kampeeruitrusting (tent, matras, slaapzak en hoofdkussen), kruier tijdens trekkings, vermelde excursies, entreegelden nationale parken, boottransfer Maroantsetra - Andranofotsy / Masoala - Nosy Mangabe - Maroantsetra.

Exclusief

  • alle vluchten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele activiteiten en fooien.

Opmerking

Prijzen voor alleenreizenden op aanvraag.

Boottransfers zijn meestal ’s morgens.

Mogelijke accommodaties tijdens deze reis

Geen nieuws beschikbaar.