Wilderness

Wilderness is één van de aangenaamste dorpjes langs de Tuinroute. Het ligt ingeklemd tussen de bergen, duinen en meren. Vanaf Wilderness strekt zich een 28km lang duingebied uit langs de kust. De Duinen zijn behoorlijk hoog (tot 100 meter) en aan zee lopen ze steil naar beneden. Met lange trappen kunt u vanaf de duinen het prachtig langgerekte strand bereiken. Vanwege de sterke stroming wordt zwemmen voor kinderen hier afgeraden.

Tussen de duinen en de daar achter liggende Outeniqua bergen bevindt zich een wetlands gebied van meren en lagunes. In dit beschermde en prachtig mooie gebied - het Wilderness National Park – leven maar liefst 79 soorten watervogels, alsmede allerlei amfibieën, vissen, reeën, bokken en kleine roofdieren. Met name de ijsvogel heeft hier zijn domicilie. Er zijn tal van wandelpaden door het park aan gelegd – soms over vlonders. Hierdoor kunt u de waterplanten en prachtige bloemen langs de oevers optimaal zien. Een andere manier om het park te verkennen is per kano.

Door het park kronkelt de Touwsrivier, waarlangs u rustige plekjes zult vinden om te hengelen naar zalm, kabeljauw of een witte stompneus. De meren en lagunes westelijk van de Touwsrivier zijn door een natuurlijk kanaal (de Serpentine) met elkaar verbonden.

De oostkant van het park grenst aan het even mooie Goukamma Nature Reserve. Hier ligt het kleine badplaatsje Buffels Bay met z’n prachtige zandstrand.