Knysna

Knysna – de parel van de Western Cape - ligt aan een 17km lange lagune die zich uitstrekt vanaf een nauwe doorgang bij zee (Knysna Heads) tot diep inlands omgeven door het Knysna Forest. Het regenwoud om Knysna heen is een beschermd gebied - het is het oudste oerbos van Zuid-Afrika. Aan de westkant van de lagune ligt een uniek vogelreservaat – Featherbed Nature Reserve – dat de UNESCO status heeft van Werelderfgoed. Er zijn tal van wandelpaden door het reservaat – u kunt het per boot vanuit Knysna bereiken.

Knysna was de gevaarlijkste haven van het Britse rijk. Alleen de beste stuurlui konden met een zeilschip tussen de steile kliffen doorvaren naar de lagune. Deze doorgang staat bekend als de Knysna Heads en biedt een prachtig zicht op de oceaan. Er is een restaurant met terras, van waaruit het boeiend is om te kijken hoe de zee op de rotsen beukt en zeiljachten de doorgang trotseren.

In de lagune van Knysna liggen twee eilanden met vakantiehuizen erop – Leisure Island (aan de oostzijde van de baai) en Thesen’s Island bij het centrum van Knysna. Enkele jaren terug is hier bij de Wharf een heel nieuw uitgaanscentrum ontstaan, met cafés, restaurants, terrassen en de Knysna Oyster. Knysna is immers wereldberoemd om haar smaakvolle oesters.

Knysna heeft geen natuurlijk zandstrand, alhoewel er ondertussen bij het ressortcomplex Knysna Quays een kunstmatig zandstrand is aangelegd. U kunt echter wel op tal van plaatsen in de lagune zwemmen. In het centrum van Knysna vindt u veel boetieks, curiosa winkeltjes, galeries en historische gebouwen. Bij Knysna kunnen tal van activiteiten worden gedaan, zoals mountainbiken, kajakken, abseilen, raften en duiken - en dat alles in een prachtige omgeving.

In het regenwoud om Knysna heen kunnen prachtige wandeltochten worden gemaakt. Er groeien bijzondere bomen, zoals ijzer-, geelhout- en outeniquebomen. De geelhoutbomen zijn behangen met een vegetatie en worden daarom vaak ‘oudemannenbaard’ genoemd. Samen met wilderige varens zorgen ze voor een sprookjesachtige sfeer. Behalve oude bomen en exotische planten en bloemen ziet u hier ook de mooiste tropische vogels en een variatie aan wildlife. In deze oerbossen leven nog wilde olifanten, ze stammen af van de oorspronkelijke Kaapse olifantenpopulatie die 100 jaar geleden nagenoeg helemaal was uitgeroeid.

Accommodaties in Knysna

Leisure Isle Lodge | Impala Tours

Leisure Isle Lodge

Als u van luxe en verfijnde elegantie houdt, zal bent u bij Leisure Isle Lodge aan het juiste adres. Gelegen aan Bollard Bay met uitzicht de majestueuze Knysna Heads. Geniet van de moderne gerechten in het bekroonde en intieme restaurant Daniela’s.

The St. James of Knysna | Impala Tours

The St. James of Knysna

Een 5* landhuis aan de oevers van de idyllische lagune van Knysna op ongeveer 2,5km van het stadscentrum. In de buurt bevinden zich een aantal goede restaurants. In de ruime tuin vindt u 2 zwembaden en voldoende plekjes om te genieten van het prachtige uitzicht.

Knysna Hollow Country Estate | Impala Tours

Knysna Hollow Country Estate

Een stijlvol en modern landhuis dat in 2018 volledig gerenoveerd is. Gelegen op 5 minuten rijden van Knysna. 44 eigentijdse Garden Suites zijn gelegen in de prachtige tuin en bieden alle moderne voorzieningen in een serene omgeving.

Kanonkop House | Impala Tours

Kanonkop House

Boetieke accommodatie bestaande uit 7 luxueuze suites met een prachtig uitzicht op de Knysna lagune en Heads. Gelegen aan de rand van Zuid-Afrika’s grootste woudgebied. Van vatgerijpt tot fruitig, de ginbar heeft voor iedereen een gin.