George

George is de grootste stad langs de Tuinroute – het vormt de toegangspoort (luchthaven) en het regionale centrum van de streek. George ligt in een vruchtbare dal (niet aan zee) van de met regenwoud begroeide Outeniqua bergen. George – gesticht in 1811 - heeft een modern rechtlijnig stratenplan met her en der een wat ouder huis. Belangrijkste attractie in het plaatsje is het Drostdy Museum – een museum dat is gewijd aan de houtindustrie en andere nijverheid van de streek.

Aan de rand van George ligt het prestigieuze Fancourt Hotel & Country Club – een kuuroord met een mooie 27-holes golfbaan. Er rijdt een stoomtrein tussen Knysna en George, die erg populair is bij toeristen (Outeniqua Choo-Tjoe). Vanuit George kunt u over de prachtige Outeniqua Pass naar Oudtshoorn rijden (70km), dat in de Klein Karoo ligt.

Outeniqua Nature Reserve

Het bergachtige Outeniqua Nature Reserve staat bekend om z’n inheemse bomen - er groeien meer dan 125 soorten. In de streek is in de 19e en 20e eeuw veel bosbouw bedreven, daarbij is 80% van het regenwoud omgekapt. Op een gegeven moment realiseerde men zich dat men het resterende moest gaan beschermen om deze prachtige flora en de daarmee samenhangende fauna in stand te houden. Ondertussen zijn er op de omliggende bergen ook weer veel bossen aangeplant – met name met naaldbomen. In het Outeniqua Nature Reserve kunt u mooie wandelingen maken. Het is er schaduwrijk – wat in het warme klimaat hier erg aangenaam is – en u kunt genieten van prachtige vergezichten. Ook de geur van het regenwoud en de vogels zullen u inspireren.