Mossel Bay

Het fraai gelegen Mossel Bay (het voormalige Mosselbaai) ligt aan een mooie baai met een rotsig schiereiland op de kop van de baai. In het plaatsje vindt u een groot aantal historische gebouwen.

De eerste Europeanen die de baai bezocht was de Portugese Bartholomeus Dias, die hier met z’n schip in 1488 landde. De volgende Europese ontdekkingsreiziger die hier landde was Vasco de Gama in 1497. Vanwege de beschutte baai volgde daarna een stroom van schepen die in de baai ankerden om vers proviand aan boord te nemen en te handelen met de inheemse bevolking - de Gouriqua Khoekhoen. Bij een grote Milkwood Tree – die er nog steeds staat (Post Office Tree) - wisselde zeelieden die op weg waren naar het oosten en die op weg waren naar het westen brieven uit. In het Bartholomeus Dias Museum Complex bevindt zich een replica van het schip waarmee deze ontdekkingsreiziger destijds langs de Zuid-Afrikaanse kust voer.

Rond 1980 maakte Mossel Bay een groeispurt door – voor de kust was namelijk olie en gas gevonden en net buiten het destijds nog kleine plaatsje werd een raffinaderij met grote opslagtanks gebouwd. Ook de bevolking nam in die tijd sterk toe. De baai vervuilde en het plaatsje werd drukker en drukker. De laatste 10 jaar is de baai weer schoner geworden en is er alles aan gedaan om de stad aantrekkelijker te maken voor toeristen. Santos Beach is een mooi strand waar goed kan worden gezwommen. The Point – de punt van het rotsige schiereiland – is de beste plek om op een terrasje zitten en genieten van het uitzicht.

In het midden van de baai ligt Seal Eiland, dat met een boot kan worden bezocht. Zeehonden, pinguïns en aalscholvers bevolken het eiland en met een beetje geluk ziet u hier de grote witte haai.

Mosselbaai ligt aan de Tuinroute, op 397km van Kaapstad. Op 20km buiten Mossel Bay ligt Bottelierskop Game Farm, een werkende boerderij waar wilde dieren, zoals leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels, giraffe en wildebeesten worden gefokt om doorverkocht te worden aan Game Reserves. U kunt op de uitgestrekte landerijen “Game Drives” doen, waarbij de kans dat u wilde dieren ziet zeer hoog is.

Accommodaties in Mossel Bay

Botlierskop Private Game Reserve | Impala Tours

Botlierskop Private Game Reserve

Naast de Big 5 vindt u hier meer dan 26 verschillende diersoorten en 200 vogelsoorten. U heeft de keuze uit lodgekamers, een villa of een safaritent vlakbij de rivier. Val in slaap met het geluid van brullende leeuwen op de achtergrond.