Plettenberg Bay

Plettenberg Bay werd door de Portugese ontdekkingsreizigers Babia Formosa genoemd (mooie baai). U zult zien dat ze daar gelijk in hadden, het turkoois zeewater en de langgerekte witte zandstranden hebben veel rijke Zuid-Afrikanen aangetrokken voor een 2e huis.

Het plaatsje Plettenberg Bay – of zoals de lokalen zeggen ‘Plett’ – ligt boven op een zandstenen heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de baai en de monding van de Keurbooms- en Bietourivier. Vanuit elke hoek ziet u het prominent aan de baai gelegen ressortcomplex – Beacon Isle. Langs het strand maar ook in het plaatsje zelf vindt u tal van cafés en restaurants.

Plettenberg Bay ligt aan de Tuinroute, op 520 km van Kaapstad.

Accommodaties in Plettenberg Bay

Milkwood Manor on Sea | Impala Tours

Milkwood Manor on Sea

Gelegen op een unieke locatie die directe toegang tot het strand biedt en een uitzicht van 180 graden op de oceaan, de lagune en beboste heuvels rond het Tsitsikamma-gebergte. Gratis gebruik van kayaks. Bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers!

The Old Rectory Hotel & Spa | Impala Tours

The Old Rectory Hotel & Spa

Boetiek hotel bestaande uit 18 luxueuze en modern ingerichte suites gehuist in een gerenoveerde pastorie uit 1777. De prachtige spa bevindt zich in het oude schoolgebouw. Gelegen op slechts enkele minuten van de oceaan.

Robberg Nature & Marine Reserve

Ten zuiden van het plaatsje ligt het Robberg Nature & Marine Reserve. Het natuurpark bestaat uit een smal maar 4km lang schiereiland dat zich ver uitstrekt in de Indische Oceaan. Het schiereiland is een enorme monoliet van ongeveer 150 meter hoog – met langs de omtrek steile zeekliffen, diepe kloven en beschutte baaitjes. Er zijn volop zeehonden en dolfijnen te zien en in het voorjaar (sep-nov) ook walvissen. In het park zijn tal van korte maar soms steile wandelroutes uitgezet.