Wild Coast

De Wild Coast is één van de ruigste en minst ontwikkelde gebieden van Zuid-Afrika. De Wild Coast begint ten oosten van East London (Buffalo City) en strekt zich 350 km uit tot aan de grens van Kwazulu Natal – bij Port Edward. De kust is berucht vanwege de vele schipbreuken. Het is een vrijwel ongerepte kustlijn met steile kliffen, beschutte maar afgelegen baaien, hoge bergen met diepe valleien, watervallen en oerbossen.

In dit gebied – het voormalige “thuisland” Transkei - worden de oude tradities en gebruiken van de Xhosa’s nog in ere gehouden. In het binnenland ziet u dorpjes met felgekleurde huisjes en rieten rondavels, waar de bewoners dagelijks hun moestuintjes bewerken. De hoofdweg van East London naar Durban (N2) loopt in dit gedeelte van de Eastern Cape meer landinwaarts – door valleien en over bergpassen. Het is verstandig deze route niet na zonsondergang te rijden. Onderweg komt u door het plaatsje Umthatha – de geboortegrond van Nelson Mandela.

U kunt de Wild Coast pas bereiken als u van de hoofdweg afgaat, naar plekken als Coffee Bay en Port St John’s. Andere baaien en dorpjes – zoals Cintsa West en Morgan’s Bay – zijn alleen te bereiken via onverharde wegen die vaak in slechte conditie zijn. Langs de Wild Coast liggen prachtige natuurreservaten, zoals de Mkambati Game Reserve en de Hluleka Nature Reserve.