Port St Johns

Dit kleine idyllische badplaatje aan de monding van de Umzimvubu rivier, biedt één van de meest spectaculaire uitzichten op de Wild Coast. U moet hiervoor wel een heuvel beklimmen (Mount Thesiger), die net aan de westzijde van het dorpje ligt. Met name rond zonsondergang heeft u een magnifiek uitzicht op de rood gekleurde kliffen. Het dorp zelf heeft een fraai strand (First Beach), waar u kunt zwemmen en kanoën. Om het dorp ligt tropisch regenwoud.

Port St John ligt op 90km van Umthatha, maar kan ook vanuit het oosten worden bereikt over de bijna geheel verharde R61 via Flagstaff (u "by-passed" dan een stuk N2 vanaf Port Edward)

Silaka Nature Reserve

6½ km ten westen van het dorp – tussen Second Beach en Sugerloaf Rock - ligt het Silaka Nature Reserve, een kustpark waar u mooie wandeltochten kunt maken langs klifpartijen en beschutte baaien. Bij de monding van de Gxwaleni rivier groeien aloes bijna tot in het water. Hier worden vaak Clawless otters op het strand gezien. Vooral bij Bird Island kijkt u – vanwege de prachtige natuur - uw ogen uit.