NamibRand Nature Reserve

NamibRand Nature Reserve ligt ten zuiden van Sossusvlei en Kulala Wilderness Nature Reserve. Het privépark van 180.000 hectare is het grootste privépark van Namibië en deelt 100 km grens met de Namib Desert. Het park begint bij de kruising van de C27 met D845 en strekt zuidwaarts richting ongeveer waar de C27 links afbuigt richting Duwisib Castle. De aantrekkingskracht van het reservaat ligt vooral in de diversiteit. De flanken van het oostelijk gelegen Nubub Gebergte rollen uit in grasvlaktes die op hun beurt overgaan in de rode zandduinen van de Namib. Er komen dan ook diverse wildsoorten voor zoals de zebra, gemsbok, kudu, hyena en luipaard.

NamibRand Nature Reserve bestaat sinds eind jaren ’80. Voor die tijd bestond het gebied uit diverse schapenfarms. De meeste boeren waren ex-soldaten uit de Tweede Wereldoorlog die in de jaren ’50 grond toegewezen kregen. Maar na enkele decennia moesten de boeren constateren dat de droge streek eigenlijk niet geschikt was voor intensieve veeteelt. Het wild daarentegen had ook de droge jaren overleefd. Eén van de boeren, Albi Brückner, kocht een aantal van de omringende farms op en lanceerde het idee van een privé wildpark.

Met het opkomende toerisme in de jaren ’90 is dat een goed idee gebleken. Nu staan er drie luxe lodges (waaronder Sossusvlei Desert Lodge en de Wolwedans Collectie) en één zelfcatering familiehuis op het reservaat vanwaar diverse excursies worden georganiseerd, waaronder jeepsafari’s op het eigen reservaat, ballonvaarten over de Namib-woestijn of wandelsafari’s. Bovendien kunt u met de organisatie Tok Tokkie een meerdaagse wandelsafari maken, waarbij u onderweg kampeert. Ook de Sossusvlei is te bezoeken vanaf de NamibRand, al moet u rekening houden met een afstand van circa 100 kilometer tot Sesriem.

De beste manier om het NamibRand Nature Reserve te ervaren, is om een aantal dagen te genieten van het rode zand dat u vanaf uw terras ziet, de weidsheid en de mogelijkheid om een dagtocht naar Sossusvlei te maken. De ingang van NamibRand Nature Reserve ligt zo’n 8 kilometer zuidelijk van de kruising tussen C27 en D 845. Sinds 2009 zijn de grenzen voor het wild tussen NamibRand en Kulala Wilderness Reserve weggenomen zodat wild zich breder kan verspreiden.

Accommodaties in het NamibRand Nature Reserve

Wolwedans Collection | Impala Tours

Wolwedans Collection

Deluxe Lodge

Een groep elegante campen gericht op natuurbehoud en duurzaam toerisme. Gelegen in het hart van de NamibRand bevinden de camps zich tussen de duinen, tegen een achtergrond van een divers en adembenemend woestijnlandschap.