Tiras Mountains

Ten zuidwesten van Helmeringhausen - tussen de C13 en de D707 en aan de ondergrens van het Namib Desert - ligt het Tiras Mountains Conservancy.

Het indrukwekkende gebied bestaat uit een massief van donker graniet welke grenst aan een grote open vlakte. Het bergmassief wordt nog maar weinig door toeristen bezocht.

Vier lokale boeren (Gunsbewys, Tiras, Landsberg en Koiimasis) hebben zich verenigd om dit 125000 ha (125 km2) grote natuurgebied te beschermen en op kleine schaal toegankelijk te maken voor toeristen.

Omdat er in dit natuurpark vier vegetatiezones samenkomen, zult u er een schat aan dieren en planten vinden. Het gebied biedt een echte "back to nature" ervaring, welke voornamelijk bestaat uit wandelingen die vanuit de boerderijen georganiseerd worden. Naast de mooie landschappen ziet u dieren, vogels, kokerbomen en succulenten. Ook zijn er in dit gebied rotstekeningen van de San te vinden. Een bezoek waard als u echt weg wilt zijn va de bewoonde wereld. Overnachting mogelijkheden bestaan uit eenvoudige chalets of kamperen.

Accommodaties in de Tiras Mountains

Ranch Koiimasis | Impala Tours

Ranch Koiimasis

Standard Plus Farm

Een actieve runder- en struisvogelfarm in het hart van de Tirasbergen. 4 ruime en charmant ingerichte chalets zijn elegant versmolten in de rode granieten rotsen. Het rotsrestaurant heeft een prachtig uitzicht.