Masai avontuur & fascinerende dierenwereld

8 dagen door de wondere wereld van Noord-Tanzania van/naar Kilimanjaro(ID: 55028)

Over de reis

Tanzania staat voor onvergetelijke safari’s, unieke natuurmonumenten zoals de Ngorongoro krater, en adembenemende landschappen zoals de Serengeti. Deze reis biedt u al dat, en meer! U krijgt de kans om de dag door te brengen bij de Masai. Een ongewone ervaring, die u onderdompelt in het alledaagse leven en de tradities van deze unieke volksstam.

In een oogopslag

  • 8 dagen safari in lodges & tented camps
  • van/naar Kilimanjaro
  • een dag op pad met de Masai
  • dagelijks vertrek vanaf min. 2 pers.
Vanaf € 3.284 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kilimanjaro - Arusha.

Transfer van de luchthaven van Kilimanjaro naar de Karama Lodge. Geniet tijdens uw eerste avond in Afrika van de betoverende omgeving.

Overnachting: Overnachting Karama Lodge.

Dag 2: Arusha - Africa Amini Original Maasai Lodge (volpension).

U rijdt naar het Africa Amini Original Maasai Lodge. Hier wordt u welkom geheten en brengt u de hele dag door met de Masai. Leer bij over de traditionele rituelen en de ambachtelijke kunst van deze trotse stam. De dag sluit u ’s avonds af bij het kampvuur met een ritmische ceremonie. U verblijft in een traditionele lemen hut met comfortabel bed, warm water douches en toiletten.

Overnachting: Overnachting Africa Amini Original Maasai Lodge.

Dag 3: Africa Amini Original Maasai Lodge - Tarangire NP (volpension).

De reis brengt u verder naar het Tarangire NP, waar u voornamelijk grote kuddes olifanten tegen het lijft loopt, maar ook koedoe-antilopen, gnoes, cheeta’s, nijlpaarden en leeuwen zijn hier woonachtig. Reusachtige baobabbomen domineren het landschapsbeeld. Aan de Tarangire rivier komen vooral tijdens de droge maanden talrijke dieren samen.

Overnachting: Overnachting Tarangire Simba Lodge.

Dag 4: Tarangire NP - Lake Manyara NP - Karatu (volpension).

Na het ontbijt rijdt u naar Lake Manyara voor een game drive. Het meer in het hart van het nationaal park staat bekend om zijn vele flamingo’s en als aantrekpunt voor andere dieren. Tegen zonsondergang komt u aan in uw lodge.

Overnachting: 2 overnachtingen Karatu Simba Lodge.

Dag 5: Ngorongoro krater (volpension).

Deze hele dag staat in het teken van de Ngorongoro krater, een uniek UNESCO Werelderfgoed. De grote verscheidenheid maakt deze krater uniek: u vindt hier afwisselende landschappen en een hoge concentratie aan roofdieren. Steppe, moeras of woud – elke diersoort vindt hier zijn natuurlijke habitat. Zelfs de zeldzame zwarte neushoorn leeft hier in deze heerlijke Tuin van Eden.

Dag 6: Ngorongoro krater – Serengeti NP (volpension).

Na het ontbijt gaat de reis verder naar de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Met een oppervlakte van meer dan 15.000 km² is dit een van de grootste wildreservaten van Afrika. Bezoekers aan de Serengeti wacht een eindeloze savanne met meer dan 3 miljoen dieren, een ultieme safaribelevenis!

Overnachting: 2 overnachtingen Serengeti Simba Lodge.

Dag 7: Serengeti NP (volpension).

Vandaag gaat u de hele dag op zoek naar roofdieren en kunt u talloze gnoes, zebra’s en giraffen observeren. U gaat zowel ’s morgens als ’s namiddags op safari en tussen de middag heeft u tijd voor lunch en een siësta in uw lodge.

Dag 8: Serengeti NP - Arusha/Kilimanjaro (ontbijt/lunch), einde rond 16.00 u.

Tijdens uw vlucht van de Seronera airstrip naar Arusha beleeft u de Serengeti uit vogelperspectief. U komt aan in Arusha rond lunchtijd. Na de lunch transfer naar de luchthaven van Kilimanjaro.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

55028

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vervoer in een 4x4 voertuig met gegarandeerde plaats aan het raam, entreegelden nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur, overnachtingen, vermelde maaltijden, binnenlandse vlucht naar Arusha, drinkwater.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, fooien, wasservice, optionele activiteiten, overige maaltijden en drankjes.

Opmerking

Bagagebeperking: max. 15 kg p.p. in een zachte reistas, incl. handbagage. 4 personen die samen reizen verblijven in 2 tweepersoonskamers en delen een voertuig met chauffeur/reisgids. Prijzen voor 1 en 3 personen op aanvraag. Breng zeker een hervulbare waterfles mee.