Masai avontuur & fascinerende dierenwereld

8 dagen door de wondere wereld van Noord-Tanzania van/naar Kilimanjaro(ID: 55028)

Over de reis

Tanzania staat voor onvergetelijke safari’s, unieke natuurmonumenten zoals de Ngorongoro krater, en adembenemende landschappen zoals de Serengeti. Deze reis biedt u al dat, en meer! U krijgt de kans om de dag door te brengen bij de Masai. Een ongewone ervaring, die u onderdompelt in het alledaagse leven en de tradities van deze unieke volksstam.

In een oogopslag

  • 8 dagen safari in lodges & tented camps
  • van/naar Kilimanjaro
  • een dag op pad met de Masai
  • dagelijks vertrek vanaf min. 2 pers.
Vanaf € 3.284 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kilimanjaro - Arusha.

Transfer van de luchthaven van Kilimanjaro naar de Karama Lodge. Geniet tijdens uw eerste avond in Afrika van de betoverende omgeving.

Overnachting: Overnachting Karama Lodge.

Dag 2: Arusha - Africa Amini Masai dorp (volpension).

U rijdt naar het Africa Amini Masai dorp. Hier wordt u welkom geheten en brengt u de hele dag door met de Masai. Leer bij over de traditionele rituelen en de ambachtelijke kunst van deze trotse stam. De dag sluit u ’s avonds af bij het kampvuur met een ritmische ceremonie. U verblijft in een traditionele lemen hut met comfortabel bed. In een apart gebouw bevindt zich een gemeenschappelijke wasruimte met warm water douches en toiletten.

Overnachting: Overnachting in het Africa Amini Masai dorp.

Dag 3: Africa Amini Masai dorp - Tarangire NP (volpension).

De reis brengt u verder naar het Tarangire NP, waar u voornamelijk grote kuddes olifanten tegen het lijft loopt, maar ook koedoe-antilopen, gnoes, cheeta’s, nijlpaarden en leeuwen zijn hier woonachtig. Reusachtige baobabbomen domineren het landschapsbeeld. Aan de Tarangire rivier komen vooral tijdens de droge maanden talrijke dieren samen.

Overnachting: Overnachting Tarangire Simba Lodge.

Dag 4: Tarangire NP - Lake Manyara NP - Karatu (volpension).

Tijdens een picknicklunch en middagsafari leert u het Lake Manyara NP beter kennen. Het meer in het hart van het nationaal park staat bekend om zijn vele flamingo’s en als aantrekpunt voor andere dieren. Tegen zonsondergang komt u aan in uw lodge.

Overnachting: 2 overnachtingen Karatu Simba Lodge.

Dag 5: Ngorongoro krater (volpension).

Deze hele dag staat in het teken van de Ngorongoro krater, een uniek UNESCO Werelderfgoed. De grote verscheidenheid maakt deze krater uniek: u vindt hier afwisselende landschappen en een hoge concentratie aan roofdieren. Steppe, moeras of woud – elke diersoort vindt hier zijn natuurlijke habitat. Zelfs de zeldzame zwarte neushoorn leeft hier in deze heerlijke Tuin van Eden.

Dag 6: Ngorongoro krater – Serengeti NP (volpension).

Na het ontbijt gaat de reis verder naar de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Met een oppervlakte van meer dan 15.000 km² is dit een van de grootste wildreservaten van Afrika. Bezoekers aan de Serengeti wacht een eindeloze savanne met meer dan 3 miljoen dieren, een ultieme safaribelevenis!

Overnachting: 2 overnachtingen Serengeti Simba Lodge.

Dag 7: Serengeti NP (volpension).

Vandaag gaat u de hele dag op zoek naar roofdieren en kunt u talloze gnoes, zebra’s en giraffen observeren. U gaat zowel ’s morgens als ’s namiddags op safari en tussen de middag heeft u tijd voor lunch en een siësta in uw lodge.

Dag 8: Serengeti NP - Arusha - Kilimanjaro (ontbijt/lunch), einde rond 16.00 u.

Tijdens uw vlucht van de Seronera airstrip naar Arusha beleeft u de Serengeti uit vogelperspectief. U komt aan rond lunchtijd. Individuele terug- of doorreis vanaf de luchthaven van Kilimanjaro.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

55028

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vervoer in een 4x4 voertuig met gegarandeerde plaats aan het raam, entreegelden nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur, overnachtingen, vermelde maaltijden, binnenlandse vlucht naar Arusha, een fles mineraalwater p.p.p.d.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, fooien, wasservice, optionele activiteiten, overige maaltijden en drankjes.

Opmerking

Bagagebeperking: max. 15 kg p.p. in een zachte reistas, incl. handbagage.