Puur Tanzania

7 dagen kampeersafari in de het noorden van Tanzania van/naar Arusha(ID: 68358)

Over de reis

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania op de meest authentieke manier en proef het oorspronkelijke Afrika. Raak onder de indruk van het prachtige landschap en het prachtige wildleven van Tanzania!

In een oogopslag

  • 7 dagen kampeersafari in kleine groep
  • van/naar Arusha
  • het camp wordt voor u opgezet
  • zeer kwalitatief kampeermateriaal
Vanaf € 2.234 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Arusha - Tarangire NP (lunch/diner), start om 09.00 u.

Het Mount Meru Hotel is het trefpunt. De reis vertrekt richting het Tarangire NP. Dit park behoort vanwege zijn afwisselende landschappen en dierenwereld tot de meest aantrekkelijke parken van Noord-Tanzania. Het herbergt een van de grootste populaties olifanten in Oost-Afrika, evenals diverse roofkatten zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Daarnaast leven hier ook giraffen, buffels, zebra’s en verschillende soorten antilopen en gazelles. De namiddag staat in het teken van uitvoerige safari’s.

Overnachting: 6 overnachtingen op een camping.

Dag 2: Tarangire NP - Lake Natron (volpension).

Langs een echt avontuurlijke route gaat het langs de Rift Valley Escarpments richting Lake Natron. U passeert Masai dorpen en algauw begint u bekende bergen van de Rift Valley te zien, zoals Mt. Gelai of Oldoinyo Lengai, de heilige berg van de Masai. Het kleine Masai dorp Ngare Sero vormt met zijn bomen en nabijgelegen waterval een soort oase in de hete en stoffige Rift Valley. Het enorme Lake Natron schittert dikwijls al vanuit de verte in een roosachtige kleur. Dat komt omdat duizenden flamingo’s leven en broeden in het soda meer, dat rood wordt gekleurd door algen.

Dag 3: Lake Natron - Serengeti NP (volpension).

De Serengeti is het bekendste park van Tanzania en leefgebied van de grootste migrerende kuddes ter wereld. Hoewel de kuddes tijdens hun migratie de parkgrenzen vaak overschrijden, kunt u vandaag toch heel wat dieren observeren. Vergeet uw camera niet voor spectaculaire foto’s!

Dag 4: Serengeti NP (volpension).

In de vroege ochtend maakt u een safari. Daarna wacht u een verkwikkend ontbijt in het camp. Na het ontbijt vertrekt u naar de Seronera Valley in het nationaal park om nog meer dieren te spotten.

Dag 5: Serengeti NP - Ngorongoro krater (volpension).

’s Morgens nog eens op safari en vervolgens rijdt u naar de wereldberoemde Ngorongoro krater. Deze krater met een diameter van ca. 18 km en tot 600 m hoge buitenwanden werd al door prof. Grzimek bestempeld als het 8ste wereldwonder en de Tuin van Eden. Hier leeft de waarschijnlijk hoogste dichtheid aan zoogdieren ter wereld. U overnacht in het tented camp net op de kraterrand. Het uitzicht is hier adembenemend.

Dag 6: Ngorongoro krater - Mto wa Mbu (volpension).

’s Morgens rijdt u de steile wanden van de Ngorongoro krater af. Op enkele vierkante kilometer vindt u een praktisch complete dwarsdoorsnede van alle diersoorten die in de Oost-Afrikaanse savannes leven. Dit is ook de beste plaats om de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn te vinden en op camera vast te leggen. Maar er zijn natuurlijk ook nog vele andere diersoorten die een foto waard zijn! Ter hoogte van Lake Manyare verlaat u het kraterhoogland en rijdt u de steile wanden af naar de Rift Valley. Hier is het imposante landschap van de Oost-Afrikaanse slenk erg indrukwekkend.

Dag 7: Mto wa Mbu - Arusha (ontbijt/lunch).

Na een laat ontbijt begint u de terugreis naar Arusha, waar u tegen de middag aankomt. Afhankelijk van uw vervolgprogramma wordt u ofwel naar de luchthaven (Kilimanjaro of Arusha), ofwel naar uw hotel gebracht.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

68358

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vervoer in een 4x4 safari voertuig met pop-up dak (gegarandeerde raamplaats); entreegelden nationale parken; Engelstalige gids/chauffeur (1 x per maand Duitstalig); safarikok; kampeeruitrusting (tent, slaapmatje, tafel, stoelen); vermelde overnachtingen, activiteiten en maaltijden; drinkwater; Flying Doctor verzekering tijdens de safari.

Exclusief

  • visumkosten, slaapzak, fooien, en overige drankjes.

Opmerking

Wordt ook als privésafari aangeboden. Bagagebeperking: 15 kg p.p. in zachte reistassen, incl. handbagage.