Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

10 dagen safari van/naar Dar es Selaam(ID: 135110)

Over de reis

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze beleeft u de dierenwereld van Oost-Afrika in uitgestrekte acacia-savannes, aan machtige rivieren met palmbomen op de oevers en in dichtbegroeide bergregenwouden. Wanneer u van de safari terugkeert, nuttigt u het vers klaargemaakte diner bij het kampvuur. Terwijl aan de hemel de sterren oplichten, hoort u de nachtactieve dieren rondom het camp. U kiest of u in camps slaapt of met de tent rondtrekt.

In een oogopslag

  • 10 dagen safari van/naar Dar es Salaam
  • dagelijks
  • safarivoertuig met pop-up dak
  • overnachtingen in camps of tenten
Vanaf € 2.787 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Dar es Salaam.

Transfer naar het centrum van Dar es Salaam. De rest van de dag ter vrije besteding om deze levendige stad aan de Indische Oceaan te verkennen.

Overnachting: Overnachting Holiday Inn.

Dag 2: Dar es Salaam - Udzungwa Mountains NP (volpension).

Het groene en waterrijke gebied van Udzungwa Mountains NP omsluit een oppervlakte van ca. 2.000 km² en is heel rijk aan diersoorten. Voertuigen kunnen niet rijden in dit park, dus gaat u in de namiddag te voet op verkenning in dichtbegroeid bergregenwoud, deels op 2.000 m hoogte. U heeft heerlijke uitzichten op uitgestrekte vlaktes en bruisende watervallen en u ziet diersoorten zoals franjeapen, kameleons en heel wat vogels.

Overnachting: Overnachting camping midden in het regenwoud (A) of Vuma Hill Camp (B).

Dag 3 - 5: Udzungwa Mountains NP - Ruaha NP (3x volpension).

In het Ruaha NP vindt u in het oosten grasland met acacia’s en in het westen wouden. In de Great Ruaha River kunt u o.a. nijlpaarden en krokodillen spotten. Het nationaal park staat bekend om zijn grote populatie olifanten omdat de omgeving hier ideaal is voor hen. Op uw safari’s ontmoet u giraffen, leeuwen, hyena’s, verschillende soorten antilopen en vele vogelsoorten.

Overnachting: 3 overnachtingen camping in het park (A) of Ruaha River Lodge (B).

Dag 6: Ruaha NP - Morogoro (volpension).

Door zacht glooiend heuvellandschap rijdt u oostwaarts. Morogoro is een typische Afrikaanse stad met een markt en fraaie tuinen. De stad vormt een mooi beeld met op de achtergrond de Uluguru bergen.

Overnachting: Overnachting Oasis Hotel.

Dag 7 - 9: Morogoro - Nyerere NP, voorheen Selous GR (3x volpension).

Omdat deze omgeving niet interessant is voor landbouw, heeft zich in dit reservaat een heus dierenparadijs kunnen vormen met een ongelofelijk aantal buffels, leeuwen, gnoes, impala’s, nijlpaarden en nog heel wat andere soorten. U verblijft drie dagen aan de oever van de Rufiji rivier, waar u naast palmbomen ook nijlpaarden en krokodillen kunt spotten. Tijdens safaritochten door de bush, savanne en wouden gaat u samen met uw gids op zoek naar de dierlijke bewoners die wat graag de rivier opzoeken. Tijdens een gegidste wandel- of bootsafari (optioneel) observeert u dieren die u vanuit een wagen niet kunt zien. ’s Avonds geniet u van het warmere Zuid-Tanzaniaanse klimaat. U kunt nog lang buiten zitten, de sterren bewonderen en naar de geluiden van de Afrikaanse nacht luisteren. Het is niet moeilijk om u een voorstelling te maken van hoe de eerste ontdekkingsreizigers zich moeten hebben gevoeld.

Overnachting: 3 overnachtingen camping in Nyerere NP (A) of Rufiji River Camp (B).

Dag 10: Nyerere NP - Dar es Salaam (ontbijt/lunch).

Terugrit naar Dar es Salaam.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

135110

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vervoer in een 4x4 safari voertuig (gegarandeerde raamplaats, max. 6 pers. per voertuig), Engelstalige gids/chauffeur, entreegelden nationale parken, overnachtingen volgens gekozen categorie, vermelde maaltijden, (A: tent, veldbed, slaapzak), luchthaventransfers.

Exclusief

  • alle vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden, drankjes, fooien, optionele excursies, (A: handdoeken).

Opmerking

Breng een zachte reistas mee. Bij A optie brengt u ook handdoeken mee. Optie B gaat in april en mei niet door. Na uw reis raden we een strandverblijf in de Lazy Lagoon Island Lodge aan op een privé-eiland ten noorden van Dar es Salaam.