Het mooiste van Tanzania

9-daagse safari rondreis met een eigen privégids/chauffeur(ID: 6445)

Over de reis

Altijd al op safari gewild in Tanzania en de mooiste natuurreservaten willen zien? Dan is dit dé reis voor u! Uw ervaren Engelssprekende gids vertelt u alles over het wild. Aan het eind van de safari vliegt u terug naar Arusha, waardoor u geen onnodige tijd kwijt bent met reizen. Kortom: dé ideale safari!

In een oogopslag

  • 9 dagen privérondreis
  • uw eigen deskundige en ervaren gids/chauffeur
Vanaf € -1 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kilimanjaro - Arusha.

Na aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro transfer naar uw lodge. Indien u ’s morgens aankomt kunt u optioneel een safari in Arusha NP bijboeken.

Overnachting: Overnachting Ilboru Lodge (STD) of Rivertrees Country Inn (SUP).

Dag 2: Arusha - Tarangire NP (volpension).

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw ranger en start de reis richting Tarangire NP, waar u luncht in de lodge. In de namiddag maakt u een eerste safari in het nationale park. In Tarangire treft u veel acacia- en baobabbomen en ziet u gegarandeerd olifanten. Tegen de avond keert u terug naar de lodge voor het diner.

Overnachting: 2 overnachtingen Tarangire River Camp (STD) of Kuro Tarangire Tree Lodge (SUP).

Dag 3: Tarangire NP (volpension).

Vandaag staat een ochtend- en een namiddagsafari op het programma. Naast de vele olifanten maakt u in Tarangire kans om leeuwen, elanden, impala’s, gazelles, buffels, gnoes, zebra’s en luipaarden te spotten.

Dag 4: Tarangire NP - Lake Manyara - Karatu (volpension).

U laat het Tarangire NP achter u, nabij Karatu maakt u een culturele wandeling in het Mto Wa Mbu dorp. Een gids laat u het dorp zien, huisjes, de school, bananenplantages, etc. Na de picknick lunch, gaat u ’s namiddags op verkenning in Lake Manyara NP, het park bestaat grotendeels uit water en aan de oever van het meer kunt u vaak duizenden vogels zien, waaronder flamingo’s. U overnacht in het stadje Karatu.

Overnachting: Overnachting Ngorongoro Farm House (STD) of Gibb’s Farm (SUP).

Dag 5: Karatu - Ngorongoro krater (volpension).

Deze morgen daalt u af in de wereldberoemde krater om hier op safari te gaan. De krater huisvest minstens 30.000 wilde dieren, zoals gnoes, hyena’s, zebra’s, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten. De picknicklunch geniet u in de krater.

Overnachting: Overnachting Ang’ata Ngorongoro Camp (STD) of Lemala Ngorongoro Camp (SUP).

Dag 6: Ngorongoro krater - Serengeti NP (volpension).

Vandaag rijdt u naar de wildrijke en eindeloze savannes in de beroemde Serengeti. Na de lunch gaat u op safari in één van de grootste wildreservaten van Afrika. De Serengeti is een waar paradijs, dus houd zeker uw camera in de aanslag!

Overnachting: Overnachting Kati Kati Tented Camp (STD) of Ol Serai Serengeti (SUP).

Dag 7 - 8: Serengeti NP (volpension).

U reist verder het Serengeti National Park in en maakt telkens een ochtend- en namiddagsafari. Zie de leeuwen luieren in de schaduw van een acacia, terwijl de gazellen rondspringen en een giraffe in de verte staat te herkauwen. Dit is Afrika!

Overnachting: 2 overnachtingen Mara Kati Kati Tented Camp (STD) of Lemala Mara Camp (SUP : jul-okt) / Lemala Ndutu Camp (SUP: dec-mrt)

Dag 9: Serengeti NP - Arusha (ontbijt/lunch).

Na het ontbijt transfer naar de airstrip voor uw vlucht terug naar Arusha. Hier geniet u nog van een lunch voor u naar de luchthaven van Kilimanjaro wordt gebracht voor uw terugvlucht of voor uw vlucht naar Zanzibar.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

6445

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • transfers in Arusha, 8 overnachtingen met vermelde maaltijden, vervoer per 4x4 voertuig, Engelstalige privégids/chauffeur, entreegelden voor de nationale parken en dorpsbezoek.

Exclusief

  • internationale en binnenlandse vluchten, visumkosten, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Toeslag voor de extra migratie nachten op aanvraag.