Tanzania intens

10-daagse safari rondreis met een eigen privégids/chauffeur(ID: 137072)

Over de reis

Deze reis is geschikt voor wie noord Tanzania intens wil beleven. Uw ervaren Engelssprekende gids neemt u mee op een spannende rondreis en vertelt u alles over het land en het wild. U trekt per fiets door een dorp en verkent Lake Manyara vanop de hangbruggen. Uiteraard ontbreken de klassiekers Ngorongoro en Serengeti niet!

In een oogopslag

  • 10 dagen privérondreis
  • uw eigen deskundige en ervaren gids/chauffeur
  • bijzondere activiteiten inbegrepen
  • wandelen in Arusha NP
Vanaf € -1 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kilimanjaro - Arusha.

Na aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro transfer naar uw lodge.

Overnachting: Overnachting Rivertrees Country.

Dag 2: Arusha - Karatu (volpension).

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw ranger en start de reis richting Lake Manyara, waar u door de toppen van het Manyara bos wandelt via hangbruggen. ’s Middags geniet u de lunch in Manyara Serena Lodge. In de namiddag maakt u een fietstocht doorheen het Mto Wa Mbu dorp. Een gids laat u het dorp, huisjes, de school, bananenplantages, etc. zien.

Overnachting: Overnachting Rhotea Valley Lodge.

Dag 3: Karatu - Ngorongoro krater (volpension).

Deze morgen vroeg uit de veren, want u daalt af in de wereldberoemde krater om hier op safari te gaan. De krater huisvest minstens 30.000 wilde dieren, zoals gnoes, hyena’s, zebra’s, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten. De picknicklunch geniet u in de krater.

Overnachting: Overnachting Ang’ata Ngorongoro Camp.

Dag 4: Ngorongoro krater - Serengeti NP (volpension).

Vandaag rijdt u naar de wildrijke en eindeloze savannes in de beroemde Serengeti. Na de lunch gaat u op safari in één van de grootste wildreservaten van Afrika. De Serengeti is een waar paradijs, dus houd zeker uw camera in de aanslag!

Overnachting: 2 overnachtingen Serengeti Asanja Africa Camp.

Dag 5: Serengeti NP (volpension).

Zie de leeuwen luieren in de schaduw van een acacia, terwijl de gazellen rondspringen en een giraffe in de verte staat te herkauwen. Dit is Afrika!

Dag 6: Serengeti NP - Tarangire NP (volpension).

Vandaag staat een lange rit op het programma. Onderweg kunt u tal van dieren spotten. ’s Middags geniet u van een picknicklunch.

Overnachting: 2 overnachtingen Tarangire Safari Lodge.

Dag 7: Tarangire NP (volpension).

Naast de vele olifanten maakt u in Tarangire kans om leeuwen, elanden, impala’s, gazelles, buffels, gnoes, zebra’s en luipaarden te spotten. In Tarangire treft u ook veel acacia- en baobabbomen. Tegen de avond keert u terug naar de lodge voor het diner.

Dag 8: Tarangire NP - Arusha NP (volpension).

Na het ontbijt reist u terug naar Arusha. Hier geniet u nog de lunch voor u naar uw volgende lodge wordt gebracht. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur en wordt u verder begeleid door de rangers van de lodge.

Overnachting: 2 overnachtingen Hatari Lodge.

Dag 9: Arusha NP (volpension)

Dit is een perfecte afsluiter van uw safarireis. Met wat geluk is het helder weer en hebt u een mooi zicht op Mount Kilimanjaro. Voor wie niet genoeg krijgt van safari kan hier opnieuw op safari, maar deze locatie biedt ook de mogelijkheid tot enkele leuke activiteiten zoals een wandeling naar de Tululusia waterval, Mount Meru krater of naar het Shira plateau van de Kilimanjaro. Kanoën op de Momella meren behoort ook tot de mogelijkheden.

Dag 10: Arusha NP - Kilimanjaro (ontbijt)

Vandaag wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Kilimanjaro, waar uw reis eindigt.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

137072

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • transfers in Arusha, overnachtingen met vermelde maaltijden, vervoer per 4x4 voertuig, Engelstalige privégids/chauffeur, entreegelden voor de nationale parken, fietstocht, hangbruggen en activiteiten in Hatari Lodge.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, drankjes, optionele activiteiten, fooien en persoonlijke uitgaven.