Safari in style

10 dagen privéreis door het noorden van Tanzania(ID: 84326)

Over de reis

Prachtige safari’s door de mooiste wilde gebieden van Noord-Tanzania: de unieke Ngorongoro krater, de wereldberoemde Serengeti en de nationale parken Lake Manyara en Tarangire.

In een oogopslag

  • 10 dagen privéreis
  • van/naar Kilimanjaro Airport
  • overnachting in stijlvolle lodges en safaritenten
  • vluchttransfer
Vanaf € 3.376 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kilimanjaro - Arusha (diner).

Wanneer u aankomt, wordt u op de luchthaven van Kilimanjaro begroet en naar de Arumeru River Lodge gebracht. Deze groene oase is uw toegangspoort tot Afrika. De rest van de dag ter vrije besteding. Ontspan in de tropische tuin of zoek verkoeling in het zwembad. Met een beetje geluk spot u de kleine dikdiks. Afhankelijk van het weer vangt u vanaf het platform een glimp op van de machtige Kilimanjaro.

Overnachting: Overnachting Arumeru River Lodge.

Dag 2: Arusha - Tarangire NP (volpension), start om 08.30 u.

Na het ontbijt vertrekt u richting Tarangire NP, een van de mooiste reservaten in heel Afrika. Hier kunt u enorme kuddes olifanten spotten, evenals buffels, grote katten en meer zeldzame soorten zoals de generuk, de kleine koedoe of de eland antilope. De hele dag gaat u op safari met ’s middags een picknick in de vrije natuur.

Overnachting: Overnachting Maweninga Camp.

Dag 3: Tarangire NP - Lake Manyara NP - Karatu (volpension).

Rit naar het Lake Manyara NP. Dit is het kleinste park in Noord-Tanzania en heeft heel wat te bieden aan zowel fans van de klassieke grote safari als vogelliefhebbers. Vaak kunt u hier talrijke Oost-Afrikaanse vogels observeren. De hele dag gaat u op safari met ’s middags een picknick.

Overnachting: 2 overnachtingen Bashay Rift Lodge.

Dag 4: Lake Eyasi (volpension).

U vertrekt vroeg naar Lake Eyasi, waar u een bezoek kunt brengen aan de oudste bevolkingsgroep van Afrika die nog bestaat: de Hadzabe. De Hadzabe zijn traditionele jagers en voedselverzamelaars die nog steeds hun stenen werktuigen gebruiken. ’s Middags kunt u aan het zwembad van uw lodge ontspannen en met een sundowner genieten van de fascinerende sfeer.

Dag 5: Karatu - Ngorongoro (volpension).

Vandaag staat in het teken van een verkenning van de beroemde Ngorongoro krater (UNESCO Werelderfgoed). U treft hier een haast ongelofelijke diversiteit aan wild leven aan, die perfect wordt beschermd door de kraterwanden. ’s Middags picknickt u in deze fantastische omgeving. Na een volledige safaridag geniet u van een wandeling bij zonsondergang naar een nabijgelegen Kopje.

Overnachting: Overnachting Olduvai Camp.

Dag 6 - 7: Ngorongoro - Serengeti (2x volpension).

Twee dagen die volledig worden gewijd aan safari’s in de Serengeti, een enorm park dat zo’n 14.000 km² groot is. Het park bestaat uit een savanne met uitgestrekte grasvlaktes in het zuiden, een bebost heuvellandschap in het westen en in het oosten surreëel aandoende granieten rotsen. Voor de lunch kiest u tussen een picknick of een maaltijd in het camp.

Overnachting: 2 overnachtingen Ronjo Camp.

Dag 8 - 9: Serengeti - Grumeti Hills (2x volpension).

’s Morgens maakt u een laatste safari in de Serengeti alvorens u naar de Grumeti Hills rijdt, waar u de volgende 2 dagen verblijft. Hier kunt u de Afrikaanse natuur tijdens een wandelsafari ten volle beleven en ’s avonds nachtactieve dieren observeren. Geniet... en ontspan bij een sundowner aan de rock pool of laat u verwennen met een massage.

Overnachting: 2 overnachtingen Grumeti Hills.

Dag 10: Grumeti Hills - Arusha (ontbijt/lunch), einde rond 12.00 u.

Transfer naar de Ikoma Airstrip en vlucht naar Arusha. Na een lunch in Arusha Coffee Lodge transfer naar de luchthaven van Kilimanjaro.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

84326

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vervoer in safarivoertuig met Engelstalige privégids/chauffeur, vermelde overnachtingen en maaltijden, entreegelden nationale parken, safari’s in Grumeti Hills met andere campgasten, safaritochten te voet, nachtsafari, vlucht Ikoma-Arusha, 1 fles mineraalwater p.p.p.d., 1 verrekijker per auto.

Exclusief

  • overige drankjes, fooien, visumkosten.

Opmerking

Bagageperking: 15 kg p.p. in zachte reistas. 4 personen die samen reizen verblijven in 2 tweepersoonskamers en delen een voertuig met chauffeur/gids. Voor gasten die op dag 10 van Arusha naar Zanzibar vliegen, kan de lunch weggelaten worden, afhankelijk van de vertrektijd. Als alternatief wordt een lunchbox voorzien.