In het spoor van het wild

8 dagen fly-in safari Tarangire NP, Ngorongoro, Serengeti van/naar Kilimanjaro Airport(ID: 15956)

Over de reis

Lemala staat voor authentieke en aangename camps & lodges in Tanzania. Deze reis wordt speciaal aanbevolen voor gasten die op zoek zijn naar een bijzondere en individuele reis en waarde hechten aan exclusiviteit en comfort.

In een oogopslag

  • 8 dagen exclusieve fly-in safari
  • van/naar Kilimanjaro Airport
  • overnacht in luxueuze Lemala accommodaties
Vanaf € 4.534 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kilimanjaro - Arusha.

Transfer van de luchthaven van Kilimanjaro naar uw lodge in de buurt van Arusha.

Overnachting: Overnachting Hamerkop House.

Dag 2 - 3: Arusha - Tarangire NP (2x volpension).

U rijdt naar Tarangire NP, een reservaat dat veel majestueuze baobabbomen en fraaie landschappen herbergt. In het gebied komen o.a. veel grote olifantenkuddes voor. Uw lodge ligt op een verhoog en biedt zicht op de rivier. Vandaag en morgen staan in het teken van safari's.

Overnachting: 2 overnachtingen Mpingo Ridge.

Dag 4 - 5: Tarangire NP - Ngorongore krater (2x volpension).

U gaat op safari in Lake Manyara NP. Dit meer aan de Oost-Afrikaanse slenk en de vele acacia's en dadelpalmen vormen een thuis voor grote flamingokolonies, leeuwen en andere dieren. U overnacht in een camp in het acaciawoud in de buurt van de kraterrand. De volgende ochtend heeft u slechts 15 min. nodig om de kraterbodem te bereiken. U bezoekt dit wereldwonder in het ochtendlicht. De Duitse bioloog en documentairemaker Bernhard Grzimek zei ooit: ´Het is onmogelijk om de grootsheid en schoonheid van de krater in woorden weer te geven.´ Kuddes zebra's en gnoes trekken door het 259 km² grote gebied dat bestaat uit steppe, meren en bush. U vindt er neushoorns, olifanten, leeuwen en luipaarden. In de waterpoelen kunt u nijlpaarden observeren.

Overnachting: 2 overnachtingen Ngorongoro Camp.

Dag 6 - 7: Ngorongoro krater - Serengeti NP (2x volpension).

U vliegt van de Manyara airstrip naar de centrale Serengeti. Uw camp ligt in het centrum van de Grote Migratie, want deze streek is de overgang tussen het zuidelijke grasland en de noordelijke wouden. De grote kuddes zebra’s en gnoes doorkruisen dit gebied twee maal per jaar: apr-jun en nov-jan. Omdat de rivieren veel water bevatten, komen de dieren hierheen, en met hen ook hun jagers. Uw tent staat in een vallei met fantastisch zicht op de uitgestrekte Serengeti. U vertrekt ’s morgens vroeg en in de namiddag vanuit uw camp op safari.

Overnachting: 2 overnachtingen Ewanjan Tented Camp.

Dag 8: Serengeti NP - Arusha/Kilimanjaro (ontbijt/lunch), einde rond 16.00 u.

Tijdens uw vlucht naar Arusha kunt u de Serengeti nog eens uit vogelperspectief bewonderen. Transfer naar de luchthaven van Kilimanjaro.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

15956

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde transfers en binnenlandse vluchten van/naar Kilimanjaro Airport, overnachtingen met vermelde maaltijden, entreegelden nationale parken, safari’s per open 4x4 voertuig (alle safari-activiteiten worden samen met andere gasten van het camp ondernomen), Engelstalige gids/chauffeur, lokale drankjes en wasservice in de safari-accommodaties.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Bagagebeperking: max. 15 kilo p.p. in een zachte reistas, incl. handbagage. 4 personen die samen reizen verblijven in 2 tweepersoonskamers en delen een voertuig met chauffeur/reisgids. Prijzen voor 1 en 3 personen op aanvraag. Mogelijkheid tot nachtelijke game drive in Tarangire NP. We raden aan dit samen te boeken met de rondreis.