Nyerere en Ruaha - onbekende dierenparadijzen

11 dagen fly-in safari in prachtige camps & strandverblijf van Dar es Salaam/Zanzibar naar Dar es Salaam(ID: 35575)

Over de reis

Geniet van een safari en strandvakantie. U maakt safari’s ´off the beaten track´ in het Nyerere en Ruaha NP - de grootste wildgebieden in Tanzania - en geniet van ontspannen dagen aan ongerepte zandstranden. De luxueuze en romantische camps & lodges betoveren u met hun bijzondere ligging en intimiteit!

In een oogopslag

  • 11 dagen individuele fly-in safari
  • dagelijks van/naar Dar es Salaam
  • stijlvolle lodges in afgelegen gebieden
  • incl. strandverblijf
Vanaf € 9.255 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Dar es Salaam/Zanzibar - Ruaha NP (lunch/diner).

’s Morgens vliegt u van Dar Es Salaam of Zanzibar naar het Ruaha NP, waar uw gids u verwelkomt. Na de lunch wacht u al een eerste safari in de Afrikaanse bush.

Overnachting: 3 overnachtingen Jongomero.

Dag 2 - 3: Ruaha NP (2x volpension).

’s Morgens en ’s namiddags gaat u op safari in het op een na grootste nationaal park van Tanzania. Hier komen maar liefst 1.600 plantensoorten, ca. 500 vogelsoorten en een groot aantal zoogdieren voor zoals antilopen, koedoes, leeuwen, nijlpaarden, cheeta’s en de zeldzame hyena’s. Bovendien is de olifantenpopulatie in Ruaha een van de grootste van het land. De Ruaha River met zijn vele bochten en slenken domineert ongetwijfeld het landschapsbeeld en biedt een thuis aan een groot aantal nijlpaarden en krokodillen. U kunt ook deelnemen aan een optionele ballonvaart - een onvergetelijke ervaring!

Dag 4: Ruaha NP - Nyerere NP, voorheen Selous GR (volpension).

In de voormiddag vliegt u naar het Nyerere NP, tot 2020 gekend als het Selous GR.

Overnachting: 3 overnachtingen Siwandu.

Dag 5 - 6: Nyerere NP, voorheen Selous GR (2x volpension).

U gaat per voertuig, te voet of per boot op safari. Het Nyerere NP werd genoemd naar de voormalige president van Tanzania. Hij leidde het land naar de onafhankelijkheid. In dit uitgestrekte en afgelegen wildreservaat leven honderdduizenden dieren en het landschap is heel divers: rivieren en ravijnen worden afgewisseld door moerassen, bossen en savanne. U vindt hier olifanten, nijlpaarden, koedoe antilopen en meer dan 4.000 leeuwen. Houd uw ogen open voor de zeldzame wilde honden!

Dag 7: Nyerere NP - Fanjove Island (volpension).

Na het ontbijt maakt u een laatste safari. Daarna vlucht via Dar es Salaam en Mafia Island naar de Songo Songo archipel. De boot brengt u vervolgens in ca. 45 min. naar Fanjove Island.

Overnachting: 4 overnachtingen Fanjove Island.

Dag 8 - 10: Fanjove Island (3x volpension).

Er wacht u een paradijs aan een afgelegen strand. Uw exclusieve accommodatie bestaat uit enkele ruime bungalows, die perfect passen in het prachtige landschap. Het zachte witte strand brengt u naar het azuurblauwe water. De Indische Oceaan en zijn koraalrif, dolfijnen en schildpadden nodigen uit tot zwemmen. U kunt hier optioneel mooie kajaktochten of begeleide natuurwandelingen maken. Geniet van de idyllische momenten te midden van de ongerepte natuur en de geluiden van de oceaan. De tijd lijkt hier wel stil te staan.

Dag 11: Fanjove Island - Dar es Salaam (ontbijt).

Transfer naar de airstrip en vlucht naar Dar es Salaam.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

35575

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • binnenlandse vluchten, transfers, alle safari-activiteiten worden samen met andere gasten van het camp georganiseerd, vermelde maaltijden en overnachtingen, entreegelden nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, fooien, optionele excursies.

Opmerking

De camps zijn van midden maart tot eind mei gesloten.

Bagagebeperking: max. 15 kg p.p. in een zachte reistas, incl. handbagage. Tegen toeslag ook mogelijk vanaf 2 deelnemers.