Ontdekkingstocht van noord naar zuid

9 dagen fly-in safari naar droomcamps van Arusha naar Dar es Salaam(ID: 108816)

Over de reis

Op deze reis ontdekt u het hele spectrum aan specialiteiten dat Tanzania te bieden heeft. Uitgestrekte vlaktes, massale kuddes dieren, baobabs, acacia-steppe en tropische vegetatie aan dierenrijke rivieren. Verken de wereldberoemde Serengeti, daal af in de fascinerende Ngorongoro krater en zie met eigen ogen hoe de Tarangire rivier de levensader voor ontelbare dieren is. Ontspan in stijl in het afgelegen Nyerere NP. Bovendien wordt in de stijlvolle camps goed voor u gezorgd!

In een oogopslag

  • 9 dagen privéreis in luxe lodges/camps
  • van Kilimanjaro Airport naar Dar es Salaam
  • camp in de Serengeti volgt de Grote Migratie
  • per vliegtuig naar afgelegen gebieden
Vanaf € 9.329 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kilimanjaro Airport - Arusha.

U wordt op de luchthaven van Kilimanjaro opgewacht en naar uw comfortabele lodge in Arusha gebracht.

Overnachting: Overnachting Arumeru River Lodge.

Dag 2: Arusha - Tarangire NP (volpension).

U wordt aan uw lodge opgehaald en rijdt naar het Tarangire NP. Dit is een wild gebied dat gekenmerkt wordt door baobabbomen en o.a. grote kuddes olifanten herbergt. Van aan het zwembad van het camp kijkt u uit op de drinkplaats waar wilde dieren komen drinken. ’s Namiddags staat een uitgebreide safari op het programma.

Overnachting: Overnachting Sanctuary Swala Camp.

Dag 3: Tarangire NP - Lake Manyara NP - Ngorongoro krater (volpension).

Vandaag gaat u op safari in Lake Manyara NP. Tijdens de lunch aan de rand van de Oost-Afrikaanse Slenk kunt u genieten van het uitzicht op Lake Manyara. Daarna gaat de rit verder naar de adembenemende Ngorongoro krater.

Overnachting: 2 overnachtingen Sanctuary Ngorongoro Crater Camp.

Dag 4: Ngorongoro krater (volpension).

Door de perfecte ligging van uw camp aan de toegang tot de krater bent u vandaag een van de eerste personen die kunnen genieten van de koele, rustige ochtenduren op de kraterbodem. Beleef de massale hoeveelheid dieren op dit 260 km² grote gebied met steppe, meren en woud, omgeven door de kraterrand.

Dag 5: Ngorongoro krater - Serengeti (volpension).

Vanaf de Manyara airstrip vliegt u naar de Serengeti. U overnacht in een comfortabel camp dat zijn locatie aanpast aan de jaarlijkse Grote Migratie van de kuddes gnoes. Zo bent u steeds op de perfecte plek om de fascinerende dierenverhuizing live mee te maken.

Overnachting: 2 overnachtingen Sanctuary Kichakani Serengeti Camp.

Dag 6: Serengeti (volpension).

De hele dag heeft u tijd om de Serengeti en al haar natuurschatten te ontdekken. Ontmoet majestueuze roofkatten, aardige olifantenbaby’s, gazelles die enthousiast met hun staart kwispelen en nijlpaarden die in het koele water vertoeven.

Dag 7: Serengeti - Nyerere NP (volpension).

U verlaat de Serengeti en vliegt over uitgestrekte gebieden van Tanzania om uiteindelijk in het zuiden te landen. U wordt opgehaald aan de airstrip en naar uw lodge gebracht.

Overnachting: 2 overnachtingen Serena Mivumo River Lodge.

Dag 8: Nyerere NP (volpension).

Meer dan 50.000 km², grotendeels ongerept en soms moeilijk toegankelijk – dat is Nyerere NP, het grootste reservaat van Afrika. Op een heuvel aan de Rufiji rivier ligt uw exclusieve lodge in het dierenrijke noordwesten. De lodge is uw uitvalsbasis voor uitgebreide ontdekkingstochten. Het landschap wisselt af van moerassen tot bush en savanne, en behalve een rijke vogelwereld vindt u er nijlpaarden, krokodillen, olifanten, buffels, bavianen en natuurlijk ook leeuwen en luipaarden.

Dag 9: Nyerere NP - Dar es Salaam (ontbijt/lunch).

Na het ontbijt verlaat u dit afgelegen paradijs en vliegt u naar Dar es Salaam aan de kust.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

108816

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde binnenlandse vluchten (incl. belastingen) , transfers, vervoer per 4x4 voertuig (in Serengeti en Nyerere gebeuren alle safari-activiteiten samen met andere gasten van de camps), Engelstalige gids/chauffeur, entreegelden nationale parken, overnachtingen met vermelde maaltijden, lokale drankjes en wasservice (behalve in Arusha).

Exclusief

  • internationale vluchten, persoonlijke uitgaven, fooien, optionele excursies, visumkosten.

Opmerking

De camps zijn gesloten in april en mei.

Bagagebeperking: 15 kg p.p. in een zachte reistas incl. handbagage.