Big Five elegant

10 dagen fly-in van/naar Kilimanjaro Airport(ID: 118201)

Over de reis

Beleef de fascinerende dierenwereld en de veelzijdige landschappen van Tanzania. Per klein vliegtuig reist u naar de mooiste en bekendste nationale parken. Omdat u de verplaatsingen per vliegtuig maakt, heeft u veel tijd voor safari’s. U verblijft in kleine maar luxueuze lodges van de Elewana Collection, die elk hun eigen stijl hebben. Klasse en service laten niks aan de wensen over. Ervaren rangers begeleiden u tijdens uw dagelijkse trektochten door de Afrikaanse bush en savannes. Ze vertellen u allerlei interessante weetjes over de plaatselijke fauna en flora.

In een oogopslag

  • 10 dagen individuele fly-in safari
  • van/naar Kilimanjaro Airport
  • met overnachtingen in luxueuze accommodaties van Elewana
Vanaf € 3.968 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Arusha (ontbijt).

Aankomst op Kilimanjaro Airport. U wordt opgehaald en naar uw lodge gebracht. Aan de rand van een actieve koffieplantage en aan de voet van Mount Meru komt u helemaal in de stemming voor de safari’s die u de komende week gaat maken.

Overnachting: Overnachting Arusha Coffee Lodge.

Dag 2: Arusha - Tarangire NP (volpension).

Vlucht naar Tarangire NP. Overdag verkent u het nationale park tijdens een game drive. Na een picknick in de bush gaat u verder naar uw lodge en neemt u tijdig uw intrek in uw boomhut om van de zonsondergang te genieten met een sundowner. Een heerlijk diner wacht in de traditionele boma.

Overnachting: 2 overnachtingen Tarangire Treetops.

Dag 3: Tarangire NP (volpension).

U heeft de hele dag ter beschikking om dit park, bekend om zijn vele olifanten en baobabbomen, te verkennen. Beleef tijdens een wandelsafari en een safari per terreinwagen de verbazingwekkend hoge concentratie dieren. Ze komen wat graag hun dorst lessen aan de Tarangire rivier. In een Masai dorp leert u meer over het leven van deze veehoeders. De dag sluit u af met een nachtsafari.

Dag 4 -7: Tarangire NP - Serengeti NP (3x volpension).

U vliegt van de Kuro airstrip naar de Serengeti. Tijdens uw tocht naar uw camp ontmoet u de vele dierlijke bewoners van Tanzania’s oudste en bekendste nationaal park. De komende drie dagen gaat u op safaritochten om de vele en grote kuddes te bewonderen. ’s Avonds blikt u tijdens een prachtige zonsondergang terug op de vele avonturen die u heeft beleefd. Optioneel maakt u op dag 5 bij zonsopgang een ballonsafari van een uur over de Serengeti. Een unieke ervaring!

Overnachting: 3 overnachtingen Serengeti Pioneer Camp (doorgaans januari-mei)/Serengeti Migration Camp (doorgaans juni-december).

Dag 7 - 9: Serengeti NP - Lake Manyara NP en Ngorongoro krater (2x volpension).

Safari naar de airstrip en vlucht naar Lake Manyara airstrip. Transfer naar uw lodge in koloniale stijl aan Ngorongoro Conservation Area. De rest van de dag ter vrije besteding. Morgen wacht een gevarieerde safaritocht in het Lake Manyara NP. In de namiddag neemt u deel aan enkele activiteiten van de lodge. De laatste ochtend in deze lodge bent u vroeg uit de veren om de krater in de ochtendmist te ontdekken. Langs haarspeldbochten daalt u af in de oeroude, intacte krater. Op de 260 km² leeft een ongelooflijk aantal wilde dieren – het gebied is dan ook het grootste leefgebied van roofdieren ter wereld. Voor de lunch zoekt u de schaduw op en wordt u omringd door wilde dieren en de machtige kraterwanden.

Overnachting: 3 overnachtingen The Manor at Ngorongoro.

Dag 10: Karatu - Arusha (ontbijt).

Vanaf Lake Manyara airstrip vliegt u terug naar Arusha. Tot uw transfer naar Kilimanjaro Airport beschikt u hier over een dagkamer in de Arusha Coffee Lodge.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

118201

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • binnenlandse vluchten, vermelde transfers & excursies, rit in safarivoertuig, alle safari-activeiten gebeuren met andere gasten van het camp, entreegelden nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur, vermelde overnachtingen en maaltijden, lokale drankjes incl. bier/huiswijn/bepaalde sterkedranken, wasservice.

Exclusief

  • internationale vluchten, overige drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien, optionele excursies, visumkosten, vertrekbelastingen (behalve voor de inbegrepen vluchten).

Opmerking

Bagagebeperking: max. 15 kg p.p. in een zachte reistas. Bij vertrek vóór 31.12.23 verandert het reisschema - u vliegt van Tarangire NP eerst naar Lake Manyara en dan naar de Serengeti.