Reisonderdelen in Kenia

Kenia kan het hele jaar door bezocht worden. Het is een land waar u voor de natuur heen gaat. Bij de natuurgebieden - zoals Amboseli National Park en de Masai Mara - vindt u een groot aanbod van safarikampen, sommige behoren zelfs tot de beste ter Wereld. De safarikampen zijn soms zeer luxe en bieden aangenaam comfort voor iedere portemonnee. Wildobservaties zijn mogelijk in diverse prijsklassen. De grote doorgaande wegen zijn redelijk goed, de mensen behulpzaam, gastvrij en kindvriendelijk. Door de indrukwekkende en afwisselende landschappen is Kenia een uitstekende safari bestemming voor individuele reizigers en natuurliefhebbers.

Accommodatie in Kenia | © Georgina Goodwin

Accommodatie in Kenia

Van strandhotels tot luxe lodges in het midden van de bush, bekijk hier het assortiment accommodaties dat we aanbieden. Welke optie past het beste bij uw wensen?

Binnenlandse vluchten in Kenia | © CreativeLAB

Binnenlandse vluchten in Kenia

Binnenlandse vluchten zijn een comfortabele en snelle manier om verschillende bestemmingen binnen Kenia te combineren.

Rondreizen in Kenia | © Georgina Goodwin

Rondreizen in Kenia

U kunt Kenia op diverse manieren ontdekken. Bekijk hier de mogelijkheden, waaronder fly-in safari’s, diverse groepsreizen en maatwerkreizen.

Accommodaties

Het aanbod aan accommodatie in Kenia varieert van eenvoudige hotels en guesthouses tot luxe hotels, safarikampen en privélodges in wildreservaten van verschillende prijsklassen. Vanwege ons volume kunnen we u scherpe kamerprijzen bieden. Om een juiste keuze uit het grote aanbod aan safarikampen en game-lodges te maken, adviseren we u vrijblijvend een offerte te laten maken. Voor een optimale safari-belevenis bent u immers niet alleen op zoek naar een overnachtingsplek, maar vooral naar een aangenaam verblijf waar u rond de tijd dat u daar bent wilde dieren kunt spotten. Hier kunnen we veel over vertellen.

Huurauto’s en Campers

In Kenia wordt links gereden. Het land beschikt over een uitgebreid wegennetwerk met een aantal verharde wegen. Voor het huren van een auto of camper heeft u - naast een geldig Europees rijbewijs - ook een internationaal rijbewijs nodig. Alhoewel avontuurlijke en ervaren 4wd-chauffeurs een autorondreis (selfdrive) in Kenia een leuke uitdaging zullen vinden, is autohuur voor veel van onze klanten een te groot avontuur.

Op sommige afgelegen plaatsen (zoals langs de weg naar Lake Turkana kan de onverharde doorgaande weg echt heel slecht worden. Afhankelijk van de regens, het vrachtverkeer en wanneer de weg onderhouden is - kunnen de wielsporen zo diep uitslijpen en vol water staan, dat er haast geen doorkomen aan is.Als u op de verharde hoofdwegen blijft en alleen de onverharde toegangswegen berijdt naar natuurparken of een accommodatie, dan kan doorgaans het gehele jaar naar Kenia worden gereisd. Tankstations vindt u vooral in de steden en bij belangrijke kruisingen. Benzine en diesel is doorgaans goedkoper dan in Nederland, maar houd er wel rekening mee dat naarmate u in meer afgelegen gebieden komt de brandstofprijzen hoger liggen.

Campings

Kenia beschikt slechts over een gering aantal campings - die vaak zeer beperkte faciliteiten hebben. U kunt er dus het beste vanuit gaan dat u zelfbehulpzaam moet zijn. De beste kampeermogelijkheden zijn vaak bij hotels en lodges (voor zover ze dat toestaan).

Rondreizen, Individueel of in een groep

We hebben voor u een aantal rondreizen samengesteld, die qua tijdverdeling en route een optimale indruk geven van de gebieden waar doorheen gereisd worden. U vindt in ons uitgebreide programma een keuze aan individuele rondreizen en kleinschalige groepstours, Bij veel van deze rondreizen reist u per 4wd terreinwagen door afgelegen natuurgebieden. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan het materiaal, waar we uiteraard rekening mee houden.