Big Five in style

10 dagen luxe safari buiten de gebaande paden van/naar Nairobi(ID: 24980)

Over de reis

Dit behoort tot het beste wat Kenia te bieden heeft. U reist in absolute stijl en op unieke wijze ervaart u een van de mooiste nationale parken van Kenia: Amboseli. Laat u in de Masai Mara door de rijkdom aan wilde dieren verbazen en kom tot rust in het minder bekende Loisaba reservaat.

In een oogopslag

  • 10 dagen luxueuze fly-in safari
  • van/naar Nairobi
  • min. 2, max. 8 pers.
Vanaf € 9.621 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Nairobi (diner).

Aankomst en ontvangst in Nairobi en transfer naar het hotel.

Overnachting: Overnachting Hemingways Nairobi.

Dag 2 - 3: Nairobi - Amboseli NP (2x volpension).

Vlucht naar het Amboseli NP. In de schaduw van de machtige Kilimanjaro gaat u op safari. Begeleid door een ranger trekt u door een fascinerend landschap, waarbij u o.a. grazende buffels en giraffen zult observeren.

Overnachting: 2 overnachtingen Tortilis Camp.

Dag 4: Amboseli NP - Loisaba reservaat (volpension).

Na een vroege safari vliegt u naar het Loisaba reservaat met zicht op Mt Kenya. U wordt opgewacht en naar uw camp gebracht. Geniet van de eerste kennismaking met het unieke landschap en de rijke dierenwereld. In de namiddag gaat u op safari. Tijdens het diner blikt u terug op een geslaagde dag.

Overnachting: 3 overnachtingen Loisaba Tented Camp.

Dag 5 - 6: Loisaba reservaat (2x volpension).

In de vroege ochtend neemt u deel aan een begeleide safaritocht. Uw gids is lid van de Samburu stam en zal u de lokale tradities en fauna en flora leren kennen. Terug in het camp kunt u even aansterken en een frisse duik in het zwembad nemen. Daarna gaat u met een jeep op zoek naar de zeldzame hyenahond, de grévyzebra, de oryx en de grote koedoe. Daarnaast kunt u ook deelnemen aan een visexcursie, bezoekt u een anti-stroperij patrouille of ontdekt u de omgeving met een kameel. Op de avond van dag 6 overnacht u in een hemelbed. Dit bed staat op een verhoogd houten platform en biedt een indrukwekkend zicht op de wildernis en de drinkplaats. Dichter bij de natuur komt niemand.

Dag 7 - 9: Loisaba reservaat - Masai Mara (3x volpension).

Vandaag vliegt u naar de legendarische Masai Mara. Samen met de Serengeti vormt ze een reusachtig beschermd natuurgebied, waarin jaarlijks de spectaculaire Grote Migratie plaats vindt. Miljoenen gnoes, zebra’s en Thomson gazellen trekken van weide naar weide op zoek naar vers voedsel. Grote katachtigen zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s gluren naar hen, net zoals de krokodillen in de rivieren. Uw elegant, afgelegen camp aan de oever van de Sand River vormt het startpunt van uw safaritochten. U picknickt in de wildernis en bezoekt eveneens een Masai dorp. Optioneel kunt u bij zonsopgang een ballonsafari van een uur maken boven de Masai Mara. Een unieke ervaring!

Overnachting: 3 overnachtingen Sand River Masai Mara.

Dag 10: Masai Mara - Nairobi (ontbijt, lunch).

In de late voormiddag neemt u afscheid van de Masai Mara en vliegt u terug naar Nairobi. U wordt naar Hemingways gebracht, waar u gebruik kunt maken van een dagkamer alvorens u aan uw terug- of doorreis begint. Transfer naar de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

24980

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • alle transfers en vluchten volgens het programma, entreegelden voor nationale parken, overnachtingen, vermelde maaltijden, lokale drankjes, safari’s in een 4x4 safarivoertuig met andere gasten van het camp, Engelstalige gids/chauffeur, wasservice tijdens de safari.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, premium drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele activiteiten en fooien.

Opmerking

Bagagebeperking: max. 15 kg p.p. in een zachte reistas.