Via groen Namibië naar de Victoria Falls

18 dagen autorondreis van Windhoek naar Victoria Falls(ID: 25514)

Over de reis

Tijdens deze autorondreis komt u maar liefst in 3 landen: Namibië, Botswana en Zimbabwe. In Namibië brengt u een bezoek aan de hoogste duinen ter wereld in Sossusvlei en gaat u op safari in het Etosha NP. U reist via de groene Zambezi Regio (vroeger Caprivi) en het wildrijke Chobe NP in Botswana. In Kasane (Botswana) levert u uw huurauto in en gaat u per transfer naar Zimbabwe, waar de reis eindigt bij de ontzagwekkende Victoria Watervallen. Een verrassend veelzijdige route, die u prima zelf kunt rijden!

In een oogopslag

  • 18 dagen autorondreis van Windhoek naar Victoria Falls
  • 3 landen: Namibië, Botswana en Zimbabwe
  • afwisselende route
Vanaf € 4.423 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek - Sossusvlei (diner) ca. 350 km.

Op de luchthaven haalt u uw auto op. Vervolgens rijdt u naar de wereldberoemde Sossusvlei – meteen al een van de hoogtepunten van uw reis.

Overnachting: 2 overnachtingen Desert Homestead Lodge.

Dag 2: Sossusvlei (halfpension).

U heeft de hele dag tijd om de duinen van Sossusvlei en de Sesriem Canyon te bezoeken. Geniet van het prachtige kleurenschouwspel boven de duinen en beklim Duin 45. De lodge biedt bovendien heel wat optionele activiteiten aan. Paardrijden is hier de favoriet!

Dag 3: Sossusvlei - Swakopmund (ontbijt) 360 km.

Na het ontbijt gaat de reis verder naar de kust. U kunt kiezen voor een alternatieve route langs de Welwitschiavlakte en de Maanvallei (permit vereist). Swakopmund is een stadje aan de Atlantische Oceaan en doet erg Duits aan. Deze sfeer brengt u terug naar de tijd toen Namibië nog een Duitse kolonie was.

Overnachting: 2 overnachtingen The Delight.

Dag 4: Swakopmund (ontbijt).

Dag ter vrije besteding. U kunt het stadje verkennen, een strandwandeling maken of een excursie boeken zoals de Marine Cruise of ´Kleine dieren groot uitgelicht´.

Dag 5: Swakopmund - Twijfelfontein (halfpension) ca. 330 km.

In de omgeving van Twijfelfontein vindt u bijzondere gravures, die in de keiharde rotsen zijn gekerfd. Sommige tekeningen zijn meer dan 2.000 jaar oud. Ten zuiden van Twijfelfontein vindt u nog 2 andere geologische bezienswaardigheden, namelijk de Verbrande Berg en de Orgelpijpen.

Overnachting: Overnachting Malansrus Tented Camp.

Dag 6: Twijfelfontein - Vingerklip (halfpension) ca. 170 km.

Vandaag trekt u verder door de prachtige landschappen van Damaraland. Onderweg naar Vingerklip komt u o.a. het Versteende Woud tegen, waar bomen in de loop van miljoenen jaren zijn versteend. In de omgeving van uw accommodatie vindt u de Vingerklip, een reusachtige rots die door de eeuwenlange erosie als een waarschuwende vinger in het landschap staat.

Overnachting: Overnachting Ugab Terrace Lodge.

Dag 7: Vingerklip - Etosha NP (halfpension).

Etosha is de thuishaven van een grote verscheidenheid aan Afrikaans wild en vele vogels. De kern van het park bestaat uit een enorme zoutvlakte. U gaat hier in uw eigen huurauto op zoek naar wild.

Overnachting: 2 overnachtingen Etosha Oberland.

Dag 8: Etosha NP (halfpension).

U kunt de hele dag op eigen gelegenheid op zoek gaan naar wild. Etosha heeft heel veel waterdrinkplaatsen, waar u telkens veel kans maakt om dieren van dichtbij te observeren. Een onvergetelijke ervaring!

Dag 9: Etosha NP (halfpension) ca. 175 km.

Ook vandaag zult u ongetwijfeld weer veel wild zien. U overnacht net voorbij de oostelijke gate van het park.

Overnachting: Overnachting Mushara Bush Camp.

Dag 10: Etosha NP - Rundu (halfpension) ca. 450 km.

Na het ontbijt rijdt u via Grootfontein naar Rundu. Vlak buiten Grootfontein vindt u de Hoba meteoriet, een van de grootste meteorieten die ooit gevonden is. Deze meteoriet is 3m lang, 1m breed, weegt 50 ton en is zo’n 80.000 jaar neergekomen. U trekt nu door een totaal ander Namibië dan van de voorbije dagen: het is hier groen en waterrijk.

Overnachting: Overnachting Hakusembe River Lodge.

Dag 11: Rundu - Popa Falls (halfpension) ca. 220 km.

Na het ontbijt rijdt u van Rundu naar de Popa Falls stroomversnellingen. Het water van de stroomversnellingen glinstert in het licht van de ondergaande zon. Houd uw camera in de aanslag, want dit levert prachtige foto’s op!

Overnachting: Overnachting Ndhovu Safari Lodge.

Dag 12: Popa Falls - Bwabwata NP (halfpension) ca. 230 km.

Vandaag rijdt u verder naar het oostelijke gedeelte van de Zambezi Regio. Langs de Kwando rivier bestaat het landschap uit moerasgebieden met papyrusplanten en rivierbos, de rest van het park bestaat uit mopanebomen, grasland en savanne.

Overnachting: Overnachting Nambwa Tented Lodge.

Dag 13: Bwabwata NP (halfpension).

U kunt op gegidste safari gaan in het nationaal park, een boottocht maken op de Kwando rivier, of de bush te voet verkennen.

Dag 14: Bwabwata NP - Chobe NP (halfpension) ca. 250 km.

Vandaag verlaat u Namibië en steekt u de grens over naar Botswana, waar u uw wagen inlevert. U overnacht de volgende twee nachten in het Chobe NP. Dit park is voornamelijk bekend vanwege zijn spectaculaire olifantenpopulatie. Het aantal wordt op 120.000 geschat, de grootste concentratie olifanten van heel Afrika. Maar ook giraffen zijn hier niet te missen. Neem ’s middags deel aan een eerste safari-activiteit. Wij raden een boottocht op de Chobe rivier aan.

Overnachting: 2 overnachtingen Chobe Safari Lodge.

Dag 15: Chobe NP (volpension).

Vandaag gaat u opnieuw op verkenning in het imposante Chobe NP. Met wat geluk treft u spelende olifanten in de rivier. Maar ook andere wilde dieren leven hier, zoals waterbokken, buffels, en impala’s.

Dag 16: Chobe NP - Victoria Falls (ontbijt).

Na een laatste activiteit in de ochtend transfer naar Zimbabwe (hou uw reispas bij de hand). De Ilala Lodge heeft een uitstekende ligging om de Victoria Watervallen en het centrum van de stad te bezoeken. Naast het bezoeken van de indrukwekkende watervallen kunt u ook verschillende excursies ondernemen, zoals een helikoptervlucht boven de watervallen.

Overnachting: 2 overnachtingen Ilala Lodge.

Dag 17: Victoria Falls (ontbijt).

Dag ter vrije besteding. De Victoria Watervallen zijn de breedste watervallen ter wereld, een watergordijn van 1.708m breed en 100m hoog! De lokale bevolking noemt deze watervallen de Mosi-oa-Tunya (´Donderende Rook´).

Dag 18: Victoria Falls (ontbijt).

U wordt naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht, waar deze schitterende reis eindigt.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

25514

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen met vermelde maaltijden, 15 dagen autohuur cat. U (4x4 Toyota Fortuner o.g.) van Europcar inclusief verzekering zonder eigen risico en transfers volgens programma, transfers, safari-activiteiten Chobe Safari Lodge.

Exclusief

  • vluchten, brandstof, cross border fee (NAD 1.470) & one way fee (NAD 8.750), visumkosten, entreegelden voor nationale parken.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers.