Alle facetten van Namibië

(ID: 3880)

Over de reis

Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. De belangrijkste hoofdwegen zijn geasfalteerd, maar de meeste secundaire wegen zijn van gravel, maar zeker goed te berijden. Een 4x4 zorgt voor comfort en veiligheid. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Eén ding is zeker: Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!

In een oogopslag

  • 21-daagse autorondreis van/naar Windhoek
  • mix van verschillende accommodaties
  • inclusief niet te missen excursies!
Vanaf € 3.566 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek.

Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Windhoek. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting: Overnachting The Elegant Guesthouse.

Dag 2: Windhoek - Mariental (halfpension) ca. 270 km.

Vandaag rijdt u zuidwaarts, u zult onder de indruk zijn van de weidse uitzichten en de pastelkleuren van het Namibische landschap. U rijdt naar de rand van de Kalahari woestijn.

Overnachting: 2 overnachtingen Bagatelle Kalahari Ranch (Savannah Chalet).

Dag 3: Mariental (halfpension).

Deze morgen ter vrije besteding. U kunt deelnemen aan één van de vele activiteiten die de lodge te bieden heeft. In de late namiddag staat een scenic game drive voor u gepland om volop te genieten van de Kalahari woestijn en haar wildleven.

Dag 4: Mariental - Fish River Canyon (halfpension) ca. 450 km.

Vandaag rijdt u naar de bekende Fish River Canyon. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan ‘Quivertree Forest’ en ‘Giant’s Playground’.

Overnachting: 2 overnachtingen Fish River lodge.

Dag 5: Fish River Canyon (halfpension).

Na het ontbijt daalt u met een begeleide excursie af in de canyon, het is een adembenemende tocht. Deze canyon is, na de Grand Canyon, één van de grootste ter wereld.

Dag 6: Fish River Canyon - Aus (halfpension) ca. 225 km.

Vandaag rijdt u naar het kleine plaatsje Aus. Hier kunt u mooie wandelingen maken.

Overnachting: 2 overnachtingen Klein Aus Vista (Eagle's Nest).

Dag 7: Aus (halfpension).

Dag ter vrije besteding. U kan een bezoek brengen aan het spookstadje Kolmanskop (met vaste bezoekuren). Daarna kunt u doorrijden naar Lüderitz, waar u het Goerke House en de Felsenkirche kunt bezichtigen. Stop op de terugweg bij de waterdrinkplaats, wellicht ziet u dan de wilde paarden van de Namib!

Dag 8: Aus - Sesriem (halfpension) ca. 340 km.

Na het ontbijt rijdt u verder naar het noorden, door een adembenemend landschap. Bij de lodge kunt genieten een mooie zonsondergang.

Overnachting: 2 overnachtingen Desert Homestead Lodge.

Dag 9: Sesriem (halfpension).

U heeft de hele dag voor het bezoeken van Sossusvlei. U staat het beste héél vroeg op, dan pas kunt u genieten van het prachtige kleurenschouwspel van de zon. De kleuren variëren van lichtoranje tot dieprood.

Dag 10: Sesriem - Swakopmund (ontbijt) ca. 340 km.

Na het ontbijt rijdt u via de Kuiseb-pas, de Welwitschia-vlakte en de Maanvallei (permit nodig) naar het gezellige badplaatsje Swakopmund.

Overnachting: 3 overnachtingen in Casa Al Mare.

Dag 11: Swakopmund (ontbijt).

Na het ontbijt rijdt u naar Walvis Bay. Hier kiest u voor een catamarantour ofwel voor een sportievere tocht per kayak. In de lagune treft u flamingo's, pelikanen, zeehonden en zelfs dolfijnen aan! De middag heeft u ter vrije besteding. Optioneel kan de excursie verlengd worden met een 4x4 trip door de duinen van Walvis Bay en Sandwich Harbour.

Dag 12: Swakopmund (ontbijt).

Deze morgen wordt u opgehaald, met een gids ontdekt u de spectaculaire Namib Desert. De duinen langs de kust lijken soms levenloos, maar ze herbergen een fascinerende verscheidenheid aan kleine dieren die zich hebben aangepast aan de woestijn. Gekko's, spinnen, hagedissen, slangen, schorpioenen en kameleons zijn de dieren die u er kan spotten. Onderweg krijgt u uitleg over de bescherming van het gebied, geologische structuren en het ontstaan van de woestijn.

Dag 13: Swakopmund - Twijfelfontein (halfpension) ca. 360 km.

U vervolgt uw route via het binnenland, via Spitzkoppe, ook wel de Matterhorn van Afrika genoemd. De afgeronde granieten berg duikt met zijn ca. 1784 m hoogte in het landschap op.

Overnachting: Overnachting Twijfelfontein Country Lodge.

Dag 14: Twijfelfontein - Sesfontein (halfpension) ca. 190 km.

Deze morgen kunt u een bezoek brengen aan de gravures van Twijfelfontein voor u richting het noorden trekt. Uw volgende bestemming is Sesfontein, genesteld in een canyon aan de oevers van de Hoanib rivier, aan de rand van Kaokoland.

Overnachting: 2 overnachtingen Khowarib Lodge.

Dag 15: Sesfontein (halfpension).

Deze morgen staat een bezoek aan de Himba's voor u gepland. Ten noorden van de de lodge gaat u op bezoek in hun dorp en leert u hoe deze nomaden nog steeds leven. De rest van de dag hebt u ter vrije besteding.

Dag 16: Sesfontein - Kamanjab (halfpension) ca. 230 km.

Vandaag rijdt u naar Kamanjab. De lodge is gelegen in een concessiegebied van 8 808 hectare. Het is de thuishaven van o.a. zebra’s, giraffen, springbokken, olifanten en leeuwen.

Overnachting: Overnachting Hobatere Lodge (rondavel).

Dag 17: Etosha NP (halfpension) ca. 225 km.

Vandaag rijdt u via de Galton Gate het Etosha NP binnen. U rijdt van het westen naar het centrale gedeelte van het park. Het meeste wild verzamelt zich telkens rond de waterdrinkplaatsen, hier maakt u telkens het meeste kans om de dieren van dichtbij te observeren.

Overnachting: Overnachting Taleni Etosha village (bungalow).

Dag 18: Oost Etosha (halfpension) ca. 155 km.

U dwarst het park helemaal naar de oostelijke gate. Onderweg kunt u uitkijken naar het vele wild.

Overnachting: Overnachting Mushara Bush Camp.

Dag 19: Etosha NP - Waterberg (halfpension) ca. 360 km.

Na het ontbijt rijdt u via Tsumeb naar het Waterberg NP. Op deze tafelberg zijn voetafdrukken van dinosaurussen gevonden, die 200 miljoen jaar oud zijn.

Overnachting: 2 overnachtingen Waterberg Valley Lodge (standard room).

Dag 20: Waterberg (halfpension).

Waterberg is een verrassend groen gebied in Namibië. Het is een uitstekend gebied om er te wandelen of om een laatste game drive op zoek naar neushoorns te maken. Maar ook een bezoek aan het Cheetah Conservation Fund behoort tot de mogelijkheden.

Dag 21: Waterberg - Windhoek (ontbijt) ca. 395 km.

U rijdt terug naar de luchthaven in Windhoek, waar u uw huurauto terug inlevert en uw terugvlucht neemt.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

3880

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen met vermelde maaltijden, vermelde excursies in Bagatelle Kalahari Game Ranch, Fish River Lodge, Swakopmund en Khowarib Lodge en 21 dagen autohuur cat. U (4x4 Toyota Fortuner o.g.) van Europcar inclusief verzekering zonder eigen risico (zie voorwaarden Europcar) en een Engelstalige routebeschrijving.

Exclusief

  • vluchten, overige maaltijden, entreegelden, overige kosten huurauto (zie voorwaarden Europcar).

Opmerking

U dient minimaal 31 dagen voor vertrek te boeken. Boekt u korter voor vertrek, dan vervalt de vroegboekkorting voor de huurauto en geldt er een toeslag.