Onder het Zuiderkruis

19 dagen klassiek Namibië per huurauto van/naar Windhoek(ID: 239)

Over de reis

Met een huurauto verkent u Namibië op uw eigen tempo. U vertrekt met een routebeschrijving vanuit Windhoek door het land en verblijft in diverse accommodaties met goede service. De rondreis van ca. 4.500 km dekt de belangrijkste toeristische attracties in Namibië. Bewonder de hoogste duinen ter wereld bij Sossusvlei, beleef de Namib Desert met zijn maanlandschap en de oerplant welwitschia mirabilis op weg naar de Atlantische kust naar Swakopmund, observeer wilde dieren rond de beroemde Etosha Pan in Etosha NP en geniet van het prachtige savannelandschap aan de voet van het Waterberg Plateau.

In een oogopslag

  • 19 dagen autorondreis
  • langs alle hoogtepunten van Namibië
  • van/naar Windhoek
Vanaf € 3.418 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek - Kalahari (diner) ca. 310 km.

Op de luchthaven van Windhoek haalt u uw huurauto op. Vervolgens rijdt u zuidwaarts langs de westelijke rand van de Kalahari. Langs de rode zandduinen en door een uniek woestijnlandschap rijdt u via Dordabis, Uhlenhorst en Stampriet naar Mariental. ’s Middags neemt u optioneel deel aan een natuurrit met ´sundowner´ door de duinen.

Overnachting: Overnachting Bagatelle Kalahari Main Lodge.

Dag 2: Kalahari - Fish River Canyon (ontbijt) ca. 410 km.

’s Morgens rijdt u via Gochas naar Keetmanshoop, de hoofdstad van het zuiden. Hier vlakbij vindt u een unieke verzameling van bijzondere bomen van de aloë familie, het zogenaamde kokerbomenwoud. Breng ook een bezoek aan de ´speeltuin van de reuzen´.

Overnachting: 2 overnachtingen Canyon Roadhouse.

Dag 3: Fish River Canyon (ontbijt) ca. 70 km.

Maak een korte excursie naar de Fish River Canyon. ’s Middags kunt u een wandeling maken in het Gondwana Canyon natuurreservaat.

Dag 4: Fish River Canyon - Lüderitz (ontbijt) ca. 410 km.

In Bethanie bezoekt u het Schmelenhaus, het oudste gebouw van Namibië. Net voor Lüderitz bereikt u Kolmanskop, het voormalige centrum van diamantwinning. Daar werden in 1908 de eerste diamanten van Namibië gevonden en ontstond een bloeiende, rijke stad midden in de woestijn. Verken tijdens een boeiende wandeling deze verlaten, in woestijnzand verzonken ghosttown.

Overnachting: 2 overnachtingen Lüderitz Nest Hotel.

Dag 5: Lüderitz (ontbijt).

In Lüderitz valt er heel wat te zien: bezoek het Haaieneiland met het Lüderitz monument, het Diaz kruis en het Achat strand, maak een wandeling door de Bismarck-, Zeppelin- en Kirchstraße en bezoek de Lesehalle en Felsenkirche. Veel gebouwen uit de Duits-koloniale tijd zijn hier goed bewaard gebleven.

Dag 6: Lüderitz - Aus (ontbijt) ca. 125 km.

Ervaar de oneindigheid van dit landschap met grassavannes (wanneer het geregend heeft), wijde, rotsachtige woestijnvlaktes en de kleine Kuichab duinen. In de omgeving leven de wilde paarden die de toenmalige Duitse ´Schutztruppe´ heeft achtergelaten en sindsdien vechten om in deze omgeving te overleven.

Overnachting: Overnachting Klein-Aus Vista, Eagle’s Nest.

Dag 7: Aus - Sossusvlei (ontbijt) ca. 370 km.

De dagrit voert u noordwaarts door het heuvelachtige gebied van de Schwarzrand naar de poorten van het beroemde NamibRand NP, de toegangspoort tot de Sossuvlei. Ontdek het adembenemende duinlandschap en de Sesriem Canyon.

Overnachting: 2 overnachtingen Desert Quiver Camp.

Dag 8: Sossusvlei (ontbijt) ca. 120 km.

’s Morgens vroeg begeeft u zich naar het duinengebied van de Sossusvlei, waar u de hoogste duinen ter wereld kunt bewonderen. De beroemde rode duinen van de Namib reiken tot 300 m in de blauwe hemel en veroorzaken in het licht van de opkomende zon een indrukwekkend spel van licht en kleur. Een 4x4 shuttle brengt u (tegen toeslag) naar het eigenlijke duinengebied bij de Sossusvlei. Daarna kunt u ook nog de kleine Sesriem Canyon bezoeken.

Dag 9: Sossusvlei - Rostock Ritz (ontbijt) ca. 160 km.

Korte rit naar Rostock Ritz. Hier zijn 10 verschillende bewegwijzerde wandelpaden.

Overnachting: Overnachting Rostock Ritz Desert Lodge.

Dag 10: Rostock Ritz - Swakopmund (ontbijt) ca. 220 km.

De reis brengt u door het Namib-Naukluft NP, over de Kuiseb pas met zijn spectaculaire rotsverschuivingen en naar de Kuiseb Canyon. Alvorens u Swakopmund bereikt, kunt u nog een blik werpen op het maanlandschap en de oerplanten, de welwitschia mirabilis.

Overnachting: 2 overnachtingen Casa al Mare.

Dag 11: Swakopmund (ontbijt).

Vandaag hebben we voor u een bijzondere excursie voorzien. Per 4x4 gaat u naar het duinengebied van Swakopmund en een ervaren ranger vertelt u interessante weetjes over het leven in de woestijn. Want wat u misschien niet had verwacht, is dat er in deze dorre omgeving veel verschillende diersoorten leven. De namiddag is ter vrije besteding. In Swakopmund is het de moeite waard om de voormalige Duitse koloniale stad te bezoeken, waar veel gebouwen uit die tijd bewaard zijn gebleven.

Dag 12: Swakopmund - Twijfelfontein (halfpension) ca. 385 km.

Op weg naar Twijfelfontein heeft u de mogelijkheid om de hoogste berg van Namibië te bezoeken, de Brandberg, met zijn rotsschilderingen (White Lady). Deze zijn niet te verwarren met de rotsgravures in de ´openlucht galerie´ bij Twijfelfontein, die in 2007 tot UNESCO Werelderfgoed zijn verklaard.

Overnachting: Overnachting Malansrus Tented Camp.

Dag 13: Twijfelfontein - Etosha NP (halfpension) ca. 350 km.

Op uw doorreis kunt u een bezoek brengen aan het versteende woud alvorens u de lodge bereikt. U verblijft net voor de zuidelijke toegangspoort van Etosha NP. Ontspan in dit prachtige privéreservaat terwijl u geniet van een goed boek of een van de twee waterpoelen observeert.

Overnachting: 2 overnachtingen Etosha Oberland Lodge.

Dag 14: Etosha NP (halfpension).

Rijd met uw eigen huurauto van waterpoel naar waterpoel en observeer de dieren op uw eigen tempo. Of maak een optionele begeleide game drive met een goed getrainde ranger in de open safarivoertuigen van de lodge. Kort na het binnenrijden van Etosha NP, het grootste nationaal park van het land, spot u meteen de eerste dieren.

Dag 15: Etosha NP (halfpension) ca. 180 km.

De volgende 2 dagen staan in het teken van safari’s in het nationale park met de wereldberoemde Etosha zoutpan in het midden. U kunt kiezen om de safari te maken in uw eigen wagen of optioneel met een ervaren ranger in een open terreinwagen. In het park leven grote kuddes in een bijna ongerept landschap.

Overnachting: 2 overnachtingen Mushara Lodge.

Dag 16: Etosha NP (halfpension).

Op de savannes en bij de drinkplaatsen kunt u nagenoeg al het groot wild zien dat in deze omgeving voorkomt. Als een regenbui voor genoeg water zorgt, dan zijn er zelfs honderden watervogels te bewonderen.

Dag 17: Etosha NP - Frans Indongo (ontbijt) ca. 265 km.

Het wordt tijd om het park te verlaten. Onderweg kunt u een korte stop inlassen bij het Otjikoto meer en in Tsumeb het kleine, interessante mijnmuseum bezoeken (indien geopend) of in Otjiwarongo de krokodillenboerderij.

Overnachting: Overnachting Frans Indongo Lodge.

Dag 18: Frans Indongo - Windhoek (ontbijt) ca. 295 km.

Breng onderweg een bezoek aan de houtsnijwerkmarkt in Okahandja alvorens u in de namiddag in uw hotel arriveert.

Overnachting: Overnachting Windhoek Luxury Suites.

Dag 19: Windhoek (ontbijt) ca. 45 km.

In de namiddag reist u naar de internationale luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto inlevert.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

239

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen, vermelde maaltijden, excursie Swakopmund (halve dag), Europcar huurauto categorie W met Classic Plus verzekering (zonder eigen risico, zie Europcar huurvoorwaarden), Engelstalige routebeschrijving.

Exclusief

  • vluchten, brandstof, entreegelden voor nationale parken.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurauto en verblijven in 2 tweepersoonskamers.