Namibia on a budget

17 dagen autorondreis van/naar Windhoek(ID: 57490)

Over de reis

Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in rest camps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms. Deze liggen allemaal in het nationaal park, reservaat, of er dichtbij.

In een oogopslag

  • 17 dagen autorondreis
  • van/naar Windhoek
  • prijsbewust gekozen overnachtingen in camps en guestfarms
Vanaf € 2.076 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek - Kalahari ca. 320 km.

U ontvangt uw huurauto. Het landschap verandert elke kilometer tegen een achtergrond van zachte rode duinen. Geniet bij aankomst in Namibië van de eerste fantastische zonsondergangen in een uniek landschap.

Overnachting: 2 overnachtingen Kalahari Anib Lodge.

Dag 2: Kalahari (ontbijt).

Op het terrein van de lodge vind u verschillende goed gemarkeerde wandelpaden waarop u de omgeving op eigen houtje kunt verkennen. Spot de eerste dieren en geniet van de stilte. Optioneel kunt u deelnemen aan begeleide activiteiten, zoals een duinwandeling, een panoramische rit of zelfs ritten bij zonsondergang.

Dag 3: Kalahari - Fish River Canyon (ontbijt) ca. 370 km.

Verlaat het duinlandschap van de Kalahari en rijd naar het zuiden. De weg naar de Fish River Canyon is voornamelijk goed geasfalteerd. Het ruige rotslandschap is net zo rustig en dunbevolkt als de Kalahari. Ontspan na de middag bij het zwembad van de lodge.

Overnachting: 2 overnachtingen Canyon Roadhouse.

Dag 4: Fish River Canyon (ontbijt).

De Fish River Canyon is de op één na grootste canyon ter de wereld en biedt vele adembenemende uitzichtpunten en leuke wandelingen. Trek er een volledige dag op uit om het gebied te verkennen. Als u de regio liever met een ervaren gids ontdekt, kunt u deelnemen aan een optionele begeleide wandeling of een panoramische rit (aangeboden door de zusterlodge).

Dag 5: Fish River Canyon - Tiras bergen (ontbijt) ca. 350 km.

Door het Tiras gebergte, langs de uitlopers van de Namib, bereikt u uw bestemming voor vandaag. Met een beetje geluk ziet u wilde paarden bij Aus. Deze dieren zouden door de Duitse Schutztruppen zijn achtergelaten en zich in de loop der jaren hebben aangepast aan de ruige omstandigheden. U vindt er uitgestrekte boerderijen in een ongerepte natuur. Geniet van de typisch Namibische luxe: uitgestrektheid, rust, absolute stilte, een adembenemende sterrenhemel en oprechte gastvrijheid.

Overnachting: Overnachting Namitib Desert Lodge.

Dag 6: Tiras bergen - Sossusvlei (ontbijt) ca. 190 km.

Kasteel Duwisib ligt op slechts een korte omweg en is een stukje Duits-Namibische geschiedenis. Aan het begin van de 20ste eeuw kocht een Duitse Schutztruppen-officier de boerderij Duwisib, liet er een kasteel in Duitse stijl voor zijn vrouw bouwen en gebruikte de landbouwgrond om paarden te fokken. Na de dood van de officier in Europa tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het kasteel niet langer bewoond. Tegenwoordig is het als nationaal monument eigendom van de staat Namibië en kan het worden bezocht. Uw camp ligt vlak bij de toegangspoort tot de Sossusvlei.

Overnachting: 2 overnachtingen Desert Quiver Camp.

Dag 7: Sossusvlei (ontbijt).

Begin de dag vroeg zodat u de veranderende kleuren van de Sossusvlei kan ontdekken. Neem prachtige foto’s terwijl u de hele dag tussen en op de roodgloeiende duinen doorbrengt. Op de terugweg kunt u een duik nemen in de koelte van de Sesriem Canyon en een korte wandeling maken langs de bodem van de canyon.

Dag 8: Sossusvlei - Swakopmund (ontbijt) ca. 360 km.

Bij Solitair kunt u curiosa kopen, maar ook genieten van wat naar verluidt de lekkerste appeltaart van het zuidelijk halfrond is. Voordat u Swakopmund bereikt, raden we u een omweg aan naar het maanlandschap, waar de grillige en unieke oerplant Welwitschia mirabilis groeit. Deze plant kan wel honderden jaren oud worden! In Swakopmund, het kleine levendige stadje aan zee, vindt u talrijke excursies, restaurants en winkels. Geniet van het deugddoende koele briesje!

Overnachting: 2 overnachtingen Organic Stay.

Dag 9: Swakopmund (ontbijt).

Geniet van deze sfeervolle Duitse badplaats. Hoewel de stranden verleidelijk zijn, is het koele water enkel geschikt voor de durvers, zelfs in de hoogzomer. Wandel door de stad of neem deel aan een van de aangeboden excursies, zoals een boottocht, een bezoek aan de kleine woestijnbewoners of het township Modesa, een stadstour met gids, kajakken of een bezoek aan een gin distilleerder.

Dag 10: Swakopmund - Damaraland (ontbijt) ca. 320 km.

U verlaat de zee en gaat weer landinwaarts. Als u vroeg aan de dag begint, raden we u een omweg naar de enorme zeehondenkolonie bij Cape Cross aan. De dieren bieden een ware explosie van geuren terwijl ze over het strand spartelen en met elkaar communiceren. Of rijd rechtstreeks naar de toegankelijke rotstekeningen van Twyfelfontein en ontdek deze eeuwenoude culturele bezittingen.

Overnachting: Overnachting Damara Mopane Lodge.

Dag 11: Damaraland - Etosha NP (ontbijt) ca. 260 km.

Voor velen is vandaag het absolute hoogtepunt van de reis: Etosha NP, het dierenparadijs van Namibië. Het uiterste westen van het park wordt nog weinig bezocht. U kan dus ongestoord genieten van de dieren en het landschap. Het camp ligt op een heuvel en biedt een geweldig uitzicht.

Overnachting: Overnachting Dolomite Camp.

Dag 12: Etosha NP (ontbijt) ca. 190 km.

Met uw camera in de hand verkent u het park van drinkplaats naar drinkplaats en op eigen tempo. U rijdt steeds verder naar het oosten. Doordat het landschap zo kaal is, vraagt u zich beslist af hoe de dieren hier kunnen overleven. Een paar dagen na zelfs maar een beetje regen verandert het park spontaan in een absoluut paradijs van groene natuur en ontspruitende bloemen. Geniet ’s avonds van de drukbezochte drinkplaats.

Overnachting: Overnachting Okaukuejo Camp.

Dag 13: Etosha NP (halfpension) ca. 140 km.

U gaat opnieuw op safari met uw huurauto en doorkruist het park verder naar het oosten. Rond het middaguur kunt u even stoppen bij het Halali Restcamp. Mushara Bush Camp ligt slechts een paar kilometer buiten het park en biedt een eersteklasse service en een geweldige sfeer. De begeleide game drives worden in de late namiddag of vroege ochtend georganiseerd in een open safarivoertuig met een ervaren gids. Een absolute aanrader!

Overnachting: Overnachting Mushara Bush Camp.

Dag 14: Etosha NP - Waterberg plateau (ontbijt) ca. 360 km.

Slaap wat langer uit of maak nog een optionele game drive naar Etosha NP. De Waterberg regio verschilt qua landschap erg van Etosha. Het is er bergachtig en groen, met talrijke wandelpaden. Het is ook een van de twee gebieden in Namibië die optimaal zijn voor de inheemse waterbuffel.

Overnachting: 2 overnachtingen Waterberg Camp.

Dag 15: Waterberg plateau (ontbijt).

Als u het park niet alleen wil verkennen, kunt u optioneel deelnemen aan een begeleide activiteit.

Dag 16: Waterberg plateau - Windhoek (ontbijt) ca. 280 km.

Het is tijd om de natuur te verlaten en terug te keren naar de beschaving. In de namiddag heeft u wat tijd om de hoofdstad van Namibië te voet te verkennen.

Overnachting: Overnachting Casa Piccolo.

Dag 17: Windhoek (ontbijt) ca. 45 km.

U rijdt terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

57490

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen en maaltijden, Europcar huurauto categorie P met Classic Plus verzekering (geen eigen risico, zie Europcar huurvoorwaarden), uitgebreide routebeschrijving en informatiemateriaal.

Exclusief

  • vluchten, brandstof, entreegelden voor de nationale parken, optionele activiteiten.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers of een chalet/apartment met 2 slaapkamers.