Bwabwata National Park

Het Bwabwata National Park (vml. Caprivi Game Park) was een belangrijke uitvalsbasis tijdens de oorlog met Unita-troepen in Angola, vooral omdat hier van oudsher een San groep woonde die in de oorlog door de Zuid-Afrikaanse strijdgroepen zijn gebruikt om sporen te lezen. Meer bekend is wellicht de Kwando Triangle of Susuwe Triangle, een driehoek binnen het park waar zich het meeste wild bevindt. De Triangle is niet wijder dan 7 kilometer en wordt omgeven door de Kwando rivier. In de hoek waar de rivier een bocht maakt, ligt de Horseshoe Bend waar zich normaliter het meeste wild verzamelt. In de droge periode kan de wildstand hier zeer behoorlijk zijn met zebra, kudu, tsessebe, buffel, impala, leeuw en hyena.

Het wordt toegestaan om met een 4WD safari in het park te rijden, al moet u wel toestemming vragen bij het Susuwe kantoor (3 kilometer ten westen van Kongola Bridge) of bij het ministerie van Toerisme in Katimo Mulilo (ma-vr). De toegang tot de Susuwe Triangle en Horseshoe Bend bevindt zich tegenover het Susuwe kantoor. We raden u evenwel aan om heel voorzichtig te zijn met het rijden van de safari’s. De wegen zijn van diep en rul zand waarin u makkelijk vast komt te zitten, zowel in het droge als natte seizoen. Het Bwabwata National Park ligt 10km van Kongola en 49 km van het Mudumu National Park.

Accommodaties in het Bwabwata National Park

Nambwa Lagoon Camp | Impala Tours

Nambwa Lagoon Camp

Superior Camp

Dit camp en de zusterlodge Nambwa Tented Lodge zijn de enige accommodaties in het park. 5 safaritenten op verhoogde platformen liggen aan de Kwando-rivier met uitzicht over de uitgestrekte uiterwaarden. Olifanten bezoeken het camp regelmatig.

Nambwa Tented Lodge | Impala Tours

Nambwa Tented Lodge

Deluxe Lodge

Deze lodge ligt langs de trekroutes van olifanten, hoog tussen majestueuze boomtoppen. Op ca. 5m hoogte bevinden zich 10 ruime en uitstekende safaritenten met een prachtig uitzichten op de uiterwaarden en wilde dieren beneden.