Rundu

Als u vanaf Windhoek komt, vormt Rundu uw springplank tot de Caprivi. Het is de laatste stop waar u min of meer inkopen kunt doen. Zorgt u in elk geval dat u hier tankt en laat bij voorkeur ook even naar uw banden en oliestand kijken. Na alle Duitse invloeden lijkt Rundu een wat vreemde eend in de bijt; het stadje heeft een meer Portugese inslag. Rundu kijkt uit op de Angolese stad Calai. Als u een paar dagen in Rundu blijft, kunt u een dagtocht naar Angola maken. De grens is open van 07.00 - 17.00 uur. Het is wel verstandig om dit samen met een locale touroperator of locaal persoon te doen. De douane kan nogal lastig zijn.

De lodges in Rundu liggen eigenlijk allemaal aan de Kavango Rivier. Sommige lodges organiseren boottochtjes op de rivier, al moet u er rekening mee houden dat in de maanden aan het einde van de droge periode en het begin van het regenseizoen (september - december) het water zo laag staat dat u er nauwelijks met een kano over kunt. In april vindt aan de westzijde van Rundu het ’Float Carnival’ plaats waarbij over 16 kilometer een kleurrijke vlottenvaart plaatsvindt. Sterke mannen gaan een wedstrijd mokorovaren aan. De festiviteiten zijn gecentreerd rondom Rundu ’beach’ - een rivierbank met wit zand.

De meeste lodges beschikken ook over restaurantfaciliteiten, maar in geval u elders wilt eten of tussendoor iets lust, dan kunt u terecht bij twee Take Aways. Zoals meestal in Zuidelijk Afrika zijn deze te vinden nabij benzinestations. Het Portugese Restaurant & Take-Away is gelegen tegenover het Total-station. Bij het Shell-benzinestation vindt u Hunter’s Tavern.

Als u wat extra informatie nodig heeft over de streek, loont het de moeite om even binnen te lopen bij het informatiecentrum dat achter het Portuguese Restaurant is gevestigd (tegenover Total).

Accommodaties rondom Rundu

Hakusembe River Lodge | Impala Tours

Hakusembe River Lodge

Een ideale tussenstop op weg naar de Zambezi Regio en de Victoria watervallen. Deze lodge ligt direct aan de Okavango rivier, op ca. 12 km van Rundu. 20 rietgedekte bungalows liggen tussen de grote acacia bomen en hebben grotendeels een prachtig uitzicht op de rivier.