Mudumu National Park

Het Mudumu National Park ligt in het noordoosten van Namibië op ongeveer 50 km zuidelijk van Kongola (Highway B8). Het Mudumu Park is het eerste park dat u bereikt als u vanaf Kongola zuidwaarts rijdt via de D 3511. Deze weg loopt zodra u het park bereikt gewoon verder, loopt 15 kilometer parallel aan de Kwando rivier, en komt uiteindelijk uit bij de rivier die dan inmiddels Linyanti heet. Ook de naam van het park is hier veranderd in Mamili National Park. Aan de oevers van de Kwando en Linyanti rivieren komt de grootste concentratie wild voor van heel het noordoosten van Namibië. U kunt hier grote kuddes zien van buffels, sabelantilopen, impala’s en olifanten. Maar ook vele andre wilde dieren en watervogels kunt u hier met gemak spotten.

De natuur in het Mudumu National Park is heel mooi, met mopane, grote worstbomen (sausagetree) en acacia. De wildstand gaat er geleidelijk steeds meer op vooruit, sinds Mudumu en Mamili in 1990 tot Nationale Parken zijn uitgeroepen.

In het Mudumu en Mamili National Park mag u met uw eigen 4WD huurauto of huurcamper zelf safari’s doen, d.w.z. zolang u op de gemarkeerde zandwegen blijft. U kunt overnachten op de camping in het park, het Nakatwa Nature Conservation Camp. Hiervoor moet u wel een vergunning hebben. Deze kunt u krijgen ter plaatse op het kantoor van Nakatwa of bij het ministerie van Toerisme in Katima Mulilo (ma-vr). Houdt u er rekening mee dat in het natte seizoen het zelfs met een 4WD terreinwagen lastig is om door het park te rijden.

Accommodaties in het Mudumu National Park

Lianshulu Lodge | Impala Tours

Lianshulu Lodge

Lianshulu ligt in een privéconcessie in het Mudumu NP, met uitzicht op een lagune en uiterwaarden. 10 rietgedekte chalets, twee romantische open haarden, een uitgebreide bibliotheek en een afgelegen zwembad versterken de perfecte safari-sfeer.