Kongola

Kongola is een klein plaatsje in het noordoosten van Namibië, gelegen aan de Highway B8 - die door de Caprivi Strook loopt van Otavi naar Katima Mulilo. De bebouwing in Kongola bestaat uit een handvol eenvoudige hutten voor de lokale bevolking, een kerkje, school, winkel en benzinestation. Hoewel het dorp ligt langs een hoogspanningsleiding, heeft het geen aansluiting op het elektriciteitsnet. Er is ook geen toegang tot veilig drinkwater bij Kongola.

6 km ten westen van Kongola ligt de Kwando rivier, die in Angola ontspringt en zuidwaarts stroomt dwars door de Caprivi Strook (Namibië) naar de Linyanti moerassen in Botswana. Langs de Kwando rivier leven - in het Namibisch deel - veel wilde dieren, reden waarom het gebied beschermd is. Ten noorden van de Highway B8 ligt de Kwando Conservancy en ten zuiden ligt de Susuwe Triangle, Mudumu National Park en het Mamili National Park. In al deze natuurgebieden bieden we safari lodges aan.

Over de grens van Botswana - maar beste bereikbaar vanuit Namibië - liggen langs de Kwando rivier de natuurparken Kwando Reserve, Selinda Game Reserve (dat doorloopt tot aan de noordzijde van de Okavango Delta) en de Linyanti moerassen (wat onderdeel is van het Chobe National Park). Ook in deze natuurparken liggen tal van safari lodges.

Vlakbij waar de Highway B8 de Kwando rivier kruist ligt de Kongola airstrip, die door veel charter vliegtuigjes wordt gebruikt voor het vervoer van toeristen naar al deze safari lodges.

Accommodaties rondom Kongola

Namushasha River Lodge | Impala Tours

Namushasha River Lodge

Standard Plus Lodge

25 vrijstaande, rustieke chalets liggen aan de Kwando rivier, 24 km van Kongola. Ga mee op een excursie of leun lekker achterover met een cocktail en geniet, terwijl de hemel langzaam rood wordt, van het nijlpaarden concert.