Chobe Plains

Omarmd door de Chobe rivier en Zambezi rivier ligt het meest oostelijke deel van de Caprivi Strook in een prachtig groen deltagebied waar olifanten, puku en Chobe bosbokken een goed onderkomen vinden. Tijdens de regenmaanden lopen de vlaktes aan de oevers onder water. Gedurende de droge maanden hebben de rivieren grote aantrekkingskracht op naar water smachtende dieren.

Impalila Island

Impalila Island ligt op het kruispunt van de Chobe rivier en Zambezi rivier, op Namibisch grondgebied. Het eiland heeft enkele lodges en een airstrip. Bezoekers komen evenwel meestal per boot. Vanaf Kasane aan Botswaanse zijde gaat de tocht via kanalen en bredere waterwegen naar dit verborgen eiland.

Chobe Rivier

De Chobe rivier ontspringt als Kuando in de hooglanden van Angola en stroomt vervolgens in zuidelijke richting door de Caprivi Strook (Namibië) naar het moeras van de Linyanti rivier. De Linyanti rivier stroomt vervolgens verder in oostelijke richting en heet hier vervolgens Chobe rivier en vormt hier de grens tussen Botswana en Namibië. Alleen in tijden van hoge afvoer bereikt het water de Zambezi. Het Chobe National Park dankt haar naam aan de rivier.

Vierlandenpunt

Het enige "vierlandenpunt" ter Wereld ligt ten westen van de Victoria watervallen in de Zambezi rivier - ter hoogte van waar de Chobe rivier en de Zambezi rivier samenvloeien bij Kazungula. Hier vormen Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibië twee drielandenpunten. Dat het officieel net geen "vierlandenpunt" is, is eigenlijk meer een cartografische kwestie - want een stukje denkbeeldige grens in de Zambezi rivier van Botswana en Zambia van 150 meter lengte voorkomt dat hier een echt vierlandenpunt ligt.