Klassiek Namibië

13 dagen reis in kleine groep van/naar Windhoek(ID: 132005)

Over de reis

Namibië is beslist een van de meest fascinerende landen van zuidelijk Afrika. Op een reis door unieke landschappen kunt u de uitgestrektheid en eenzaamheid van Namibië voelen. Niet alleen top-bestemmingen zoals de Kalahari, de Namib woestijn, Swakopmund en Etosha NP maken dit land een waardige reisbestemming – er zijn ook heel wat leuke accommodaties, een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, en een voortreffelijke keuken.

In een oogopslag

  • 13 dagen in kleine groep van/naar Windhoek
  • min. 2, max. 7 pers.
Vanaf € 3.227 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek, start om 12.00 u.

Transfer van de luchthaven naar uw hotel. ’s Middags maakt u een stadstour.

Overnachting: Overnachting Elegant Guesthouse o.g.

Dag 2: Windhoek - Kalahari (halfpension).

De Game Ranch ligt als een oase aan de rand van de zuidelijke Kalahari in het midden van de rode duinen. Geniet van de rust en ontspan met zicht op het geglooide duinenlandschap.

Overnachting: Overnachting Bagatelle Kalahari Game Ranch o.g.

Dag 3: Kalahari - Namib woestijn (halfpension).

De lodge biedt verschillende optionele activiteiten aan. Wij raden de ochtendtocht bij zonsopgang aan waarbij je de fascinerende natuur en dierenwereld van Kalahari ontdekt. Daarna rit naar de Namib woestijn.

Overnachting: 2 overnachting The Elegant Desert Eco Camp o.g.

Dag 4: Namib woestijn (halfpension).

Vandaag bezoekt u de uitgedroogde leemdalen van de Sossusvlei, beklimt u de enorme duinen, en doorkruist u Sesriem Canyon. Namiddag ter vrije besteding.

Dag 5: Namib woestijn - Swakopmund (ontbijt).

De Welwitschia Drive brengt u naar de uitzichtpunten van het maanlandschap. Dit bijzondere landschap met zijn grillige rotspartijen is zowel een vreemd als fascinerend schouwspel. In de namiddag aankomst in Swakopmund.

Overnachting: 2 overnachtingen Organic Stay Guesthouse o.g.

Dag 6: Swakopmund (ontbijt).

Vandaag is ter vrije besteding. Maak een wandeling door de stad, neem deel aan een rondvlucht, een excursie met de catamaran of een woestijnsafari op de sporen van de ´Little Five´ (facultatief en niet inbegrepen in de tourprijs).

Dag 7: Swakopmund - Erongo gebergte (halfpension).

Onderweg bezoekt u de Spitzkoppe u ook het San Living Museum. Tijdens een natuurtour bij zonsondergang leert u veel bij over de farm, maar ook over de dieren en het Namibische ecosysteem.

Overnachting: Overnachting Otjohotozu Guestfarm o.g.

Dag 8: Erongo gebergte - Damaraland (halfpension).

U start de dag in de vroege ochtend en bezoekt rotsgravures van Twyfelfontein. Daarna bezoekt u het Damara Living Museum. Hier leert u hoe de Damara eeuwen geleden leefden en krijgt u inzicht in hun vakmanschap.

Overnachting: 2 overnachtingen Malansrus Tented Camp o.g.

Dag 9: Damaraland (volpension).

Na een vroeg ontbijt ga je op zoek naar de zeldzame woestijnolifanten in de droge Huab rivierbedding. Geniet van het unieke landschap van Damaraland en leer meer over de gewoonten van de lokale bevolking. Met een beetje geluk en geduld spoort je gids de woestijnolifanten op, die iets kleiner zijn dan hun soortgenoten.

Dag 10: Damaraland - Etosha NP (halfpension).

Het Etosha NP is een van de aantrekkelijkste parken van zuidelijk Afrika. U bezoekt veel drinkplaatsen om daar talrijke dieren te spotten.

Overnachting: Overnachting Etosha Village o.g.

Dag 11: Etosha NP (halfpension).

De zoutpan strekt zich kilometers ver uit naar het oosten. Kuddes impala’s, gnoes, oryx antilopen en zebra’s trekken erlangs. Na vele dierenobservaties verlaat u het park via de Von Lindequist gate.

Overnachting: Overnachting Mushara Bush Camp o.g.

Dag 12: Etosha NP - Waterberg (halfpension).

Na een vroeg ontbijt wacht u een laatste gamedrive in Etosha National Park bereikt u het Waterberg plateau. Verken de omgegving te voet en geniet van het adembenemende uitzicht.

Overnachting: Waterberg Guest Farm o.g.

Dag 13: Waterberg - Windhoek (ontbijt), einde om 15.00 u.

In de vroege namiddag eindigt uw reis in de luchthaven of in een stadshotel naar keuze.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

132005

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • rondreis in een 4x4 safarivoertuig, vermelde maaltijden en overnachtingen, Engelstalige reisbegeleiding, entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • vluchten, persoonlijke uitgaven, drankjes, overige maaltijden, optionele activiteiten, fooien.