Southern Circle

21 dagen reis in kleine groep tussen de woestijn en de groene delta, van/naar Livingstone(ID: 23269)

Over de reis

Deze veelomvattende reis begint bij de Victoria watervallen en een bezoek aan Zambia, voordat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana gaat ontdekken. Het is een avontuur in een van de meest spectaculaire regio’s van zuidelijk Afrika.

U beleeft dit avontuur in een kleine groep van gelijkgezinden en onder begeleiding van een ervaren gids. Het groepsgevoel wordt versterkt tijdens heel wat gemeenschappelijke activiteiten, bijv. trektochten en samen koken.

In een oogopslag

  • 21 dagen reis in kleine groep van/naar Livingstone
  • min. 4, max. 12 pers.
  • ook boekbaar als kampeersafari
  • gegarandeerde vertrekdata
Vanaf € 3.590 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Livingstone, start om 14.00 u.

U ontmoet uw medereizigers in de lodge. Gezamenlijk heeft u 2 dagen de tijd om de wereldberoemde Victoria watervallen te ontdekken.

Overnachting: 2 overnachtingen Victoria Falls Waterfront o.g.

Dag 2: Livingstone (ontbijt).

Naast een gemeenschappelijk bezoek aan de watervallen zijn er nog veel mogelijkheden om de Zambezi en de watervallen te ervaren: wildwaterrafting, helikoptervluchten of een ontspannen boottocht.

Dag 3: Livingstone - Zambezi regio (volpension).

U verlaat Livingstone en rijdt naar de Zambezi regio. Deze langgerekte strook van Namibië ligt tussen Angola, Zambia en Botswana. De streek is al vaak van naam veranderd en is u misschien beter bekend als Caprivi. In de namiddag kunt u tijdens een boottocht dieren spotten.

Overnachting: Overnachting Camp Kwando o.g.

Dag 4: Zambezi regio (volpension).

Talrijke rivieren doorkruisen het landschap van dit groene deel van Namibië, waar een heleboel wilde dieren wonen. Tijdens een begeleide safaritocht ontdekt u wat dit paradijs te bieden heeft.

Overnachting: Overnachting Ngepi Camp o.g.

Dag 5: Zambezi regio - Rundu (ontbijt/lunch).

U reist verder langs de Kavango rivier. De vele rietgedekte hutten en houten ambachten behoren tot het dagelijks beeld. ’s Avonds kunt u aan de rivier genieten van een spectaculaire zonsondergang.

Overnachting: Overnachting Inkwazi Lodge o.g.

Dag 6: Rundu - Etosha NP (volpension).

Het Etosha NP is het grootste park van het land. Rondom de droge, uitgestrekte zoutvlakte vindt u heel wat drinkplaatsen. U gaat dagelijks op safari, steeds met een verrekijker in de hand, zodat u het wild goed kunt zien.

Overnachting: 3 overnachtingen Tarentaal Guest Farm o.g.

Dag 7: Etosha NP (volpension).

Vandaag is gevuld met onvergetelijke dierenobservaties in het nationaal park.

Dag 8: Etosha NP (volpension).

Doe zoals de wilde dieren en sta vroeg op om naar het park te gaan. Zolang de zon niet hoog aan de horizon staat, zijn de dieren actief en trekken ze rond om te eten en te drinken. Vergeet uw camera niet, want er dienen zich rond de zoutvlakte talloze uitgelezen fotomomenten aan.

Dag 9: Etosha NP - Brandberg (volpension).

Via een woestijnlandschap bereikt u de Brandberg, waar ook de zeldzame woestijnolifanten leven. Bezoek met een lokale gids de bekende rotstekeningen van de White Lady.

Overnachting: Overnachting White Lady Lodge o.g.

Dag 10: Brandberg - Swakopmund (ontbijt/lunch).

Over uitgestrekte vlaktes reist u naar Cape Cross aan de kust, waar een grote kolonie pelsrobben woont. ’s Middags bereikt u Swakopmund. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting: 2 overnachtingen Hotel Pension a la Mer o.g.

Dag 11: Swakopmund (ontbijt).

Swakopmund biedt een waaier aan activiteiten zoals kajakken, sandboarding of een boottocht bij Walvis Bay. Wie liever wandelt, kan het kleine kuststadje verkennen (alles optioneel).

Dag 12: Swakopmund - Namib Desert (volpension).

Van de zee trekt u terug landinwaarts naar de droge woestijn. Door het indrukwekkende maanlandschap bij Swakopmund gaat het richting Sossusvlei in de Namib Desert. Dit unieke duinlandschap biedt ongelofelijke fotomomenten in de rijkste kleurschakeringen.

Overnachting: 2 overnachtingen Desert Camp o.g.

Dag 13: Namib Desert (volpension).

De laatste 3,5 km voordat u het centrum van de Deadvlei en de Sossusvlei bereikt, legt u te voet af. Beklim aansluitend de geweldige rode duinen. Op uw terugweg ontdekt u de Sesriem Canyon.

Dag 14: Namib Desert - Windhoek (ontbijt/lunch).

Windhoek is de kleine hoofdstad van Namibië met zijn Duitse invloeden. Het is geen wereldstad, maar zijn harmonische mengeling van Afrikaanse en Europese cultuur geven Windhoek een bijzondere charme. Aankomst laat in de namiddag.

Overnachting: Overnachting Capbon Guesthouse o.g.

Dag 15: Windhoek - Kalahari (volpension).

Door de uitlopers van de Kalahari keert u terug naar Botswana. In het hart van de Kalahari bevindt zich uw accomodatie. U ontmoet er de San, die u nuttige weetjes vertellen over het leven in de bush en hun eigen cultuur.

Overnachting: Overnachting Ghanzi Trail Blazers o.g.

Dag 16: Kalahari - Maun (ontbijt/lunch).

De laatste voorbereidingen worden getroffen voor het verblijf in de Okavango Delta in Maun. Het kleine stadje is de toegang tot de delta. Hier worden voorraden gestockeerd en wordt de bagage tot het noodzakelijke gereduceerd.

Overnachting: Overnachting Island Safari Lodge.

Dag 17: Okavango Delta (volpension).

Per mokoro, een soort inheemse kano, vaart u naar een eiland in de delta. Op deze afgelegen locatie beleeft u in een rustiek tentenkamp het andere, het wilde Botswana. Een ervaring om nooit te vergeten.

Overnachting: 2 overnachtingen wildkamperen in de Okavango Delta.

Dag 18: Okavango Delta (volpension).

Door begeleide wandelingen met een lokale gids leert u de omgeving nader kennen. Hier ontdekt u de vogelwereld in haar volle pracht.

Dag 19: Okavango Delta - Makgadikgadi Zoutpannen (ontbijt/lunch).

Vandaag moet u afscheid nemen van het paradijs. Per mokoro keert u terug naar Maun, terug naar de bewoonde wereld. De Makgadikgadi Zoutpannen zijn uw volgende halte. Ervaar er de onmetelijke weidsheid van Afrika. Na regen begeven zich enorme kuddes zebra's, gnoes en springbokkken in de zoutpannen.

Overnachting: Overnachting Nata Lodge o.g.

Dag 20: Makgadikgadi Zoutpannen - Kasane (ontbijt/lunch).

Bezoek aan Chobe NP, bekend om zijn grote kuddes olifanten en buffels. ’s Middags maakt u een boottocht op de Chobe rivier om vanop het water de wilde dieren op een compleet andere, rustige manier te observeren. Geniet ’s avonds voor de laatste keer van de adembenemende zonsondergang.

Overnachting: Overnachting Thebe River Safaris o.g.

Dag 21: Kasane - Livingstone (ontbijt), einde om 12.00 u.

De veerboot op de Zambezi rivier is een uitstekende manier om de grens terug over te steken naar Zambia. De reis eindigt in de luchthaven van Livingstone.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

23269

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • rondreis van/naar Livingstone per minibus of safarivoertuig, 18 overnachtingen in guesthouses en 2 overnachtingen op een camping incl. koepeltent (met kampeerbedden en chemisch toilet), vermelde maaltijden, entreegelden nationale parken, Engelstalige reisbegeleiding, tenzij anders vermeld.

Exclusief

  • vluchten, overige maaltijden, drankjes, fooien, visumkosten, optionele activiteiten.

Opmerking

Een geldige internationale ziektekosten- en reisonderbrekingsverzekering is verplicht.

Bagagebeperking per persoon: 12 kg bij voorkeur in een lichte reistas of rugzak.

De reis is ook boekbaar als kampeersafari met verblijf in tenten i.p.v. lodges (NB21).

Enkele maaltijden worden samen in de truck klaargemaakt en genuttigd.

Alleenreizende kunnen een tweepersoonskamer delen met een medereiziger van hetzelfde geslacht delen zonder de toeslag voor een eenpersoonskamer te betalen.