Namibia Adventure

17 dagen kleine groepsreis van/naar Windhoek(ID: 118523)

Over de reis

Deze rondreis is ideaal voor wie de Namibische highlights wil ontdekken. Comfort wordt gecombineerd met wat avontuur. Tijdens deze 17 dagen bezoekt u zowel Etosha NP met zijn groot wildbestand, alsook Twijfelfontein, Swakopmund en de Sossusvlei. Halfweg deze reis ontdekt u het rotsachtige landschap van Damaraland en Kaokoland tijdens een spannende kampeertrip!

In een oogopslag

  • 17 dagen reis in kleine groep
  • van/naar Windhoek
  • overnachting in hotels en op campings
Vanaf € 5.388 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Windhoek - Okonjima (diner), start om 09.00 u.

Rit naar Okonjima, de thuisbasis van de AfriCat Foundation, die zich inzet voor de bescherming en verzorging van wilde dieren in hun natuurlijke habitat. In de namiddag volgen de eerste activiteiten.

Overnachting: Overnachting Okonjima Plains Camp.

Dag 2: Okonjima - Etosha NP (halfpension).

Voor u naar het beroemde Etosha NP trekt, volgt een extra activiteit. Uw lodge ligt aan de toegang tot het park, zodat u het de komende dagen uitgebreid kunt ontdekken.

Overnachting: 2 overnachtingen Etosha King Nehale Lodge o.g.

Dag 3: Etosha NP (halfpension).

Van dichtbegroeide bush tot open vlaktes – dit landschap is buitengewoon veelzijdig. Etosha staat wereldwijd bekend als dierenparadijs en herbergt bovendien een heel rijke flora.

Dag 4: Etosha NP (halfpension).

Vandaag rijdt u in westelijke richting. U doorkruist het park en passeert heel wat drinkplaatsen, waar u olifanten en misschien zelfs leeuwen, cheeta’s, en neushoorns kunt spotten. In ieder geval zult u massa’s antilopen, giraffen, zebra’s, gnoes en kleine dikdik antilopen zien. In de namiddag komt u aan in het volgende camp.

Overnachting: 2 overnachtingen Etosha Village.

Dag 5: Etosha NP (halfpension).

Elke belangrijke diersoort laat zich ’s nachts aan de drinkplaats zien om hun dorst te lessen. Overdag verkent u het centrale deel van het park.

Dag 6: Etosha NP - Hobatere reservaat (halfpension).

Vandaag rijdt u door het westelijke deel van Etosha. Via de Galton gate verlaat u het park en u overnacht in een nabijgelegen lodge.

Overnachting: Overnachting Hobatere Lodge.

Dag 7: Hobatere reservaat - Kaokoland (volpension).

Vandaag begint uw avontuurlijke kampeersafari! U doorkruist communaal landbouwgebied en bereikt de Khowarib kloof, een indrukwekkende canyon die in de loop der tijd is uitgegraven door de Hoanib rivier. Overdag gaat u op ontdekkings- en observatietour, ’s nachts luistert u naar de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Overnachting: Overnachting op een camping in Khowarib.

Dag 8 - 9: Kaokoland (volpension).

Na een hartelijk bushontbijt volgt ’s morgens vroeg een safari op zoek naar woestijnolifanten. Dichtbegroeide bomen bieden de olifanten gezonde voeding en een bescherming tegen de hete Namibische zon. Met een beetje geluk kunt u hier de grijze reuzen ontmoeten, die meestal in kuddes voorkomen. Het is bovendien niet ongewoon om ’s nachts olifanten langs het camp te zien passeren.

Overnachting: 2 overnachtingen op een camping langs de Hoanib.

Dag 10: Kaokoland - Damaraland (volpension).

De rit brengt u door een 5.000 km² groot privé reservaat. In dit adembenemende landschap vol heuvels en zeldzame planten vindt u een fascinerende dierenwereld. Deze dieren wilt u zeker fotograferen op de achtergrond van rode rotsen en uitgestrekte vlaktes! Absoluut hoogtepunt is het spotten van een woestijnolifant en een met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. U rijdt verder door dalen, rivierbeddingen, rotsachtige ravijnen en vruchtbare bronnen, die dieren maar al te graag bezoeken.

Overnachting: Overnachting op een camping in het Palmwag reservaat.

Dag 11: Damaraland (halfpension).

U reist naar Malansrus Tented Camp, waar u tijdens een onvergetelijke sundowner kunt terugdenken aan al uw avonturen van de voorbije dagen.

Overnachting: Overnachting Malansrus Tented Camp.

Dag 12: Damaraland - Swakopmund (ontbijt).

De prehistorische rotstekeningen van Twijfelfontein zijn een schat van rotsgraveringen. Ten zuiden van Twijfelfontein ligt de Burnt Mountain in het dorre landschap. Het donkere schalie- en basaltgesteente creëren de indruk dat de berg verbrand is in het inferno. Een andere geologische bijzonderheid in de omgeving zijn de Orgelpijpen, een groep verticaal in elkaar geschoven basaltblokken. Aankomst in Swakopmund in de late namiddag.

Overnachting: 2 overnachtingen Beach Lodge o.g.

Dag 13: Swakopmund (ontbijt).

In de voormiddag maakt u een boottocht in Walvis Bay. Hier zijn behalve heel wat zeevogels ook vaak dolfijnen en pelsrobben te zien. Geniet van een glas schuimwijn aan boord van de Walvis Bay Austern terwijl deze dieren spelend de boot begeleiden. Misschien komt een van de pelsrobben zelfs aan boord! De namiddag heeft u ter vrije besteding.

Dag 14: Swakopmund - Sossusvlei (halfpension).

U rijdt verder naar de diepe vlaktes van de Namib woestijn. Via de Kuiseb en Gaub passen bereikt u de Sossusvlei. Hier krijgt u de uitgelezen kans om de oudste woestijn ter wereld, de Namib, te verkennen en te genieten van de beroemde rode zandduinen van de Sossusvlei.

Overnachting: 2 overnachtingen Desert Camp o.g.

Dag 15: Sossusvlei (halfpension).

Excursie naar de Sossusvlei, een reusachtige uitgedroogde leembodemvallei die omringd is door hoge duinen. Geniet van de rust en de onbeschrijfelijke uitgestrektheid.

Dag 16: Sossusvlei - Windhoek (ontbijt).

Terugrit via de Remhoogte pas en Rehoboth naar Windhoek, de kleine hoofdstad van Namibië.

Overnachting: Overnachting Villa Violet.

Dag 17: Windhoek (ontbijt).

U brengt de dag door in Windhoek. Met een transfer gaat u op tijd naar de luchthaven om in te checken voor uw terugreis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

118523

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • transport per 4x4 voertuig, Engels- en Duitstalige gids/-chauffeur, 12 overnachtingen in camps/lodges en 4 overnachtingen op een camping met kampeeruitrusting, vermelde maaltijden & excursies, geselecteerde alcoholische dranken bij de kampeerdiners, mineraalwater in de wagen, safari-activiteiten, entreegelden nationale parken en entreegelden vermelde excursies.

Exclusief

  • vluchten, persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien en overige maaltijden.

Opmerking

Deze reis kan ook worden geboekt als privéreis met vertrekdatum naar keuze, vanaf 2 pers. met toeslag, vanaf 4 pers. zonder toeslag.