De oostkust van Mauritius

De oostkust van Mauritius wordt wel "The Jewel in the Mauritius’ Crown" genoemd. De prachtige turkoize lagunes, paradijselijke eilanden en schitterende stranden hebben grote aantrekkingskracht op bezoekers uit de hele wereld.

Gelegen tussen de bergen en de zee , is het oosten gekenmerkt door charmante dorpjes met poëtische namen als Petite Julie , Mare d’ Australie en Reine Victoria . Het speelt ook de thuisbasis van enkele van de beste stranden van het land , met inbegrip van Belle Mare , waar wil je uren doorbrengen in de zon , roemen in de ogen van de lange strook van wit zand.

Accommodaties aan de oostkust

Constance Belle Mare Plage | Impala Tours

Constance Belle Mare Plage (DL)

Gelegen aan een prachtig 2 km lang wit zandstrand, in een beschutte baai. Dit hotel is een harmonieuze combinatie van tropische omgeving en Constance Chic. 7 karakteristieke restaurants en 6 hippe bars op toplocaties wachten op u.

Long Beach | Impala Tours

Long Beach

Gelegen langs één van de langste en breedste natuurlijke stranden van het eiland. Met een keuze uit 5 restaurants en een uitgebreid scala aan activiteiten, waaronder voorkeurstoegang tot de golfclub Ile aux Cerfs, is uw verblijf alles behalve gewoon.

Otentic Eco Tent Lodge | Impala Tours

Otentic Eco Tent Lodge

De enige eco-glamping mogelijkheid op Mauritius. Verwacht een echt Mauritiaanse ervaring. Elke dag brengt de eigen shuttleboot u naar twee van de mooiste stranden van Mauritius. Bent u op zoek naar positieve energie om uw batterijen op te laden, kijk dan niet verder.

Seasense Boutique Hotel & Spa | Impala Tours

Seasense Boutique Hotel & Spa

Dit hotel, dat exclusief voor volwassenen is, biedt accommodatie aan het strand en een scala aan eetgelegenheden om aan al uw wensen te voldoen. De medewerkers zullen hun uiterste best doen om uw verblijf onvergetelijk te maken.

Lakaz Chamarel Exclusive Lodge | Impala Tours

Lakaz Chamarel Exclusive Lodge

Omgeven door de bergen van Chamarel, bevindt zich dit pareltje. Natuurliefhebbers en supporters van groen toerisme vinden hier een warm en harmonieus decor, een verfijnde lokale keuken en garandeerde exclusiviteit en rust.

Grand River South East

De monding van de Grand River is populair bij bezoekers en locals, om te genieten tijdens het varen door de lagune en langs de eilanden, zwemmen en duiken onder de waterval of een picknick op de oevers. Uitstapjes naar deze populaire plek kunnen worden georganiseerd vanuit het dorp Trou d’Eau Douce.

Victoria 1840 , Trou d’Eau Douce

Victoria 1840 is een oude suikerriet fabriek, die is omgebouwd tot een fantastisch museum voor hedendaagse kunst. Er is ook uitstekend restaurant gevestigd.

Stranden

De oostkust van Mauritius staat bekend om haar prachtige zandstranden, die zich uitstrekken van Belle Mare tot Trou d’Eau Douce. De zacht glooiende zandpaden langs deze prachtige kustlijn worden vaak gebruikt door joggers. Heerlijk genieten van de spectaculaire omgeving, de stranden aan deze kant van het eiland zijn immers de mooiste van Mauritius.

De hotels aan de zuidoostkust bieden, naast de goede strandmogelijkheden, veel faciliteiten voor de watersport- en/of golfliefhebbers. Voor de kust ligt Ile aux Cerfs waar u per boot heen kunt reizen voor een onbezorgd dagje luieren en/of snorkelen.