Accommodatie op Mauritius

Zoekt u een accommodatie op Mauritius? Op Mauritius vindt u een breed assortiment aan accommodaties, van bungalows tot vakantiewoningen en van eenvoudige hotels tot luxe resorts. Natuurlijk zijn de hotels op het eiland schitterend, zijn de stranden wit en de zee warm en helder. Maar dat alles is nog niets vergeleken bij de service en de vriendelijkheid van de lokale bevolking in de hotels. Tijdens uw verblijf zult u zich gaan verbazen over de persoonlijke aandacht die u krijgt en het niveau van de dienstverlening. Wat dat betreft staat Mauritius op eenzame hoogte!

Bekijk accommodaties per regio op Mauritius

Noordkust Mauritius | red roof church Mauritius

Noordkust

De noordkust van Mauritius is schitterend en zeer afwisselend. U vindt er prachtige uitzichten op het noordelijkste puntje, tot gezellige winkeltjes in Grand Baie.

Oostkust Mauritius | Impala Tours

Oostkust

De oostkust van Mautitius heeft de mooiste stranden van he eiland. Ook liggen de meest luxe hotels aan de oostkust van het eiland. Ontdek hier de oostkust!

Westkust Mauritius | Impala Tours

Westkust

De westkust van Mauritius is net zo divers als de rest van dit tropische eiland, met een grote plus voor de watersportliefhebbers. Ontdek het westen van Mauritius!

Tot accommodaties worden gerekend: hotels, guesthouses, guestfarms, pensions, lodges en resorts. In Mauritius is er veel kwaliteitsverschil – van eenvoudig en landelijk tot hoogwaardig en luxueus. De van staatswege ingevoerde sterrenkwalificaties zijn niet gebaseerd op een gemeenschappelijke basis in Mauritius. Indien een accommodatie op Mauritius met sterren zijn aangeduid, dan betekent dit dat de sterren corresponderen met de officiële van overheidswegen ingestelde kwalificatieprocedure of met ervaringen van onze medewerkers uit recentelijk bezoeken.

Hierdoor proberen wij u een structurele kwaliteitsindeling aan te bieden, die vanuit een gemeenschappelijke basis werkt. Wij zijn ons ervan bewust dat daarbij soms sprake is van subjectieve inschattingen van een individuele medewerker. Een eenvoudig pension met slechts 1 ster kan een uitstekende service bieden, terwijl een luxueuze accommodatie met 5 sterren een slechte service biedt. Een wisseling in het management of van kok middenin het seizoen kan positief en negatief uitwerken. Een ultieme garantie voor een duurzame geldigheid van de kwaliteitsindeling kan derhalve niet worden gegarandeerd. De kwaliteitsindeling van de accommodaties is gebaseerd op factoren als de staat van het gebouw, service, verzorging en algemene sfeer.We delen accommodatie in de volgende classificatie:

  • Basic
  • Middenklasse / Middle Class (MC)
  • Eerste klasse / First Class (FC)
  • Deluxe (DL).

Hotels en resorts

Dit zijn grotere en kleine hotelcomplexen met restaurants in de regel met zwembad. Resorts liggen direct of op loopafstand van het strand, respectievelijk aan een meer.

Guesthouses en pensions

Deze accommodaties beschikken in de regel over een beperkt aantal, meestal individueel uitgevoerde kamers. Meestal is er geen restaurant en soms is er geen ontbijtmogelijkheid. Meestal is de leiding in handen van de eigenaar.