Combinatiereis La Réunion & Mauritius

(ID: 33444)

Over de reis

Tijdens deze combinatiereis ervaart u de hoogtepunten van twee eilanden in de Indische Oceaan: het vulkanische eiland La Réunion en het strandeiland Mauritius met de turkooizen zee.

Na een avontuurlijke autorondreis op La Réunion is een ontspannende strandverlenging op Mauritius ideaal. De paradijselijke zandstranden en de oceaan die het hele jaar door warm is, creëren talrijke kansen om te zwemmen, snorkelen en helemaal tot rust te komen.

In een oogopslag

  • 9 dagen individuele rondreis op La Réunion van/naar St-Denis
  • 5 nachten optionele verlenging aan de droomstranden van Mauritius
  • heerlijk ontspannen aan fijne zandstranden
Vanaf € 896 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Aankomst St-Denis (onbijt) ca. 10 km.

Ontvangst op de luchthaven. Nadat u uw documenten en huurauto heeft ontvangen, rijdt u naar uw hotel.

Overnachting: Overnachting Juliette Dodu.

Dag 2: St-Denis - Cilaos (ontbijt) ca. 110 km.

Via een bochtige bergweg met een spectaculair uitzicht bereikt u Cirque de Cilaos. De bijna volledig ronde Cirque is het meest zuidelijke en bovendien zonnigste van de drie dalbekkens. Het gelijknamige bergdorp Cilaos was vanwege zijn warmwaterbronnen en indrukwekkende bergpanorama’s reeds een bekend kuuroord aan het einde van de vorige eeuw. U heeft de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de enige thermale bronnen in de Indische Oceaan.

Overnachting: 2 overnachtingen Le Vieux Cep of Le Cilaos Hotel.

Dag 3: Cilaos (ontbijt).

Optionele excursies en korte wandelingen in het Cirque de Cilaos. Een steile klim leidt naar de Col du Taïbit pas, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de twee dalbekkens van Cilaos en Mafate en over de Indische Oceaan. Ook het bergdorp Islet à Cordes is een bezienswaardigheid.

Dag 4: Cilaos - Entre Deux (ontbijt) ca. 45 km.

Een prachtige rit brengt u naar de groene omgeving op een hoogte van 400 m. Bloeiende tuinen, groente- en fruitplantages, creoolse huizen, oude villa’s en een levendige handwerkmarkt maken van Entre Deux een charmant dorp. Niet voor niets wordt dit vaak het mooiste eiland van het dorp genoemd! Hier zijn verschillende korte wandelingen om uit te kiezen. U kunt ook een uitstapje maken naar de zuidkust, naar St-Pierre.

Overnachting: Overnachting Villa Oté.

Dag 5: Entre Deux - Plaine des Cafres (ontbijt) ca. 25 km.

U rijdt naar de hoogst gelegen vlakte van La Réunion: Plaine des Cafres, gelegen tussen de Piton des Neiges en de 2.632 m hoge actieve vulkaan Piton de la Fournaise. Hier is het startpunt voor een bezoek aan de vulkaan. In het westen ligt het sprookjesachtige regenwoud Forêt de Bebour.

Overnachting: 2 overnachtingen Hotel Les Géraniums of Ecrin Hotel.

Dag 6: Plaine des Cafres (ontbijt).

Vandaag gaat u op weg naar de nog steeds actieve vulkaan Piton de la Fournaise. De baan naar de vulkaan brengt u langs groene weides waar koeien staan te grazen, en bereikt uiteindelijk het rotsachtige landschap. Lavavelden en het grillige maanlandschap nodigen uit tot een wandeling langs de krater.

Dag 7: Plaine des Cafres - Cirque de Salazie (ontbijt) ca. 90 km.

Rit naar de Cirque de Salazie bij het pittoreske bergdorpje Hell-Bourg, waar u verblijft. De Cirque de Salazie is het grootste en vanwege zijn ligging in het noordoosten ook vochtigste van de drie keteldalen. Het biedt weelderige landschappen, bananen- en suikerrietplantages, evenals watervallen en gemarkeerde wandelpaden. De bergdorpen Hell-Bourg en Grand-Îlet hebben hun creoolse charme weten te bewaren en zijn beide een ideale uitvalsbasis om de bergwouden, hoogvlaktes en bergtoppen van de omgeving te verkennen.

Overnachting: 2 overnachtingen Jardins d’Heva.

Dag 8: Cirque de Salazie (ontbijt).

Wandeling in het pittoreske bergdorpje Hell-Bourg met oude koloniale huizen in Creoolse stijl. Als u wilt kunt u een wandeling maken naar de torenhoge Piton d’Anchaing (ca. 4 à 5 u.). De 1.352 m hoge berg staat geïsoleerd in het midden van de Cirque de Salazie en biedt een prachtig uitzicht op de tropisch groene vallei.

Dag 9: Cirque de Salazie - St-Denis (ontbijt) / verlenging Mauritius.

Inleveren van uw huurauto op de luchthaven en individuele terugreis of verlenging. Reisvoorstel: ontspanning in Mauritius. Na aankomst op Mauritius wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Overnachting: 5 overnachtingen Hotel Le Sakoa.

Dag 10: Mauritius (ontbijt).

Mauritius biedt bijna het hele jaar door aangename temperaturen en prachtige zandstranden. Ga zwemmen in het turkooizen water en ontspan de volgende dagen in het droomresort. In de schaduw van de palmbomen komt u helemaal tot rust.

Dag 11: - 14: Mauritius (ontbijt).

Mauritius is niet alleen een uitstekende strandbestemming. Maak gebruik van het excursieaanbod van het hotel en ga snorkelen of duiken om de onderwaterwereld te ontdekken. Het eiland wordt omringd door een koraalrif, dat ontelbare vis- en schaaldiersoorten herbergt. Dit is een waar paradijs voor duikers. U kunt het eiland ook per huurauto ontdekken of tijdens een begeleide tour. De botanische tuin van Pamplemousse of de beklimming van Le Pouce bij Port Louis zijn twee hoogtepunten. Verder ook het nationaal park in het zuiden met canyons en subtropische wouden en de hoofdstad Port Louis met zijn kleurrijke markt.

Dag 14: Mauritius (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven van Mauritius en einde van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

33444

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen, vermelde maaltijden, 8 dagen huurauto (Jumbo Car) van/naar luchthaven categorie B, toeslag afhalen op luchthaven. Overnachting in Hotel Le Sakoa in een standaard kamer met zeezicht en ontbijt, luchthaventransfers Mauritius.

Exclusief

  • vluchten, optionele verzekering zonder eigen risico, extra bestuurder, benzine, persoonlijke uitgaven, fooien, toeristenbelasting.

Opmerking

De prijs voor een eenpersoonskamer geldt enkel voor 2 samenreizende personen. Prijzen voor alleenreizenden op aanvraag. Voor vertrek in de periode 20.12.23 - 19.01.24 zijn prijstoeslagen te verwachten. Mogelijke toeslagen op 24.12 en 31.12.