Oosten van Oeganda

Het oosten van Oeganda is het minst door toeristen bezochte deel van het land. Het gebied bestaat uit een hoogvlakte van ongeveer 1250 meter hoogte met een wat droger klimaat dan in de rest van Oeganda. Het is het minst vruchtbare en minst bevolkte deel van Oeganda. In het uiterste noorden ligt de Kidepo Valley, een - vanwege de onrust in het gebied - nog redelijk onontdekt natuurgebied dat ondertussen veilig bezocht kan worden.

Een ander natuurpark ligt tegen de grens met Kenia aan, de westzijde van Mount Elgon. Het is een natuurpark dat goed te voet kan worden verkend en vooral populair is bij vogelaars vanwege z’n 300 vogelsoorten die hier voorkomen.

Jinja is de belangrijkste stad van het oosten van Oeganda. De stad ligt - net als de hoofdstad Kampala - aan het Lake Victoria. Als u vanuit Jinja naar het oosten rijdt, volgt u een slingerende weg naar het dorpje Sipi, waar u getrakteerd wordt op prachtige vergezichten over de Karamojong vallei. Sipi is een klein plaatsje dat omgeven is door watervallen, heuvels en dat in de schaduw ligt van de Mount Elgon.