Best of Gorillas

3 dagen kennismaking met gorilla’s van/naar Kigali(ID: 281)

Over de reis

Bezoek het land van de duizend heuvels en verheug u op een ontmoeting met de zwarte reuzen. Het Volcanoes NP is het beste uitgangspunt voor een gorilla trekking. Dit driedaagse programma valt perfect te combineren met een safari in Kenia of Tanzania. Er zijn meermaals per week vluchten van Kigali naar Nairobi en Dar es Salaam.

In een oogopslag

  • 3 dagen korte reis van/naar Kigali
  • dagelijks vertrek vanaf 1 pers.
  • gorilla trekking
  • keuze uit verschillende accommodaties
Vanaf € 727 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kigali - Volcanoes NP (dinner).

Aankomst in Kigali en rit naar het Virunga reservaat. Als u vroeg aankomt, kunt u optioneel een bezoek brengen aan de kleurrijke markt, tijdens een dorpsbezoek de lokale bevolking ontmoeten, of de prachtige tweelingsmeren Bulera en Ruhondo bezoeken.

Overnachting: Overnachting Gorilla Mountain View Lodge.

Dag 2: Volcanoes NP - Kigali (ontbijt/lunch).

Vandaag hebt u eerst een kort informatiemoment door uw safarigids, waarna de gorilla trekking begint. U leert hoe u zich dient te gedragen tijdens de wandelingen in het regenwoud en bij de ontmoeting met de berggorilla’s. Dan wordt het pas écht spannend: uitgerust met water, een camera en regenkleding (aanbevolen) begint uw wandeling in het regenwoud en gaat u op zoek naar de zwarte reuzen. Zodra de eerste gorilla’s zijn waargenomen, vergeet u alle inspanning en vermoeidheid! Niet zelden wordt een ontmoeting met gorilla’s omschreven als de meest indrukwekkende natuurbelevenis die men ooit heeft meegemaakt. Het observeren van een zilverruggorilla en zijn familie in het wild is uniek. Na de trekking geniet u van een lunch in uw hotel. ’s Middags keert u terug naar Kigali.

Overnachting: Overnachting Flame Tree Village (tot 31.12.23); Four Points by Sheraton Kigali (vanaf 01.01.24; diner).

Dag 3: Kigali (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

281

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • rondrit in een 4x4 safarivoertuig met gegarandeerde raamplaats, entreegelden nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur, overnachtingen, vermelde maaltijden.

Exclusief

  • vluchten, visumkosten, Gorilla Permit (bij boeking te betalen), overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien, optionele excursies.

Opmerking

De Gorilla Permits kunt u niet wijzigen of annuleren. Neem een zachte reistas mee.