Wonderlijk Rwanda

10 dagen privéreis langs de hoogtepunten van Rwanda van/naar Kigali(ID: 149713)

Over de reis

Rwanda - de zachte, grijze reuzen zijn voor altijd met deze naam verbonden en zullen u een onvergetelijke ervaring bezorgen. Dit land heeft echter nog veel meer te bieden dan een bezoek aan de gorilla's. Naast een goede infrastructuur die uitzonderlijk is voor Oost-Afrika, vindt u minder bekende en daardoor rustige nationale parken, die u evenzeer zullen bekoren. U kiest bovendien hoe luxueus uw accommodatie wordt.

In een oogopslag

  • 10 dagen begeleide rondreis
  • dagelijks vertrek vanaf 2 pers. van/naar Kigali
  • 2 verschillende accommodaties
  • goedkopere Gorilla Permit
Vanaf € 4.201 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kigali.

Transfer van de luchthaven naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting: Overnachting Park Inn (STD) of Kigali Serena Hotel (SUP).

Dag 2 - 3: Kigali - Akagera NP (2x volpension), start om 07.00 u.

U rijdt richting het oosten in het Akagera NP. Dit NP werd genoemd naar de Kagera rivier en is het grootste beschermde gebied van moerassen en meren in Oost- en Centraal-Afrika. Tijdens uw ochtend- en avondsafari's maakt u veel kans om de Big Five te spotten. Tijdens een boottocht op het Ihema meer ontdekt u de fascinerende vogelwereld.

Overnachting: 2 overnachtingen Ruzizi Tented Camp (beide).

Dag 4: Akagera NP - Nyungwe NP (volpension).

Onderweg naar Nyungwe NP bezoekt u het paleis van de oude Koning Mwami in Nyanza. Dit was enkele jaren de hoofdstad van Rwanda. Vanuit uw lodge kunt u ’s avonds de regenwouden van het nationaal park zien.

Overnachting: 2 overnachtingen Nyungwe Top View Lodge (STD) of One & Only House of Nyungwe (SUP).

Dag 5: Nyungwe NP (volpension).

Het Nyungwe Forest is een van de oudste Afrikaanse regenwouden. Trek uw stevige wandelschoenen aan en ga op zoek naar chimpansees en vele andere diersoorten. Hier leven ongeveer 75 zoogdiersoorten, waarvan 13 verschillende primaten. In de namiddag kunt u een keuze maken uit een aantal optionele excursies: trekking naar de franjeapen, over de hangbrug door de boomtoppen of een wandelsafari op zoek naar vogels.

Dag 6 - 7: Nyungwe NP - Lake Kivu (2x volpension).

In de voormiddag kunt u in het Nyungwe NP ontspannen of deelnemen aan een excursie. Daarna maakt u zich op voor een tocht naar het 2.500 km² grote Lake Kivu. Het meer ligt aan de westelijke grens van Rwanda in de Grote Afrikaanse slenk. U verblijft twee nachten in Gisenyi, een stad met zandstranden, palmbomen en huizen in koloniale stijl. U kunt hier zwemmen, kajakken en ontspannen in de hete bronnen. In het hotel worden verschillende excursies aangeboden (tegen betaling).

Overnachting: 2 overnachtingen Lake Kivu Serena Hotel (beide).

Dag 8 - 9: Lake Kivu - Ruhengeri (2x volpension).

In de vroege ochtend vertrekt u naar Ruhengeri - het uitgangspunt voor de gorilla trekking in het Volcanoes NP. U leert eerst hoe u zich dient te gedragen bij de ontmoeting met de beroemdste inwoners van het land. Daarna gaat u samen met uw gids op zoek naar hun familie. Wanneer u ze gevonden hebt, mag u ze nog een uurtje bewonderen (excl. Permit). U zult deze ervaring nooit vergeten. Morgen kunt u opnieuw deelnemen aan een wandeling naar de gorilla's of aan een andere excursie (bijv. wandeling naar de gouden meerkat).

Overnachting: 2 overnachtingen Gorillas Mountain View Lodge (STD) of The Bishops House (SUP).

Dag 10: Ruhengeri - Kigali (ontbijt), einde rond 13.00 u.

Transfer naar de luchthaven van Kigali.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

149713

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • transfers in privévoertuig (gegarandeerde raamplaats bij 5 pers.); transfers en safari’s in het Akagera NP met andere gasten (SUP); entreegelden nationale parken; Engelstalige gids/chauffeur; vermelde activiteiten, overnachting en maaltijden.

Exclusief

  • vluchten, Gorilla en Chimpansee Permit (bij boeking te betalen), persoonlijke uitgaven, visumkosten.

Opmerking

Superior optie niet beschikbaar in april. Gorilla en Chimpansee Permits moeten bij boeking betaald worden en zijn niet terugbetaalbaar.