Oeganda, de parel van Afrika

12 dagen rondreis door Oeganda met gorilla trekking(ID: 96243)

Over de reis

Diepe, heldere bergmeren, uitgestrekte savanne, donderende watervallen, dichtbegroeide oerwouden, chimpansees en berggorilla’s. Aan de rivieren en kanalen aanschouwt u vanop een boot buffels, olifanten, krokodillen en nijlpaarden.

In een oogopslag

  • 12 dagen privérondreis
  • van/naar Entebbe met overnachting in lodges
  • dagelijks vanaf 2 pers.
Vanaf € 7.584 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Entebbe.

Aankomst op de luchthaven en transfer naar uw hotel.

Overnachting: Overnachting Protea Hotel.

Dag 2: Entebbe - Murchison Falls NP (volpension).

’s Morgens gaat u richting Murchison Falls NP. Onderweg maakt u een tussenstop in Ziwa Rhino Sanctuary, alleen hier heeft u in Oeganda de bijzondere gelegenheid om (onder begeleiding) neushoorns van dichtbij te ontmoeten.

Overnachting: 2 overnachtingen Paraa Safari Lodge.

Dag 3: Murchison Falls NP (volpension).

U gaat op safari in het noordelijke deel van het Murchison Fall NP, waar u een grote kans heeft om o.a. giraffen, leeuwen, olifanten en schoenbekooievaars te spotten. U maakt een ontspannen boottocht op de Nijl en langs de oevers spot u o.a. nijlpaarden, olifanten en krokodillen.

Dag 4 - 5: Murchison Falls NP - Kibale Forest NP (2x volpension).

Via Fort Portal en talrijke theeplantages rijdt u naar Kibale Forest NP. Hier gaat u de volgende ochtend op zoek naar de actieve chimpansees. De zekerheid dat u de apen zult horen krijsen en zult zien maakt de wat lastige wandeling door de dichtbegroeide jungle heel wat draaglijker. Bovendien onderneemt u een begeleide wandeling in de Bigodi moerassen.

Overnachting: 2 overnachtingen Primate Lodge Kibale.

Dag 6 - 7: Kibale Forest NP - Queen Elizabeth NP (2x volpension).

Panoramarit langs de uitlopers van het Rwenzori gebergte, ook gekend als ´Mountains of the Moon´. De heuvelachtige, vruchtbare omgeving is rijk aan idyllische meren. U overnacht in het Queen Elizabeth NP en gaat de volgende dag op safari naar leeuwen, olifanten of zelfs luipaarden. Tijdens een boottocht (2 u.) op het Kazinga kanaal ziet u langs de oevers talrijke nijlpaarden, olifanten, buffels en watervogels.

Overnachting: 2 overnachtingen Elephant Plains Lodge.

Dag 8: Queen Elizabeth NP (volpension).

In de Ishasha sector vertoeven de beroemde boomklimmende leeuwen. Met een beetje geluk kunt u ze ontdekken in een van de vijgenbomen.

Overnachting: Overnachting Ishasha Wilderness Lodge.

Dag 9 - 10: Queen Elizabeth NP - Bwindi NP (2x volpension).

In Bwindi beleeft u het hoogtepunt van uw reis: de gorilla trekking. De directe ontmoeting met de zachte reuzen zal een diepe indruk op u achterlaten. De wandeling naar de gorilla’s gaat gedeeltelijk door dichtbegroeide jungle en kan daarom erg lastig zijn. Wanneer u de gorillagroep bereikt, heeft u een uur de tijd om de dieren te aanschouwen en fotograferen.

Overnachting: 2 overnachtingen Mahogany Springs.

Dag 11: Bwindi NP - Lake Mburo NP (volpension).

Op bergpistes komt u vandaag langs veel kleine afgelegen dorpen, rijdt u voorbij groene heuvels en kuddes van de indrukwekkende ankole longhorn runderen om uiteindelijk te arriveren in Lake Mburo NP. Tijdens een bootsafari ziet u zebra’s, krokodillen en talrijke vogelsoorten. Optioneel kunt u vanavond deelnemen aan een nachtsafari (vooraf reserveren).

Overnachting: Overnachting Mihingo Lodge.

Dag 12: Lake Mburo NP - Entebbe (volpension).

U begint de dag met een spannende wandelsafari samen met een ervaren ranger. Observeer vanop kleine afstand impala’s, giraffen en buffels. Na het ontbijt rijdt u terug naar Entebbe, maar stop onderweg zeker nog voor een foto op de evenaar! In de late namiddag bereikt u Entebbe.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

96243

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vervoer in 4x4 safarivoertuig, Engelstalige privégids/chauffeur, transfers, overnachtingen, vermelde maaltijden, 2 l water p.p.p.d. tijdens de safari, entreegelden nationale parken, vermelde activiteiten.

Exclusief

  • vluchten, Gorilla & Chimpansee Permits (bij boeking te betalen), visumkosten, overige maaltijden en drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien, optionele excursies.

Opmerking

De Gorilla en Chimpansee Permits moeten bij boeking worden besteld en kunt u niet wijzigen of annuleren. Ze zijn niet restitueerbaar.