De fascinerende wereld van de apen

9 dagen zoektocht naar de wereld van de apen in een prachtig landschap van/naar Entebbe(ID: 54573)

Over de reis

Diep in het hart van het Afrikaanse continent treedt u in de voetsporen van de primaten en kunt u in een buitengewoon mooi landschap genieten van de groene vegetatie. Tijdens deze safari door Oeganda, de parel van Afrika, spot u de Big Five in het Queen Elizabeth NP en chimpansees en andere primaten in het Kibale NP. Optioneel kunt u het bijzondere familieleven van de gorilla’s van heel dichtbij beleven in het Bwindi Impenetrable Forest. U kunt deze reis ook verlengen met een avontuurlijk verblijf in de Wildwaters Lodge, die op een dichtbegroeid eiland in de Nijl ligt.

In een oogopslag

  • 9 dagen begeleide privérondreis
  • dagelijks van/naar Entebbe
  • incl. vluchttransfers
  • min. 2, max. 6 pers.
  • 2 naachten verlengingsprogramma aan de Nijl
Vanaf € 5.285 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kampala.

Aankomst in Entebbe en aansluitend transfer naar uw hotel in Kampala. De middag is ter vrije besteding om te acclimatiseren. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u optioneel een excursie naar het Victoriameer of een stadstour maken.

Overnachting: Overnachting Lake Victoria Serena Resort.

Dag 2: Kampala - Kibale Forest (volpension), vertrek ca. 7.45 u.

U verlaat Kampala en rijdt naar Fort Portal. Hier stopt u voor de lunch. Daarna gaat de reis verder naar het Kibale Forest NP. ’s Middags bezoekt u een vanilleplantage, gaat u met een gids vogels observeren of gaat u wandelen in de prachtige omgeving met haar vele theeplantages.

Overnachting: 2 overnachtingen Ndali lodge.

Dag 3: Kibale Forest (volpension).

Tijdens een optionele chimpansee tracking treedt u in de voetsporen van de primaten en kunt u behalve chimpansees ook de acrobatische toeren van de franjeapen (ook wel colobusapen genoemd) en grijswang mangabeys aanschouwen. In de namiddag verkent u de Bigodi wetlands met hun grote biodiversiteit.

Dag 4: Kibale Forest - Queen Elizabeth NP (volpension).

De reis voert u door het zuidelijke gedeelte van het Queen Elizabeth NP aan de grens met Kongo. Het gebied van de Ishasha staat bekend om zijn boomklimmende leeuwen. Men weet niet waarom de leeuwen dit doen, maar zo zijn ze makkelijk te spotten. In het bijna ongerepte gebied wachten zebra's, antilopen, olifanten en met wat geluk zelfs luipaarden op uw komst.

Overnachting: Overnachting Ishasha Wilderness Camp.

Dag 5: Queen Elizabeth NP - Bwindi Impenetrable Forest (volpension).

U rijdt verder naar het zuiden en komt na de middag aan in het gorillagebied midden in het regenwoud.

Overnachting: 3 overnachtingen Buhoma Lodge.

Dag 6 - 7: Bwindi Impenetrable Forest (2x volpension).

Vandaag bezoekt u de indrukwekkende bewoners van Bwindi. Voordat u aan dit avontuur begint, krijgt u van een ervaren lokale gids meer uitleg over het juiste gedrag in het regenwoud en in de nabijheid van de gorilla’s. Daarna begint uw wandeling door het regenwoud, op zoek naar de fascinerende mensapen. Zodra deze gevonden zijn, vergeet u op slag alle moeite die u zich getroost heeft om ze te vinden. Het observeren van de gorilla’s in hun natuurlijke omgeving is een onvergetelijk schouwspel en een indrukwekkende ervaring. Morgen kunt u opnieuw een bezoek brengen aan een andere gorillafamilie (optioneel). Alternatief kunt u ook een dag ontspannen in uw lodge of een excursie maken naar de omliggende dorpen en meren.

Dag 8: Bwindi Impenetrable Forest - Kampala (ontbijt).

Na het ontbijt terugvlucht. U wordt naar uw hotel in Kampala gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting: Overnachting Lake Victoria Serena Hotel.

Dag 9: Kampala - Entebbe (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven van Entebbe voor uw individuele terug- of doorreis. Wie nog enkele dagen wil doorbrengen aan de legendarische Nijl, kan via Jinja enkele km noordwaarts naar het volgende avontuur reizen. Indien er voldoende tijd is, gaat u per boot naar de bron van de Nijl (lunch/diner).

Dag 10: Nijl (volpension).

De Lemala Wildwaters Lodge is adembenemend: deze lodge ligt in een dichtbegroeid regenwoud op een eigen privé-eiland in de machtige Nijl. De 10 ruime kamers bieden privé-uitzicht op de Nijl en de stroomversnellingen. Elke kamer heeft tentwanden, een houten vloer, een traditioneel strodak, een eigen terras en een vrijstaand ligbad. Houten looppaden brengen u door het regenwoud van uw kamer naar het restaurant en de bar. In duizenden jaren tijd heeft de Nijl in het roze graniet een natuurlijk zwembad uitgesneden. Geniet van het comfort terwijl de watervallen naar beneden storten en de vogels fluiten. U heeft de (optionele) keuze uit kajak- en rafting-tours op de Nijl, bungee jumping en excursies te paard.

Dag 11: Lodge - Entebbe (ontbijt).

Transfer naar de luchthaven in Entebbe.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

54573

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde transfers en binnenlandse vluchten, overnachtingen, vermelde maaltijden, rondreis in safarivoertuig, Engelstalige gids/chauffeur, vermelde activiteiten, entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • internationale vluchten, visumkosten, Gorilla Permits & Chimpansee Permits (bij boeking te betalen), persoonlijke uitgaven, overige maaltijden, drankjes, fooien en optionele activiteiten.

Opmerking

Bagagebeperking: 15 kg p.p. in een zachte reistas.

De Gorilla en Chimpansee Permits moeten bij boeking worden besteld en kunt u niet wijzigen of annuleren. Ze zijn niet restitueerbaar.